Problém s otcom

Príspevok v téme: Problém s otcom
Kiamo

Ahojte, môj problém spočíva v tom ze bývame s otcom pod jednou strechou, mama nám zomrela, cca 8 rokov, my s manželom sme si dom prerobili a otec je s nami ale s tým ze on je samostatná jednotka, novostavba plus starý dom prepojený chodbou. Ide o to ze ešte za čias mamy mal problém s alkoholom, popíjal, mama stále skrývala pred ním peniaze, fľašky, dávala mu len toľko peňazí keď niečo potreboval, aj to jej musel priniesť blocik, mama už nieje, dôchodok a vdovský berie sám v sume 500 eur, nám dá 100 eur za poplatky a to je všetko, nestará sa o nič, o nedoplatky o nič, mame dieťa a som na MD manžel nová práca, traja mame 800 eur plus hypotéka na krku, nič iné nám nedá keď nám niečo kúpi malému tycinky vraciam mu hneď peniaze, prišlo platiť daň za domove, on povedal ze zaplatí len za psa a za seba cca 15 eur, coz dokopy to vychádza 84 eur za všetkých,sú tam ešte poplatky za pozemok po ktorom chodí aj on, za záhradku, za vývoz smeti, cintorínska poplatok, proste on si zaplatí len za seba 10 eur a 5 euer za psa a ostatné poplatky? Vraví ze všetko je na mne napísané, ale ôk chápem, teraz on bude žiť ešte 15 rokov a za nič neplatiť? Nič nám nepomoct? Jeho nezaujíma ci nám dochádza ci mame s čoho splácať, on kuká len aby mal na alkohol a cigi..... Na svojom účte premarnil 9800 eur, všetko zablokované aby sme nemali prístup, po dedine na rozprával že my sme po kradli, že sme tu mamu bili preto zomrela,,,,, a iné bludy. Problém je v tom ze mama sa naňho nikdy nesťažoval pred nikým, lebo sa hanbila že mu musí ulievat alkohol aby niečo spravil pri dome, že musí všetko skrývať, ja mu to teraz poviem, povie ze skrývala pred nami, chápete? Všetko je proti nám, ľudia uverili jemu že je biedny, lutuju ho, že mama sa naňho nikdy nesťažovala, okupe sa raz za týždeň to robil aj pri mame a on povie ze to je normálne, mama s nim nespala od 50 rokov, proste fuj, už mu ani nevaríme lebo nám dá max elektriku kúrenie vodu tel.... Chápete? Zasa som zla lebo mu nedám najesť, pritom mi nedáva peniaze na jedlo, brat je v zahraničí snažil sa mi dohovsrat no zbytočne, vybral si alkohol pred rodinou. Ako mám teraz postupovať ja? Nemôžem už naňho pozerať ako si užíva tých 500 eur. Robí si co chce, nám nepomôže s ničím..... Neznášam ho.. Poraďte prosím

Ediakara

On si naklady za seba plati teba len stve ze ti nedava viac penazi. Ze pije je jeho vec, pokial potom nerobi sceny a nerozbija nabytok. Ja som v detstve tiez nemala dobry vztah s otcom, vobec sa nestaral, len ma bil. Bala som sa ho a preplakala som cele detstvo. Napriek tomu nezivim v sebe nenavist, odpustila som mu. Nezijem s nim a nie som s nim v castom kontakte, mam k nemu skor vlazny vztah. On uz je tiez na dochodku, ma dobry dochodok. Napriek tomu by ma v zivote nenapadlo chciet po nom aby mi cast z neho daval, ani ked som bola vo velmi zlej situacii. A uz vobec si neprajem jeho skoru smrt. A to mi nedal ziaden barak ako ten tvoj tebe. Nestaram sa o to ci ma nasetrene na pohreb ani ci po nom bude co dedit. Toto proste nepochopim v zivote to tvoje zmyslanie. Dal ti barak za 25 tisic tak by si mu ten pohreb snad mohla zaplatit sama. A nie sa tu jedovat ze ti chodi po pozemku ktory ti daroval a chciet aby ti za to platil dan. Si velmi zly clovek.

swistica

Ono ja tu pri zakladatelke vidim problem v tom, ze sem neprisla asi ani hladat radu, ale skor sa postazovat a najst tzv. pritakavacov. Mozno vsak raz dospeje aj k rieseniu problemu.

Meridian

swistica
Veď ja sa nepaprčím aj chápem ak človeka niečo nezaujme .....rozumiem čo chceš povedať vážim si tvoju reakciu .
Len problém a život zakladateľky je naozaj vážny ide tu o existenciu a je mi ľúto ak ja čo som ochotný rozobrať veci nestojím ani za zmienku naopak .......
Každý kto hľadá v živote pravdu ..mal by mať na pamäti že od vecí sa neuteká veci sa spoznávajú...

swistica

Meridian - ak tvoj prispevok nepomoze autorke, tak moze pomoct inym v podobnej situacii. Nie kazdy sem aj pise. Vela ludi iba cita.

