Ahojte slobodne, rozvedene mamicky. Idem si ku vam po radu. Rozvadzam sa, mam dve male deti a chcela by som zistit od vas, ako zvladate situaciu po financnej stranke. Kolko vam ostava na zivot (strava pre vas samotne atd) ? Ako pocitam tak pocitam, hocijak mi vyjde 200€..a jedno dietatko je malinke, takze pracovat este ist neviem. Na com viete usetrit ?
Da sa vyzit z 200€ alebo ako to robite mamicky
Potom nastav otazku tak, ze sa pytas ako usetrit. Takze mozes:
- pestovat vlastnu zeleninu, ovocie, chovat hodpodarske zvierata
- nakupovat v supermarketoch tesne pred zaverecnou, ked je zelenina, ovocie v akcii
- nechodit do restauracii ale varit doma
- nekupovat sladkosti v obchode ale upiect kolac
- znizit prijem skodlivych sacharidov
- vyhladat na FB skupiny zamerane na darovanie nepotrebnych veci
A zijem na slovensku, poberam z at a treba asi 2 roky odpracovat, ale to neviem s istotou povedat..da sa ist na max 30 mesiacov
*minuli
Som rada, ze som ta pobavila a budem este radsej, ak bude komentovat nejaka zena v podobnej situacii. To ze som na rodicovskej a rozvedena je momentalne smerodajne a nie kolko sme minuly spolu s manzelom..vtedy sme si vedeli dovolit, ale ostala som sama tak ma zaujima ako to zvladaju ine zeny. Na com sa da usetrit a nejake rady ;-)!
No pobavila si ma :-) V com ti pomoze vediet, kolko preje XY, ked pre teba je dolezite kolko prejes ty? A to si vies jednoducho zistit tak ze zoberies blocky za potraviny z minuleho mesiaca. Pripadne ak ich uz nemas tak sa pozries do aplikacie tvojej banky.
Ty mi nemusis odpovedat..pytam sa mamiciek v podobnej situacii
Nas sa nepytaj, kolko minieme. Kazdy ma ine naroky na stravu. Ved vies predsa kolko ste minuli s manzelom, tak vydel sumu poctom clenov v rodine, minus jeden a vies priblizne vysledok.
Celkom by ma zaujimalo v akom state sa nachadzas a ako tam funguje socialny system. Aka je tam teda vyska materskej a ako dlho mas na nu narok? Kolko treba mat predtym odpracovane?
Kolko miniete na stravu asi ?
Nepoberam zo slovenska ale zo zahranicia