Ahojte, môj problém spočíva v tom ze bývame s otcom pod jednou strechou, mama nám zomrela, cca 8 rokov, my s manželom sme si dom prerobili a otec je s nami ale s tým ze on je samostatná jednotka, novostavba plus starý dom prepojený chodbou. Ide o to ze ešte za čias mamy mal problém s alkoholom, popíjal, mama stále skrývala pred ním peniaze, fľašky, dávala mu len toľko peňazí keď niečo potreboval, aj to jej musel priniesť blocik, mama už nieje, dôchodok a vdovský berie sám v sume 500 eur, nám dá 100 eur za poplatky a to je všetko, nestará sa o nič, o nedoplatky o nič, mame dieťa a som na MD manžel nová práca, traja mame 800 eur plus hypotéka na krku, nič iné nám nedá keď nám niečo kúpi malému tycinky vraciam mu hneď peniaze, prišlo platiť daň za domove, on povedal ze zaplatí len za psa a za seba cca 15 eur, coz dokopy to vychádza 84 eur za všetkých,sú tam ešte poplatky za pozemok po ktorom chodí aj on, za záhradku, za vývoz smeti, cintorínska poplatok, proste on si zaplatí len za seba 10 eur a 5 euer za psa a ostatné poplatky? Vraví ze všetko je na mne napísané, ale ôk chápem, teraz on bude žiť ešte 15 rokov a za nič neplatiť? Nič nám nepomoct? Jeho nezaujíma ci nám dochádza ci mame s čoho splácať, on kuká len aby mal na alkohol a cigi..... Na svojom účte premarnil 9800 eur, všetko zablokované aby sme nemali prístup, po dedine na rozprával že my sme po kradli, že sme tu mamu bili preto zomrela,,,,, a iné bludy. Problém je v tom ze mama sa naňho nikdy nesťažoval pred nikým, lebo sa hanbila že mu musí ulievat alkohol aby niečo spravil pri dome, že musí všetko skrývať, ja mu to teraz poviem, povie ze skrývala pred nami, chápete? Všetko je proti nám, ľudia uverili jemu že je biedny, lutuju ho, že mama sa naňho nikdy nesťažovala, okupe sa raz za týždeň to robil aj pri mame a on povie ze to je normálne, mama s nim nespala od 50 rokov, proste fuj, už mu ani nevaríme lebo nám dá max elektriku kúrenie vodu tel.... Chápete? Zasa som zla lebo mu nedám najesť, pritom mi nedáva peniaze na jedlo, brat je v zahraničí snažil sa mi dohovsrat no zbytočne, vybral si alkohol pred rodinou. Ako mám teraz postupovať ja? Nemôžem už naňho pozerať ako si užíva tých 500 eur. Robí si co chce, nám nepomôže s ničím..... Neznášam ho.. Poraďte prosím
Problém s otcom
mali ste si zabezpečiť vlastne byvanie... teraz jedine trpieť, alebo mu vybaviť domov dochodcov , ina moznost nie je....
Radiť ti môže aj najmúdrejší človek na svete ,ale žiť to budeš ty !Ani nieje správne rozhodnutie je len nejaké ,ktoré budeš neskôr konfrontovať zo svojím svedomím a možno niečím čo je nad nami..
Keď sa rozhodneš ísť cestou vzdoru zažiješ mnoho nepochopenia ,lebo ludia vidia len to čo oni chcú vidieť .Nakoniec vijdeš ty ako tá najhoršia a šťastná z toho nebudeš.
Kľudne si spomeň na svoju mamičku ako to riešila ona ,ale nie výčitkou ako to robíš ,ale z pochopením.Viem ako sa cítiš aj viem čo presne prežívaš ....zažil som niečo podobné .
Nevravím ,že mamina to riešila správne tak som to nemyslel hovorím len aby si jej to nezazlievala ,lKaždý človek sa sám rozhoduje za svoj život.Aj otec sa rozhodol aj tu sa musíš rozhodnúť.
Ďalšia cesta je zmierňovať dôsledky otcovho vičínania robiť to tak aby si mohla v pokoji spávať aj keď tu už nebude a aby si nemusela raz mamičke vysvetlovať prečo!
