Antikoncepcia

Príspevok v téme: Antikoncepcia
NikA-28

Ahojte zeny, poradte mi, prosim, uz neviem, co mam robit...uzivam HAK uz skusam tretiu, ale aj tak mavam z nej migreny jak svet...preto by som chcela prejst na inu ochranu, ale podla mojho lekara inu moznost nemam, comu velmi nerozumiem v 21. storoci....ze okrem HAK tabletiek a kondomov neni ina moznost?? Mam 21 rokov, zatial ziadne deti, ale planujem raz mat, ale nie teraz a normalne uz neviem, co mam robit...ako ste to riesili vy, komu tie tebletky tiez robili zle? Dakujem za odpovede.

sarita2612

Dobrý deň, v prípade, že máte 15-19 rokov by som vás chcela požiadať o vyplnenie tohto dotazníka. Je to dotazník o antikoncepcii, ktorý je súčasťou mojej seminárnej práce. Za každú odpoveď budem vďačná.
Link:
docs.google.com

mytakrobime

Plus partner ho pred vystrekom vytiahne a urobi sa mi na chrbat alebo brucho podla toho aku mame polohu.
No a mas este jednu moznost dat si podviazat vajecniky ale kedze chces mat v buducnosti deti tak to mozne nieje ..

artus

NIKA ... aj cez gumu, aj cez hak, aj cez teliesko zeny otehotneli....
o Pharmatexe som este nepočula, ale o prasknutych gumach ano... a mala som pacientku, kedze som robila v nemocnici, lezala u nas pacientka ktorej isli to teliesko vyberať - už bola tehotná, cez teliesko... bolo zavedene zle.. takze tak...

jedina 100% ochrana je nesexovať, takže tak...
budeš do seba pchať chemiu radšej a ani nevieš čo ti to robí s telom, a potom ked to vysatíš budeš mať rozhadzane hormony a aby si potom nemala aj problemy otehotniet, ked budes chcieť.. ja som to svinstvo žrala, a po vysadení som mala 4 roky!!! rozhadzane hormony, pritom predtym ako som ju zacala brat som mala pravidelne kramy od 13, bez problemov... zacala som to brat v 19 do 22, uz nikdy viac!!!

8 rokov pouzivam Pharmatex + partner dava pozor a nie je ziaden problem

swistica

Nika - ale ved ono je, len ty tomu vytrvalo neveris :-) Zase si nemysli, ze otehotniet je take jednoduche a podari sa to hocikedy. Vygoogli si viac info o ovulacnom minipocitaci.

NikA-28

Hej aj to sme skusali a z toho len dalsie problemy boli...len proste mi to pride divne teraz v tejto dobe uz vselico je a neni nejaky normalny sposob ochrany, ked niekomu robia zle tie hormony

NikA-28

Tak ja neviem, to teliesko dakto odporuca dakto nie, fakt netusim, co uz mam robit noo...len tie plodne neplodne dni tiez neviem no...my spolu zatial nebyvame, cize to nie je take lahke, ze hocikedy mozeme...a keby sa nahodou ako si pisala potom stalo, ze otehotniem, tak neviem no...urcite by sme sa snazili, aby sme sa dokazali postarat, ale ja takyto zivot nechcem...chcem ho priviest uz do nejakeho zazemia, aby nemuselo pocuvat stale dookola, teraz nie, teraz nemam peniaze, musis pockat do vyplaty atd, a to aj na veci, ktore napr potrebuje...proste ja toto nedokazem spravit,chcem vystudovat skolu, zamestnat sa, najprv vediet vobec co je to starat sa sama o seba a potom mat tu zodpovednost starat sa o dalsieho cloveka... ja mam stresy z toho, ze sa budeme dalsie leto uz stahovat do bytu, ci to budem zvladat atd, nie to sa starat o babatko :) a nechcem byt jedna z tych, co potom vyplakavaju na fb a pytaju veci, lebo nemaju peniaze a podobne

swistica

Pharmatex ma dost nizky Pearlov index a aj ten navod na pouzitie na mna posobil vzdy dost neprakticky. Teliesko ma este viac neziaducich ucinkov ako tabletky. Ja som stale za kombinaciu plodne/neplodne dni + este nieco z barierovych metod k tomu. Na meranie plodnych dni existuju aj pristroje, kde si merias teplotu v ustnej dutine. Len vstupna investicia je 600 - 700 eur. Mozno by ste si tiez mohli dat overit plodnost. Dnes je tolko parov, ktore maju problem s otehotnenim, ze antikoncepcia pomalicky straca i svoj ucel. No a hlavne mas staleho partnera a ver tomu, ze i to pripadne dieta by ste rozdychali ;-)