Problem s bytom

Príspevok v téme: Problem s bytom
Lepo123

Dobry den neviem ci mi niekto relevantne poradi ale mam taky problem z ex. Mame byt na hypoteku v ktorej figuruje ako spolumajitel ale ktoru splacam od zaciatku ja z mojho úctu. Ona uz 2 mesiace byva u mami a chcela aby som ju vyskrtol z hypoteky lebo si chce vybavit vlastnu ktoru jej aj tak nedaju podla mna ale to je jedno. Proste vyskrtnutie zamietli co ma mrzi. Teraz chce aby som byt napísal na nu ale to sa tiez nebude dat kedze mna nevyskrtnu tiez. A ani s tym nesúhlasím. Potom ze ho mam predat ale to by som platil 30 % dan zo zisku a z predajom tiez nesuhlasim a tym padom ho predat nemoze ani ona. Vymenil som zamky a viem ze kluce jej budem musist dat a byt sprístupnenit ale bojim sa ze mi bude takto robit zo zivota peklo. Bojim sa aj toho ze moze pocas mojej neprítomnosti vyniest veci z toho bytu. Som v patovej situacii rad by som vedel ake ma naroky ona a ake moznosti sa branit mam ja. Myslel som si ze to necha tak kedze ja spalcam hypo a ona s tym nema ziadne opletacky ale vydim ze ide po peniazoch. Neviem ako dalej dakujem za odpovede.

Defcon

Ak vies zdokladovat, ze byt , teda hypo nan platis ty, tak sa s touto vecou obrat na sud alebo na banku aby rozdelila hypo na polovicu. Pol splatis ty, pol ona.
Pristup do bytu by som jej nedal, ziadne kluce.....nadrzovku. Co ak ti tam nasackuje podnajomnikov ??? Ona sice na teba zavola policajtov, ale ja by som tvrdil, ze kluce mala, ale ich stratila, jej problem. Cokolvek sprav alebo policajtom povedz, ale kluce jej nedavaj. Posledna akotak legalna obrana je, ze povies, ze jj kluce das ked ti ona vyplati polovicu hypo. NEDAVAT KLUCE !!! Mozme to prebrat nejako, ale sukromne

zena

Tu to nevyriešime, zober všetky doklady, ktoré sa viažu k tomuto bytu a k tomu rodičovskému a najmi si advokáta, ktorý ti s tým pomôže. Na svoje tvrdenia musíš mať dôkazy, inak si v kaši. Sa ti čudujem, že si s ňou neskončil prvýkrát, keď evidentne bolo jasné, že jej ide len o to, ako z teba vyžmýkať prachy.

Lepo123

Byt sme nekupovali po rozvode zili sme len ako partnery bez svatby. Podiel vlastnictva je 50 na 50 %. Neviem ako to riesit vravela nieco o sudoch ale o co sa chce sudit ked nema ako tych 800 € vydokladovat a hypo splacam od zaciatku sam platila jedine sipo. Ide o to ze my sme sa davali do kopi uz 3 krat a pred tym sme byvali v jej rodicovskom byte do ktoreho som vrazil nemale peniaze a splacam ich dodnes a tiez ma nevylatila ale sprosto ma z neho vyhodila jedna sa o sumu 20 000 € takze uz s principu jej nechcem nic vyplacat. Chcem len vediet ake ma naroky na ten byt viem ze predat ho bez mojho suhlasu. nemoze. Ale pristup do bytu jej dat musim moze ona od tial vynasat veci?..... Bojim sa ze mi bude znepríjemnovat zivot takto

Defcon

Byt ste nadobudli pocas manzelstva ? Ak nie, je pisany na obidvoch a v akom pomere ?
Ak ste ho nadobudli pocas manzelstva, podat na sud ziadost o bsm a pripravit si podklady, ze ho splacas len ty. Ak nan ex bude bznasat narok, tak ju sud zaviaze vyplatit ti polovicu tvojich nakladov , ktore si zaplatil po rozvode

Najčítanejšie články