Celý život je o vzťahoch k niekomu ,alebo niečomu.Tieto vzťahy zrkadlia naše vnútro reflektujú nám situácie,ktoré musíme riešiť.
Ak nevyriešiš" veci" z otcom bude to ďalej pokračovať a nabalí sa na to ešte nezhoda z bratom pokračovať to bude do tvojho partnerského života a nakoniec si to odnesie zdravie .....potom ako stará môžeš lamentovať nad svojim zdravím ,nadávať na vzťah z deťmi lebo čo si nevyriešila z otcom pokračuje medzi tebou a detmi ,bratom,partnerom.Navyše zato môže asi mama lebo mala otca nechať kľačať na polienku ako malého chlapca.....teda to jej nevieš odpustiť !a o tom to celé je.
Véd presne to, je jednoduché vravieť človeku ktorý to nezažil,
Taky človek ktorý nemal v rodine takého človeka nevie o com píše, a aký je s ním život tazky
Tito ludia nezili s narkomanom nechapu o co ide
Mne v 17 mama nedavala vreckove Vsetci spoluziaci chodili vonku ja doma Raz za x mesiacov som si pytala na rifle - a to boli kriky nadavky bitky varechou.Prisiel tatko daj dvacku na pivo a cigy( denne)!! A mama bez slova vytiahla penazenku.Ze ona sa s nim nechce hadayt.
Nakoniec skoncila na tabletkach
Proste cela rodina sa musela klanat jeho pivu.Toto ludia co nezazili nepochopia jjak je to otravne tatko bohapusto vyhadzovat peniaze von oknom cely zivot si odopierat na vsetko a na drogy davat statisice
Nemôžme sa odsťahovať všetky poplatky sú napísane na mňa, tým pádom keby sme predali dom musel by ísť preč aj on, chápete? A koľko sme sa tu orobili a chcem mať nejakú pamiatku na mamku,,,,, niekto sa modlí aby rodiča dlho žili coz som sa aj modlila, teraz sa modlím aby čím skôr zomrel
Keď je rodič nech sa správa ako rodič a nie akoby nemal deti, kradol peniaze od vlastných detí od manželky, cely život mama s nim mala pakaren, človek si myslel ze sa po pohrebe zmení ale nie k horšiemu,
Nech mi nikto nevravi že sa máme správať úctivo po tom všetkom, len preto lebo je otec, keď je otec nech s podľa toho aj správa
Vies co, ked uz ste tak vela investovali do baraku a urcite je pekne prerobeny, tak ho predajte a chodte byvat do inej dediny, kde vas nikto nebude urazat a ohovarat.Raz za 3 mesiace chodte skontrolovat otca, lebo ako zostal sam len s konzervami asi to dlho tak nevydrzi.A mozno by ste mu mali povedat, ze vam je to luto aby sa aj on zahanbil.
Moja mama keby nedrzala knizku my sme vedeli ze otec vsetko prepije preto musela byt sekera nanho. To by nastvalo
aj mna keby prepil 10 000€.Vies co odstahujte sa prec snad sa vas otec spamata a nakoniec aj ospravedlni.Alkohol mu zatemnuje mozog on podla mna ani sam nevie, co hovori
Dam ti este jednu radu i ked asi nepadne na urodnu podu. Je to tvoj otec, ktory ta vychoval. To ako sa spravas k otcovi sleduje tvoje dieta, ktore sa tak isto nepekne raz moze spravat k tebe. Nehovor skaredo o svojich rodicov, modli sa, aby si sa zbavila svojej nenavisti a zavisti a modli sa, aby otec prestal pit. To je vsetko.
Prečo som po ňom zdedila veľa?ako to myslíte? Nechápem, snažím s vám tu vysvetliť nejaký problém a hneď útok na mňa
A to ze mu periem, zehlim, upratujem po ňom lebo žije ako v chlieve to mam robiť akože zadarmo? Kupovať Prášok za svoje avivaz len aby mal otec na alkohol? Ja to beriem s tej stránky nech ma aj 1500 eur na mesiac ale nech si nasetei aspoň na pohreb a nie všetko prepit a prefajcit..... Keď žila mama všetko jedlo bolo zle, teraz zje aj mŕtvemu z ucha a je to fajne...... Chápete podstatu?