Caute. Mojho manzela otec je alkoholik. Dostal uz aj cirhozu pecene( v poslednom stadiu) ale neodradza ho to a stale pije. Samozrejme mu bola odporucana odvykacka - aj sa o to moj manzel snazil ale marne. Byva s nami, chceli by sme babatko ale obavame sa ake to cele bude.. bývame v dome. On ma dolne poschodie a my horne. Vela fajci a vsetko to ide hore. Nehovorim o neporiadku ktory uz nezvladam po nom s manzelom upratovat. Zacina sa spravat ako take dieta - zabuda, robi hlúposti. Cokolvek mu hovoríme tak ho nezaujima - len jeho nazor je dolezity. A ze sme stale deti a deti mat nemame lebo sa nebudeme vediet postarat.... Sme zodpovedni a po rodine tuzime tak ako vacsina manzelov. On to vobec nechape. Robi si ak srandu z mojej prace - pracujem v sukromnej skolke, som tam zastupkyna a zarovej ucitelka. Casto mi prizvukuje ze neviem co je normalna praca...
ako hO prosim dostat na liečenie ?? Skusali sme vsetko, krik, plac, odsťahovali sme sa, isli sme na to citovo, aj v dobrom aj v zlom. Fakt sme vyskúšali vsetko.
Zbavit ho svojpravnosti nechceme lebo bude zodpovednosť na nas a ked sa mu nieco stane (dalsia autonehoda, dalsi úraz) tak to bude na nas.. prosim o vsetky rady ... Dakujem !!!
Alkoholik v rodine
Tym chcem povedat ze s tym nic nespravis,len cakaj.Nepotrva to dlho.Tito ludia sa nedozivaju 65 a viac.Tatkov tatko ,teda moj dedo sa dozil 58 a tiez dovidenia.Ja pijem pivo a tvrde nie.Pivo len cez leto.V zime nic.Poslopkaval som jegera ale uz ani to nepijem.Stale soferujem.Cigarety vobec.Vdaka bohu po otcovi som zdedil len vzhlad.
Moj tatko tiez cely zivot pije.Ta cirhoza alebo ako sa to vola sa prejavuje tak ze sa neprejavuje.Vyzera to uplne vsetko v pohode a naraz ti doktor povie ze : rozlucte sa s rodinou,nerobte si zbytocne nadeje.Pecen je totalne na kasu,ako krupicova kasa.Ako som pisal tatko pije cely zivot posledniych 10 rokov kazdy den tvrde.Ja som daleko v nemecku ale viem ze tatko to ma tiez.To by musel mat mimoriadne odolne telo aby pri takom mnozstve alkohole nemal to co ty pises.Urcite to ma a ma 57 rokov a myslim si ze sa nedozije dochodku.Ked mama nekupi ploskacku a tabak tak sa vyhraza ze zablokuje ucet.Mama dostava jeho vyplatu na svoj ucet a ked neni kazdy den ploskacka tak sa vyhraza.Spinavec jeden.Nedavno bola oslava a ked som videl ze je tam sam tak vsetky tie nedopite poldecaky vodky co boli na stole,tak vsetky ich kopol do seba bez brzdy.Bolo to asi 4 pol decaky co kopol do seba za sebou cca za 7 sekund.Total je v prdeli.Kazde rano davi,natahuje ho.Ako som pisal nemyslim si ze sa dozije dochodku.
Poradim ti to co robim aj ja,pockam ked skape.Ked skape,vydychnes si.Ja cakam ked ten moj tatko konecne skape,cakam od tej chvile ked zmlatil moju mamu ked cakala mladsiu sestru.
Krasny den vsetkym prajem a mier.
To su take typy tie nedonutis prestat pit nikdy nijak. Mam kolegu co zas fajci a ma rakovinu pluc, odmietol ist na operaciu, liecit sa, odmieta ptestat fajcit. Pomaly umiera a to je hodne neprijemne umieranie pretoze sa dusi, nemoze dychat. Ma z toho depky, potom chlasce s po chlaste mu je este horsie a este viac sa dusi ale prestat chlastat a fajcit ani bohovy. Potom sa vyhraza samovrazdou psychicky je na tom hrozne ale samozrejme ani k psychiatrovi nepojde. Co sa tu da pomoct, nic, nech nechat ho tak. Nech si robi co chce. Ja na vasom mieste by som zvazovala odstahovanie sa lebo zit s takymto clovekom pod jednou strechou nie je jednoduche.
Clovek musi chciet sam ist sa liecit, inak to nema zmysel :/
to musi byt strasny blb. vie vobec co ta choroba obnasa? dost sa divim, ze bol u lekara
nalep na chladnicku nieco o tej cirhoze plus fotku cirhozy
Predpokladam, ze tam pojde i o majetkove pomery. Cast domu, v ktorej byvate patri vam? Su i ini clenovia rodiny, ktori by sa o neho mohli postarat - dalsi surodenci, jeho manzelka atd.?
Vela moznosti nemate:
1.)ak ohrozuje seba alebo inych, mozete zavolat policiu a ziadat aby ho odviezli na psychiatriu. Ak budete mat stastie, podpise tam suhlas s liecbou. Ak nie, tak cely postup zopakovat pri najblizsom vycinani.
2.)ak ste veriaci, tak sa treba modlit za jeho napravu
3.)ak cast domu patri vam, tak treba spravit samostatny vchod a obmedzit s nim kontakt
Myslim ,že by som vybral možnosť 3....
Zdá sa to byť necitlivé a kruté ,ale pomáhať sa dâ človeku LEN AK ON SÁM CHCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jasne ze by vam potom dával najavo ,že vas nepotrebuje neskor aj citovo vydieral ,ak sa necháte (dcéry sa nechajú)že vy ste predsa odišli a jeho nechali....
Ale niekedy keď pomáhame ľudom nasilu treba si uvedomiť či pomáhame naozaj im ,alebo len sebe pre svoj pokoj! Ano odprisahala by si že jemu...
Ale on to predsa nechce !!!!!!!!!!! Ani ty nechceš to čo on .
Sú len tri rady:
1. buď na liečenie pôjde dobrovoľne, čo on odmieta,
2. čiastočne zbavenie svojprávnosti, a to nechcete vy,
3. odsťahovať sa natrvalo a prenechať ho jeho vlastnému osudu.
Iné rady pre vás neexistujú.