Ahojte,
bola by som veľmi rada,keby mi napísali niektoré ženy po cisárskych porodoch.Čaká ma to tento mesiac a už týždeň nemožem od strachu v noci spať.Spím 2-3 hod.a potom sa prechádzam po byte.Chcem sa spýtať žien ,ktoré majú skúsenosť a rodili so spinálnou anestézou.Je pacientka úplne pri vedomí alebo je ako opitá?Po operácií kedy a ako začnem cítiť svoje nohy úplne normálne?Chce sa stále spať na pooperačnej izbe,alebo je normálne pri vedomí?Aké silné bývajú bolesti hlavy a závraty?Je lepšie dať sa uspať?
Prosím Vás ,skúste mi odpovedať na tie moje otázky,pokiaľ máte skúsenosti s takýmto porodom.Chcem byť aspoň trošku informovaná,nakoľko mi pán doktor nebol schopný povedať bližšie informácie.
Mám z tej operácie veľký strach.Všetkým Vám popredu veľmi pekne moc ĎAKUJEM.
S pozdravom IVETA
strach z cisárskeho rezu...
Baby prosím Vás- najmä tie, čo ste už maminky po cisárskom. Prosím čo pomohlo od bolesti vám ? Ja si čítam práve niečo o pumpičke na brucho, ktorá takmer okamžite zbavuje bolesti ale nepoznám ju..nepočuli ste o nej náhodou ? prípadne nespomínal vám ju váš lekár ?
dobrý den, chcem sa spýtat niečo o spinálnej anestéze. O 2 týždne rodím a doktor mi povedal, že to bude cisársky kvoli skolioze chrbtice. Je možné podat spinálnu anestézu aj napriek skolioze chrbtice? Bojím sa totiž uspatia, za odpoved dakujem
Potrat???
ahoj ja mam len 17 rokov a porodila som v 15-tich.rodila som cisarskym lebo som mala par komplikacii co sa tyka mna aj maleho.neboj sa nic.cirasky je v pohode.len sa treba hned potom zacat hybat lebo ta rana dost boli a tazko to rozchodis.ale ked som to zvladla ja tak ty v pohode.len si davaj pozor kto ti ten cisarsky bude robit lebo mne to robil primar a neurobil mi ho dobre.maleho mi zle vytahovali a ma dva roky a este stale ma na chrbte modre flaky ktore vyzeraju ako odtlacky prstov dospeleho cloveka.a to mi robil potrat primar takze asi tak..ale neboj sa..zvladnes to:-))
prepac, ale neviem preco sa stazujes. vezmi si ako to bolo v minulosti, zeny, ktore nedokazali porodit normalnym sposobom z dovodu zlej pozicie plodu alebo jeho velkosti a inych komplikacii boli v podstate odsudene na smrt. takze vdakabohu a lekarom existuje cisarsky rez, inak by bola umrtnost a trvale poskodenie zdravia pri tazkych porodoch ovela vyssia ako teraz
Ahoj, neboj sa, lekári vedia čo robia, cisársky je v pohode, čím skôr po ňom vstaneš na nohy, tým skôr budeš fit. Bude sa Ti zdať, že ležíš s nohami vo vzduchu, ale fakt sa nemáš čoho báť. Hlavne nezabúdaj, že potom budeš držať v rukách svoje krásne babenko. Držím palce a neboj, zvládlo to milión žien, zvládneš to aj Ty!
andie, ked je dieta velke a panva mala alebo je to porod zadockom, tak si vela nenavyberas, len cisarak.
pred mesiacom som bola pozriet dve sekcie. jedna bola s uplnou anestezou a druha s epidrualkou. ale poviem vam, ze najradsej by som rodila prirodzenym sposobom s epiduralkou. preco ti vlastne gynekolog navrhol cisarsky rez ? ide o to, ze pri epiduralnej anesteze budes po sekcii citit vacsie bolesti ako pri uplnej anesteze. ta trva dlhsie. dalsou nevyhodou epiduralky je, ze pri nej dychas branicou a teda nemas uvolnenu brusnu stenu. pri uplnej si intubovana a tvoje dychanie reguluje stroj.
veľa zaujímavých informácií
www.mymamy.sk
Ine ti asi nezostava, ked nechces ostat do konca zivota tehotna:) Moja sestra mala dva cisaraky, pri prvom mala celkovu anestezu, cize nebola pri vedomi a pri druhom mala spinalku. To si komplet pri vedomi. Vraj to priserne bolelo, akoby ju rezali zaziva a vsetko videla na strope, odrazali to svetla...Okrem toho sa bala, lebo si dva dni necitila nohy...osobne nechcem otehotniet, elbo sa bojim prave cisaraku. Ak mozes, vyber si celkovu anestezu.