Alkoholik v rodine

Príspevok v téme: Alkoholik v rodine
NeznasamAlkohol

Caute. Mojho manzela otec je alkoholik. Dostal uz aj cirhozu pecene( v poslednom stadiu) ale neodradza ho to a stale pije. Samozrejme mu bola odporucana odvykacka - aj sa o to moj manzel snazil ale marne. Byva s nami, chceli by sme babatko ale obavame sa ake to cele bude.. bývame v dome. On ma dolne poschodie a my horne. Vela fajci a vsetko to ide hore. Nehovorim o neporiadku ktory uz nezvladam po nom s manzelom upratovat. Zacina sa spravat ako take dieta - zabuda, robi hlúposti. Cokolvek mu hovoríme tak ho nezaujima - len jeho nazor je dolezity. A ze sme stale deti a deti mat nemame lebo sa nebudeme vediet postarat.... Sme zodpovedni a po rodine tuzime tak ako vacsina manzelov. On to vobec nechape. Robi si ak srandu z mojej prace - pracujem v sukromnej skolke, som tam zastupkyna a zarovej ucitelka. Casto mi prizvukuje ze neviem co je normalna praca...
ako hO prosim dostat na liečenie ?? Skusali sme vsetko, krik, plac, odsťahovali sme sa, isli sme na to citovo, aj v dobrom aj v zlom. Fakt sme vyskúšali vsetko.
Zbavit ho svojpravnosti nechceme lebo bude zodpovednosť na nas a ked sa mu nieco stane (dalsia autonehoda, dalsi úraz) tak to bude na nas.. prosim o vsetky rady ... Dakujem !!!

tomas 12345

Záleží o akú odvykačku sa jedná. Pokial mu radíte vzdať sa alkoholu zo dna na den tak potom nečudo že sa mu do takejto odvykačky nechce pretože takáto odvykačka je velmi ťažká. Ak by ale alkohol vysádzal po velmi malinkych dávkach, po 10% dávky po jednom až dvoch týždnov, potom by mu takéto vysádzanie nespôsobilo abstinečné príznaky a lahko by sa mu to vysadzovalo.

Fullhd :

Takto o svojom otcovi nehovor, splodil ťa a predpokladám že i vychoval. Je to tvoj otec a aj ked má poklesky, ty žiadné poklesky nemáš ?

Mariettta :

Asi sa operácie a chemoterapie bojí. Ak sa už ale nechce dať liečiť chemicky, nech sa aspon lieči prírodne. Nech užíva potraviny ktoré podporuju imunitu (kysla kapusta, probiotika z lekárne, deci mrkvovej štavy denne, postupne vynechanie mucnych jedál a GMO potravín), protizápalové potraviny (kurkuma, škorica, cesnak, cibula)

A co sa tých cigariet týka, neskúšal ich vysadzovať aspon po malých dávkach ? po 10% dávky po jednom až dvoch týždni ? Takýmto pomalým vysádzaním by nemal nežiaduce účinky a lahko by sa mu to vysadilo.

Coachtomas_sk

Ahoj,

pomáham ľudom, ktorí chcú prestať piť/skončiť so závislosťou. Kľudne mi napíš, mám ešte volné nejaké miesta na konzultácie, ktoré robím zadarmo - musíme si pomáhať :-)

swistica

Ak si dobre precitas moj prispevok,zistis, ze nepisem o minulosti (ked si bol dieta) ale o sucastnej situacii. Ak sa ta to dotyka tak, ze musis pouzit az taketo expresivne vyrazy, potom si to sem vobec nemal pisat.

1vka

Bohuzial, ale ked je uz ktosi na comsi zavisly, je to dozivotne a moze to len obmedzovat pripadne sa tomu oblukom vyhybat, cize ak to nedokaze (chciet mozno by aj chcel), musi s tym zit a aj ti, co su okolo neho. To je proste vec mimo jeho kontrolu skoro ako dychanie, nemozete zakazat druhemu dychat, teda mozete, no on s tym nedokaze prestat, pokial je nazive.

jeanValjean

Alkoholika dokáže zameniť len silná udalosť napr.dozvie sa že umiera.Aj on možno umiera len o tom nevie,čím menej času mu predostrie tým to bude účinnejšie.

Pag

On pije preto ako sialenec, lebo je to amatersky notoricky, pravdepodobne aj nefunkcny alkoholik, ktory keby mohol, tak by vypil aj nebostikovi z ucha, mozno aj bostikovi. Najvacsi velikani piju len kvalitny alkohol (niekolko putnovy) a musia byt schopni, vediet si tuto slabu drogu odopriet. Uz sa treba niekam posunut, posunut sa do vyssieho levelu. Spravat sa primitivne nie je tazke. A to vsetko viem nie z vlastnej skusenosti, ale len z pocutia, ale mudry clovek sa uci na chybach tych druhych, hlupy na vlatnych.

toSnadNie

prečo nemáte vlastné bývanie, nedaj si spraviť dieťa, kým rodine nezabezpečí vlastné bývanie... aby ste nedopadli ako môj brat, ktorý zdedil dom po starom otcovi alkoholikovi, otehotnela mu priatelka, planovali dom prerobit a nastahovat sa a ten starý ožran pr.a.s.i.v.ý !!! viete čo urobil?!!! ožratý podpálil dom-cely zhorel!!!
tak dufam že toto ti bude ponaučením a nedáš si spraviť decko kym nebudete vo vlastnom,