Meridian

Kiamo
Neušlo mi ,že na ludí ,ktorý ťa odsudzujú alebo sú veľmi blízko nadávaniu reaguješ.Dôstojne ,ale reaguješ .Keby si mi aspoň odpísala ,že nechápeš čo ti chcem povedať ,alebo že neveríš na dobro a že sa z mamičkou stretneš v"nebi"
alebo že s otcom sa nedá vychádzať po dobrom a že si skúsila všetko poviem si ok je niekde na začiatku a nevie že ja som bojoval z alkoholikom ,že som býval v jednej domácnosti kde sme často boli radšej mimo domu a vracali sa ked sa išlo spať .Som už asi príliš za horizontom aby som radil luďom ,ktorý nepočúvajú alebo nechcú ....radšej budeš venovať čas hlupákom aby ťa odoberali o energiu....!Prajem ti mnoho síl a vytrvalosti maj sa krâsne.Neurazil som sa .:-)

Kiamo

Ediakara
Dosť si mimo teda, každý normálny človek má úspory, či už sú to na prerábanie, pohreb, opravy a pod.... On nemá nič,,,,,, tak sa nevyjadruje ako zviera, nebudem ta urážať lebo vidno ze nič si také v živote nezažila a ani ti to neprajem..... Nechcem jeho peniaze, rozumiete? Prečítajte si všetky komentáre o co ide......

Ediakara

Ty si strasne zla a bezcitna osoba. Chces aby umrel len preto ze ti nedava svoj dochodok a dovoluje si ho minat sam. Pritom dostala si od neho barak ani to ti nie je dost dobre. A ty si si nasetrila na svoj pohreb? Co ak zdochnes skor jak on, kto bude platit za zahrabavanie tvojej zdochliny?

Kiamo

Somnastvany
Otec od nás od kedy žijem v ničom nepodporoval, neučil sa s nami, aj tie peniaze co sme dostali na ukradol.... S bratom sme spali v jednej izbe co mama naňho kričala koľko prepil a prefajcit, nevravím ze mi ma dávať svoj dôchodok ale ide tu o princíp že nemá úspory ani na vlastný pohreb. Coz si myslím pri takých peniazoch sa usporiť dá, ale keď mu je prednej si alkohol a cigi tak neuspori nič.
Pýtala som radu ako ďalej a nie aby mi tu niekto dval po holej.
Viem si zarobiť sama nie som odkázaná na jeho peniaze, ale ide o sprostý princíp lebo už sama mam dieťa a dala by som mu aj posledné a nie vravieť že máš dom a tým pádom preňho zhaslo, bude žiť ďalších 20 rokov a sa o nič nestarat? Takže na zadok daj sebe lebo nevidíš do toho

Somnastvany

Toto je presne to, ze rodicia su tu na to, aby pomahali. Ja som svoje kopol do zadku. Vychovali sme, ved to stalo vela penazi a usilia a obmedzovania, vystudovali VS, vsetko sme platili a po skole, kup nam byt, auto, ved mas podnikas, lenze mne nik nic nedal. Rodicia alkoholici, nemali iba dlhy a ked zomreli, tak dlhy ostali, takze ziadne dedicstvo. Ja som zacinal od uplnej nuly, ubytovna, praca atd. a dalo mi to viac, ako by mi niekto nieco dal. Aj som im povedal, mate vzdelanie, najdite si dobru robotu alebo zacnite podnikat, ale nechcite uz odo mna nic, nespoliehajte sa na mna. Ja si chcem uzivat svoje peniaze s vasou mamou, i ked viem, ze ona im obcas nieco da, co ma velmi hneva. Vsak nech sa paci, su ubytovne, praca, priklad maju vo mne ako sa da zacat a potom hypoteky ako sme mali my, vsak vsetci tak ziju. Ja im pchat nebudem, su mladi, zdravi, maju silu, nech makaju a co si ja robim so svojimi peniazmi nech sa nestaraju, oni mi ich nedali a ako pisem, ani nik iny.
Autorka temy, stiahni chvost, a ze peries a varis, tak to ber tak, ze aj na teba niekto pral a varil 20 rokov, kym si bola zasran, tak to teraz laskavo vrat a tebe to budu vracat tvoje deti. Precitaj si rozpravku o 3 grosoch. Boze ale si ma rozculila, mlada neskromna, vraviaca inym co maju robit, stara sa tam, kde nema, bez ziadnej vdacnosti. Byt ty mojou dcerou, tak by som ti dal pat a dvadsat na holu, nech chytis normalne spravanie. Otec mal byt na teba enormne prisny, aby si sa vedela spravat k nemu ako k otcovi! Mal ta vyhnat v dospelosti z domu a mohol mat teraz svaty pokoj!!!