Chudnem! Chudneme?

Príspevok v téme: Chudnem! Chudneme?
CHUDNEM

Ahojte, účet na Zdravie .sk som si založila preto lebo chudnem je to beh na dlhú trať a pri takomto niečom potrebuje každý podporu. Preto ma napadlo že by sme mohli chudnúť spolu:) ZDRAVO!, nie takou cestou ako je anorexia atď. Môžme sa tu radiť, podporovať, pochváliť sa úspechom, písať čo a koľko ste cvičili, čo sme jedli(nieaké rady, typy...) Takže začneme tak že každý kto sa chce zapojiť napíše do komentárov: vek, výšku, váhu a svoje BMI, prečo chcete schudnúť. Nezáleží na tom či ste mužského alebo ženského pohlavia, či chcete schudnúť 5, 15 alebo 50 kg, či máte 13 alebo 65 rokov, zapojiť sa môže každý, Spolu nám to pôjde lepšie?S pozdravom a odhodlaním Sára.
Moje údaje: 21 rokov, 165 cm, 67 kg, 24,61 BMI, robím to pre seba pre zvíšenie sebavedomia a pre kondičku\ zdravie.

swistica

Doplnim este, ze urcite vynechajte kecupy, tatarske, dresingy, horcice atd. Je v nich mnozstvo sacharidov. Samozrejmostou je vynechanie vsetky ale uplne vsetky sladenych napojov. Dost pomoze obmedzit mliecne vyrobky. Ak mlieko, tak nech je to obcas kvalitny syr a nie skryte formy mlieka skoro vo vsetkych potravinach (treba citat zlozenie).

Marek874

Darin39: Ja nie som ani osobny trener, ani vyzivovy poradca. Mozem napisat len to, cim som sam presiel a co fungovalo. a rodicia vam nepomozu finacne? ved je to pre vase zdravie. mali by byt nadseni. ved staci rok. kym sa vsetko od trenera naucite. 25€ mesacne fitko a cca 10-15€ za trenera. s trenerom aspon 2x do tyzdna fitko.
ja som mal ten isty problem. zavalita postava, ziadna kondicka. zacal som cvicit sam. po pol roku som ale ostal stat. silou, vahou, svalmi, postavou. tak som vyhladal trenera. a dnes mam postavu, za ktorou sa obzru aj chlapi. cvicim sest rokov. tri krat tyzdenne. s trenerom som cvicil rok a pol.

Moj sposob stravovania:
Na raňajky prevažne tuky a bielkoviny. Minimum sacharidov. Len tuky Vás zasýtia. Po sacharidoch budete cítiť po hodine znova hlad. a nevhodne sacharidy vám vyrasia inzulín. nedojete sa. a nakoniec zjete viac.
Vhodné potraviny: ryby, rybie konzervy, vajcia, mäso, salámy, šunky, avokádo, zelenina, slanina, olivy, bryndza, semienka, orechy, maslo.
Nevhodné potraviny: Ovsenné vločky, ovocie, pečivo, džemy, med a všetko to, čo na večeru.

Na obed jesť prevažne bielkoviny a tuky. Znova minimum sacharidov. 150-200 gramov mäsa a hlad “dojesť zeleninou”. Pretože 50-75 gramov mäsa a kopec zemiakov či ryže Vás do večera/večere NEZASÝTIA!
Vhodné potraviny: Akékoľvek mäso okrem ryby. zelenina, bryndza, niva, slanina, maslo, avokádo, sója, tofu. Kto potrebuje prílohu, odporúčam bielkovinové rezance z Kauflandu.
Nevhodné potraviny: To isté čo na raňajky.

Na večeru jesť prevažne sacharidy. Minimum tukov, bielkoviny sú v poriadku. Len sacharidy Vám stihnú vytráviť, kým pôjdete spať. Je to vhodná energia na večer.
Vhodné potraviny: Cestoviny, ryža, pečivo, zemiaky, zelenina, ovocie, ryby.
Nevhodné potraviny: To čo na raňajky.

HLAVNE ŽIADNE DIÉTY! Diéta je logický nezmysel. Pretože trvá od-do. A čo máme konzumovať pred a po? ? To čím sa znova dostaneme k diéte? Pamätajte: diétami oslabujete organizmus a vytvárate si závažné zdravotné problémy.

