Ako nájsť stálu prácu?

Príspevok v téme: Ako nájsť stálu prácu?
svetobezka

Čaute, mám takú otázku na Vás :)
Pracujem 10 rokov, teda od skončenia školy. Pracovala som všade možne, v Anglicku v reštaurácií, v Írsku na farme, v Španielsku ako animátorka, tiež v Dubaji ako animátorka, v Rakúsku a Nemecku v skladoch, v Nórsku s rybami, v Belgicku v sklade, naposledy v Izraeli na farme. Dalo by sa teda povedať, že nemám žiadnu kvalifikáciu a neviem ako by takéto pracovné skúsenosti pôsobili na potenciálneho zamestnávateľa. Chcela by som už stálu prácu, necestovať stále do zahraničia. Užila som si tie roky, našetrila korunky a spoznala kus sveta. Myslíte, že mám šancu niečo nájsť? Ako si mám napísať životopis aby ho zamestnávateľ hneď nehodil do koša? Ako uspieť na pohovore a získať prácu keď mám takúto pracovnú minulosť, teda z každého rožka troška? Už som si posielala pár žiadostí, ale bez odpovede. Myslím, že je to kvôli tomu častému striedaniu prác.

ciao_bella

A prečo sa chceš zamestnať na Slovensku? Tu zamestnávatelia nepochopia to Tvoje cestovanie a rôzne typy prác, lebo tu sú zamestnávatelia pribrzdení, najradšej by boli keby si mala v životopise vek 25 rokov, 10 rokov praxe najlepšie v jednom max dvoch odboroch a neplánovala mať deti. Keď už máš toľko prác ako Ty a navyše v rôznych kútoch sveta, budí to v nich strach a obavy. Osobne by som sa sem už nevracal. Slovensko je zbiedačena krajina s obrovským nepomerom príjmov v výdajov. Na Slovensku majú problém zaplatiť vysokoškoláka, tak čo potom môžu čakať ľudia s maturitou alebo učňákom?

Defcon

Vymenovat vsetky tie prace a to len v 10 rokov praxe je naozaj konecna v zivotopise. Treba ich zhrnut do jednej vety, napr aktivne studium cudzich jazykov v statoch eu spojene s vytvaranim pracovnych navykov.

hviezda29

leuska celebritka fb preboha preco chces dobrovolne ist robit do automobilky? ved to je uplne ta najhorsia moznost co moze byt dobrovolne si tak znicit zivot

uuleuskauu

Pracu vo fabrike s ubytovanim najdes lahko, lebo takych ponuk je vsade dost, najmä v okoli Galanty a Nitry, tiez Bratislava. A tam zoberu kazdeho, komu lekari dovolia robit nocne. Lebo nutne potrebuju ludi, vo velkom beru aj Srbov a Rumunov. Len sa treba pripravit na nieco, na co si asi v zahranici nebola zvyknuta. Vo fabrikach to väcsinou chodi tak, ze su tam intriganske kolektivy a osobitnu kategoriu tvoria skolitelky a kontrolorky, ktore vrieskaju po ludoch ako zmyslov zbavene a vyvysuju sa nad kazdeho. Clovek sa musi naucit toto trpiet, drzat hubu a krok a triast sa od strachu, aby nebol vyhodeny z roboty. Nie kazdy to vydrzi, ale kto naozaj potrebuje stalu pracu a je na tie peniaze odkazany, ten to vydrzi, place a trpi. Aj ja by som chcela taku robotu, ale lekari mi zakazuju robit nocne a neviem si nic najst. Smerujem k tomu, ze budem socka na ulici, lebo ani len na tu samovrazdu nemam odvahu. Nasi politici pritahuju zahranicnych investorov, ale nikto nemysli na ludi, ktorym lekari zakazuju robit nocne. Ked tie fabriky tak velmi potrebuju ludi, mali by poslanci automaticky aspon schvalit nejaky taky zakon, ze kto nemoze robit nocne, ten nesmie byt diskriminovany a musi byt bezpodmienecne do fabriky prijaty, ked prejavi zaujem a musi dostat vynimku, aby robil len ranne a poobedne. Uvazovalo sa tu uz v minulosti o schvalovani vselijakych zakonov o gayoch a o tom, ako zamestnavatel nesmie zistovat sexualnu orientaciu zamestnanca a o podobnych veciach, ale nikto v tomto state nemysli na ludi, ktori maju zakazane robit nocne. Lebo gay si najde pracu, ked moze robit nocne a ked ma pracu, ma vsetko. Myslim si, ze nas, ktori nemozeme robit nocne, je dost vela a nechapem, preco chcu z nas urobit bezdomovcov.

jazykyyy

Kludne si tam napis vsetky prace, ved to znie zaujimavo a ked vies k tomu jazyky neverim ze by Ta nezamestnali. Dnes kde-kto pise ze ovlada jazyky, ale max tak hovorovo, ale hovorit plynule to vela ludi nevie. Hlavne si ver, ved si musela byt odvazna ked si takto cestovala. Ludi si nevsimaj, ver tomu ze z 99% Ti zavidia lebo si videla kus sveta zatial co ony boli najdalej tak na Balatone. Zavidia Ti a preto sa k Tebe tak spravaju. Prajem vela stastia v hladani.

svetobezka

jetoSUPER ďakujem za milý komentár, a prepáč, že píšem až teraz, ale po tých nepríjmených a zlých komentároch som už nechcela písať.
No áno, precestovala som veľa krajín, ale ľudia hovoria, že to nie je nič zvláštne, že v zahraničí bol každý a že nemám na nič kvalifikáciu a nech sa radšej nechválim toľkými krajinami, že to nie je nič na chválenie veď som tam nič kvalifikované nerobila. To je pravda, ale ja sa predsa nechválim, ale je to pravda, pracovala som v xy krajinách. Preto neviem, či to uvádzať do životopisu alebo nie, alebo ako ten životopis napísať, aby nevydesil zamestnávateľov a aby ma aspoň pozvali na pohovor.

MiaLiatnova

...byt sama sebou, na nic sa nehrat a pozriet si nejake zakladne pravidla ako sa spravat na pohovoroch...potom to uz je len o stasti, ci ta vyberu a zamestnaju...