Da sa vyzit z 200€ alebo ako to robite mamicky

Príspevok v téme: Da sa vyzit z 200€ alebo ako to robite mamicky
Maminamamina

Ahojte slobodne, rozvedene mamicky. Idem si ku vam po radu. Rozvadzam sa, mam dve male deti a chcela by som zistit od vas, ako zvladate situaciu po financnej stranke. Kolko vam ostava na zivot (strava pre vas samotne atd) ? Ako pocitam tak pocitam, hocijak mi vyjde 200€..a jedno dietatko je malinke, takze pracovat este ist neviem. Na com viete usetrit ?

swistica

Potom nastav otazku tak, ze sa pytas ako usetrit. Takze mozes:
- pestovat vlastnu zeleninu, ovocie, chovat hodpodarske zvierata
- nakupovat v supermarketoch tesne pred zaverecnou, ked je zelenina, ovocie v akcii
- nechodit do restauracii ale varit doma
- nekupovat sladkosti v obchode ale upiect kolac
- znizit prijem skodlivych sacharidov
- vyhladat na FB skupiny zamerane na darovanie nepotrebnych veci

Maminamamina

A zijem na slovensku, poberam z at a treba asi 2 roky odpracovat, ale to neviem s istotou povedat..da sa ist na max 30 mesiacov

Maminamamina

Som rada, ze som ta pobavila a budem este radsej, ak bude komentovat nejaka zena v podobnej situacii. To ze som na rodicovskej a rozvedena je momentalne smerodajne a nie kolko sme minuly spolu s manzelom..vtedy sme si vedeli dovolit, ale ostala som sama tak ma zaujima ako to zvladaju ine zeny. Na com sa da usetrit a nejake rady ;-)!

swistica

No pobavila si ma :-) V com ti pomoze vediet, kolko preje XY, ked pre teba je dolezite kolko prejes ty? A to si vies jednoducho zistit tak ze zoberies blocky za potraviny z minuleho mesiaca. Pripadne ak ich uz nemas tak sa pozries do aplikacie tvojej banky.

swistica

Nas sa nepytaj, kolko minieme. Kazdy ma ine naroky na stravu. Ved vies predsa kolko ste minuli s manzelom, tak vydel sumu poctom clenov v rodine, minus jeden a vies priblizne vysledok.

swistica

Celkom by ma zaujimalo v akom state sa nachadzas a ako tam funguje socialny system. Aka je tam teda vyska materskej a ako dlho mas na nu narok? Kolko treba mat predtym odpracovane?

Najčítanejšie články