Stačí jesť trikrát denne. Jedzte také porcie, aby ste sa zasýtili. Samozrejme sa neprejedať. Pocit hladu pred obedom a pred večerou je žiadúci. medzi troma jedlami NIC NEJEST. ani jablko, ani tycinku. Musíte sa dopracovať k pocitu hladu. Počas dňa by ste MALI cítiť hlad! Len ten aktivuje všetky zdravé procesy v tele a signalizuje, že je tráviaci systém pripravený na ďalšie jedlo. a len pocas hladu CHUDNETE. Dve hodiny hladu pred obedom a dve hodiny hladu pred večerom sa dajú zvládnuť.

Ako vidis, ziadne konkretne jedla a potraviny. PRETO je tento sposob stravovania dlhodobo udrzatelny a nema clovek po chvili depku a neberie ho na grcanie z tych somarin pri dietach. Zdrava strava je len PESTRA strava!

ak chcete schudnut, tak kardio. hiit treningy, kruhove treningy. toto si popozerajte. jednoducho aktivita, pri ktorej budete mat aspon 30 minut pulz 130 a viac. podla toho, kolko zvladnete s dychom a kodickou. zase nevyplut dusu. pamataje, ze prvych 15 minut este nechudnete. kvoli cukru v krvi. ked ho vypalite, potom nastupuje chudnutie z tukov. preto je velmi vhodne robit kardio po svalovom treningu. za dalsie: chude NEZNAMENA pekne. mozno schudnete a postava sa vam nebude pacit. pekne je symetricke a harmonicke. a to mozete vytvarovat LEN SVALMI. pripadne "doliat" trochou podkozneho tuku. vobec sa nebojte, ze budete zensky arnold schwarzenegger. nabrat svaly je drina a dlhodoba zalezitost, takze mozete kludne makat. ja cvicim kombinacie chrbat-triceps, hrudnik-biceps, ramena-brucho, nohy. cize 3-4x do tyzdna fitko. nohy sa mi nie vzdy chcu.. lenze ako cvicit vam ukaze naozaj len trener. stale je lepsie cvicit aspon dajak, ako nijak. len sa nebude telo formovat. ale aspon chudnut. a normalne cvicte, potte sa. nie ako tie slecinky, co si vymachlene odfukuju popod nos. take cvicenie nema ziadny efekt. kym sa nezadychate a nespotite, schudnete minimum..

skor ak chcete, pytajte sa. je okolo toho vela informacii. neda sa vsetko naraz..

marek874

dievcata.. ked chcete chudnut, tak si v prvom rade zaplatte osobneho trenera vo fitku vo vasom meste. pretoze uz prve prispevky ze: nebudem jest po sedemnastej, na ranajky som si dala musli.. to uz do konca zivota nebudete jest po sedemnastej? ci ked schudnete tak zacnete a znova priberiete? ovsenne vlocky sa travia 6-8 hodin. vtedy NECHUDNETE. a to je len vas zaciatok. vsetky tie osvedcene rady vas akurat tak dokalicia a znicia vam zdravie. nehovoriac, ze neschudnete zhola nic a budete sa trapit nejakymi dietami. len spravnou stravou spojenou so spravnym cvicenim dosiahnete trvale a udrzatelne vysledky.

ak nemate sajnu o sposobe stravovania, tak najlepsou investiciou bude osobny trener. usetri vam kopec penazi, casu a trapenia. pretoze chudnutie a cvicenie JE VEDA. osobne si nemyslim, ze mojej rade uverite a ze vobec nad nou porozmyslate. ale aspon je zivot spravodlivy. za vase rozhodnutia bude trpiet len vase telo.. len som vas chcel upozornit hned na zaciatku, kym nepride depka, ze znova nieco na tom chudnuti nefunguje. a ono s takym pristupom pride..

CHUDNEM

Super, teším sa že v tom nebudem sama. Ako sa voláte? A ešte som chcela že vypočítate si svoje BMI vypočíta to že či máte podváhu , nadváhu, vysokú obezitu alebo normálnu váhu, napíšte si do prehliadača: BMI index, zadajte, váhu, výšku prípadne vek;) A zajtra všetky píšeme ako sme začali...?

Abcd888

Som ženského pohlavia, mám 18 rokov, 176 cm a 59 kg. Chcela by som nabrať nejakú tú kondičku a schudnúť 1-2 kg.