Problem s bytom

Príspevok v téme: Problem s bytom
Lepo123

Dobry den neviem ci mi niekto relevantne poradi ale mam taky problem z ex. Mame byt na hypoteku v ktorej figuruje ako spolumajitel ale ktoru splacam od zaciatku ja z mojho úctu. Ona uz 2 mesiace byva u mami a chcela aby som ju vyskrtol z hypoteky lebo si chce vybavit vlastnu ktoru jej aj tak nedaju podla mna ale to je jedno. Proste vyskrtnutie zamietli co ma mrzi. Teraz chce aby som byt napísal na nu ale to sa tiez nebude dat kedze mna nevyskrtnu tiez. A ani s tym nesúhlasím. Potom ze ho mam predat ale to by som platil 30 % dan zo zisku a z predajom tiez nesuhlasim a tym padom ho predat nemoze ani ona. Vymenil som zamky a viem ze kluce jej budem musist dat a byt sprístupnenit ale bojim sa ze mi bude takto robit zo zivota peklo. Bojim sa aj toho ze moze pocas mojej neprítomnosti vyniest veci z toho bytu. Som v patovej situacii rad by som vedel ake ma naroky ona a ake moznosti sa branit mam ja. Myslel som si ze to necha tak kedze ja spalcam hypo a ona s tym nema ziadne opletacky ale vydim ze ide po peniazoch. Neviem ako dalej dakujem za odpovede.

Defcon

Najmudrejsie riesenie je asi to najjednoduchsie. Prestat splacat. Minimalizovat straty. Ist do banky , vysvetlit situaciu a byt nechat banke.
Lebo budes este vo vacsej strate. Ex si tiez pojde za pravnikom a budu sa snazit ta osklbat co najviac.
Srat na byt.

Defcon

Zena, never tomu, ze kluce jej musi realne dat. Teoreticky ano, ale prakticky to moze natahovat a dotycna skor umrie na starobu. Nie je totiz ziadna páka na vymozenie klucov. Ona pojde za policajtami, ze ju tam nechce pustit, on povie, ze kluce mala a isto ich stratila. A nikto ho nemoze prinutit aby sam isiel jej dat spravit nve kluce a rovnako ho nik nemoze prinutit jej pozicat svoje kluce. Len sud a tam je zas odvolanie , prietahy....Atd atd atd. Prinutit ho k tomu fyzicky nemozu, mozu len vypisovat haldy papierov a skutek utek.

zena

Tá proklamovaná "rada" ti je na dve veci. : D
- Byt NEmôžeš kúpiť, ona ho NEmôže predať, NEdá sa ani darovať (červená plomba)!
- Na prepis potrebuješ súhlas banky!
- Súd ti žalobu zamietne!
Tu hlavné slovo má banka, LEN a LEN banka! Takže ešte raz - smer advokát, ktorý bude ochotný komunikovať s bankou a vyjedná ti podmienky, za ktorých bude banka ochotná robiť určité zmeny, samozrejme potrebuješ aj súhlas partnerky.
Má partnerka v byte trvalý pobyt? Ak áno, kľúče jej musíš dať!

adams

a je to tu, další.... a vy ostatní ktorí toto budete čítať už sa konečne uvedomte a poučte sa! NIKDY! to takto nerobte..
nech si hypoteku zoberie iba jeden človek a aj byt nech je iba na toho človeka písané....lebo potom to končí takto...
a hlavne vtedy ked si byt berú dvaja "priatelia" "druh.druzka" a nie v manželstve...

autor: neostáva ti nič iné iba ten byt predať a budeš mať pokoj...

swistica

Skopirujem ti teda, co som ti napisala do prvej temy (preco prave tieto sumy je vysvetlene v prvej teme):

oki, takze bavime sa tu o sume 350 eur * 15 mesiacov, eventualne este ak ste nieco platili v hotovosti, tak plus tato suma.

Spravodlive riesenie je dat byvalej partnerke sumu 50 eur * 15 mesiacov, eventualne ak nieco prispela v hotovosti tak plus tuto sumu a prevziat celu hypoteku a aj vlastnictvo na seba. Ci by tam este boli vo vyslednej sume nejake mensie odchylky navysene o nejake poplatky, to by uz asi povedala konkretna banka.

Vzhladom na situaciu, ze v katastri mate podiel 50 % a 50 % moze nastat situacia, ze byvala partnerka si bude narokovat sumu 175 eur * 15 mesiacov. Pravne by na to mala narok.

No a este si precitaj posledny prispevok od SofiaElla. To ti pomoze sa posunut dalej.

Lepo123

Este sa vyhrazala ze ma narok na vyplatenie polovice z ceny bytu....ale ako moze mat narok na polovicu ceny bytu ked je nan hypoteka.....nemozem je predsa vyplacat z dlhu a ja este aj platit celu hypo.....viem ze tema sa tu uz riesila ale nevedel som ju najst ....no bude to zaujimave ale skusim jej to nejako rozumne zdvodonit aj ked neverim

petronneta

a to je ona na hlavu, alebo má Teba za spadnutého na hlavu, že Ti chce diktovať nevýhodné podmienky?
Nedá sa s ňou čisto vzájomne výhodným obchodom rozumne dohodnúť, čo a ako? Jednoducho si niekam spolu sadnúť.
Keď čokoľvek povie, odpovedať jej: Rozumiem. Pre mňa to však výhodné nie je, pretože... a povieš svoje dôvody. Možno nakoniec z toho bude rozumná dohoda, možno nie.
Na toto neexistuje žiadna šanca?

ahjajjaj

Lepo, veď jej byt sprístupni. Keď tam bude chcieť prísť, prídeš aj Ty, otvoríš jej a budeš tam. Bez Tvojej prítomnosti nič.