strach z cisárskeho rezu...

Príspevok v téme: strach z cisárskeho rezu...
onem

Ahojte,
bola by som veľmi rada,keby mi napísali niektoré ženy po cisárskych porodoch.Čaká ma to tento mesiac a už týždeň nemožem od strachu v noci spať.Spím 2-3 hod.a potom sa prechádzam po byte.Chcem sa spýtať žien ,ktoré majú skúsenosť a rodili so spinálnou anestézou.Je pacientka úplne pri vedomí alebo je ako opitá?Po operácií kedy a ako začnem cítiť svoje nohy úplne normálne?Chce sa stále spať na pooperačnej izbe,alebo je normálne pri vedomí?Aké silné bývajú bolesti hlavy a závraty?Je lepšie dať sa uspať?
Prosím Vás ,skúste mi odpovedať na tie moje otázky,pokiaľ máte skúsenosti s takýmto porodom.Chcem byť aspoň trošku informovaná,nakoľko mi pán doktor nebol schopný povedať bližšie informácie.
Mám z tej operácie veľký strach.Všetkým Vám popredu veľmi pekne moc ĎAKUJEM.
S pozdravom IVETA

luckerix

Baby prosím Vás- najmä tie, čo ste už maminky po cisárskom. Prosím čo pomohlo od bolesti vám ? Ja si čítam práve niečo o pumpičke na brucho, ktorá takmer okamžite zbavuje bolesti ale nepoznám ju..nepočuli ste o nej náhodou ? prípadne nespomínal vám ju váš lekár ?

holcicka

dobrý den, chcem sa spýtat niečo o spinálnej anestéze. O 2 týždne rodím a doktor mi povedal, že to bude cisársky kvoli skolioze chrbtice. Je možné podat spinálnu anestézu aj napriek skolioze chrbtice? Bojím sa totiž uspatia, za odpoved dakujem

ktm-ka125

ahoj ja mam len 17 rokov a porodila som v 15-tich.rodila som cisarskym lebo som mala par komplikacii co sa tyka mna aj maleho.neboj sa nic.cirasky je v pohode.len sa treba hned potom zacat hybat lebo ta rana dost boli a tazko to rozchodis.ale ked som to zvladla ja tak ty v pohode.len si davaj pozor kto ti ten cisarsky bude robit lebo mne to robil primar a neurobil mi ho dobre.maleho mi zle vytahovali a ma dva roky a este stale ma na chrbte modre flaky ktore vyzeraju ako odtlacky prstov dospeleho cloveka.a to mi robil potrat primar takze asi tak..ale neboj sa..zvladnes to:-))

lea

prepac, ale neviem preco sa stazujes. vezmi si ako to bolo v minulosti, zeny, ktore nedokazali porodit normalnym sposobom z dovodu zlej pozicie plodu alebo jeho velkosti a inych komplikacii boli v podstate odsudene na smrt. takze vdakabohu a lekarom existuje cisarsky rez, inak by bola umrtnost a trvale poskodenie zdravia pri tazkych porodoch ovela vyssia ako teraz

nellla

Ahoj, neboj sa, lekári vedia čo robia, cisársky je v pohode, čím skôr po ňom vstaneš na nohy, tým skôr budeš fit. Bude sa Ti zdať, že ležíš s nohami vo vzduchu, ale fakt sa nemáš čoho báť. Hlavne nezabúdaj, že potom budeš držať v rukách svoje krásne babenko. Držím palce a neboj, zvládlo to milión žien, zvládneš to aj Ty!

andie

pred mesiacom som bola pozriet dve sekcie. jedna bola s uplnou anestezou a druha s epidrualkou. ale poviem vam, ze najradsej by som rodila prirodzenym sposobom s epiduralkou. preco ti vlastne gynekolog navrhol cisarsky rez ? ide o to, ze pri epiduralnej anesteze budes po sekcii citit vacsie bolesti ako pri uplnej anesteze. ta trva dlhsie. dalsou nevyhodou epiduralky je, ze pri nej dychas branicou a teda nemas uvolnenu brusnu stenu. pri uplnej si intubovana a tvoje dychanie reguluje stroj.

petkamala

Ine ti asi nezostava, ked nechces ostat do konca zivota tehotna:) Moja sestra mala dva cisaraky, pri prvom mala celkovu anestezu, cize nebola pri vedomi a pri druhom mala spinalku. To si komplet pri vedomi. Vraj to priserne bolelo, akoby ju rezali zaziva a vsetko videla na strope, odrazali to svetla...Okrem toho sa bala, lebo si dva dni necitila nohy...osobne nechcem otehotniet, elbo sa bojim prave cisaraku. Ak mozes, vyber si celkovu anestezu.