Nenávidím šťastných ľudí

Príspevok v téme: Nenávidím šťastných ľudí
Andona

Ja neviem čo mi je. Niekedy si myslím, že trpím nejakou poruchou. Som veľmi úzkostná, plačlivá, náladová ale čo najviac neznášam je to, keď vidím ako je niekto šťastný.
Ja som nikdy nemala nič pekné. V detstve ma fyzicky týrala rodina a vlastne šťastia sa mi nedostalo vôbec v detstve.
Vidím malé deti na ihrisku, ich šťastné oči plné iskier a hlavou mi preletí to peklo ktoré som si prežila ja, tie modriny.
Nenávidím, keď je niekto šťastný a má životný entuziazmus.
Ja dokonca ani svojej neterke, ktorá má deväť rokov nič nedoprajem a to sa s ňou dokážem s láskou hrať a venovať sa jej hodiny.
Neviem, ja ju milujem a zbožňujem ju, ale zároveň mi nesmierne ide na nervy to ako sa v živote teší, to akých má milujúcich rodičov, to koľko má kamarátov v škole, to ako dokáže rozprávať o tom aká je spokojná.
Raz som u nej bola na návšteve a spadla z bicykla a rozbila si koleno, samozrejme plakala, potešilo ma to a zahrialo na srdci, ja viem je to odporné a najväčší hnus ale mne srdce jasalo, prečo to pociťujem? ja by som jej nechcela ubližovať ani nikomu, mňa len teší keď tí ľudia trpia a dejú sa im zlé veci samé od seba a úplne najradšej mám keď viem, že niekto trpí psychicky, fyzickú bolesť nemám rada tá ma vôbec neteší, mne sa páči predstava, že tu niekto je a trpí a nemôže utiecť, dokonca by som bola schopná toho, takého človeka utešiť a odhovárať napríklad od samovraždy, ale len preto, lebo mám orgazmus s predstavy, že po večeroch deň čo deň plače.
Myslím si, že to mám, lebo sama som nezažila šťastie, ale jednoducho mám to takto, ja ľuďom šťastie neprajem, nikomu, niekedy si myslím, že aj pri vlastnom dieťati by ma štvalo, ak by bolo šťastné v živote

Kejty1121

No dievca, rozhodne navstivit odbornú pomoc - psychologa. Inak sa to bude s tebou tahat cely zivot. Názov temy je ze ta hnevaju stastni ludia. No to je ten problem mensi v tejto teme ako vidim....
Nehanbi sa a chod vyhľadať pomoc. Inak tym budes trpiet , aj vsetci okolo, ale.. hlavne TY

Tomas 12345

No si evidentne zo života neštastná, pričom štastná by si mohlo byť už aj dnes, ale musela by si zmeniť myslenie a nastaviť si iné životné priority.

Spýtam sa ťa, čo potrebuješ v živote k tomu aby si bola štastná?

Zuzana209

Andona, to sú vážne veci, ktoré tu píšeš. Je to choroba duše. Najväčším výkričníkom je tu fakt, že ty pociťuješ vyslovene radosť nad cudzím utrpením.

Veľa ľudí ťa bude posielať za odborníkom, ale ja ti radím - nájdi dobrého kňaza alebo skupinu veriacich a popros ich o modlitbu a radu. Veľmi by ti pomohlo keby si sa s niekym duchovne vyspelým mohla úplne vyrozpravať, zo všetkého čo sa ti stalo, t.j. napr. ísť na spoveď. Totiž u spovede nejde len o to, že niekomu " cudizemu" rozprávaš svoje veci, ale potom sa nad tebou ten kňaz pomodlí, je tam duchovne očistujúca energia Božia.

Po takomto rozhovore alebo spovedi, začni hneď čítať bibliu - aj keď jej nerozumieš nevadí - čítaj každý deň apoň 15 min.

Nevšímaj si prosím posmešné komentáre proti Bohu - ty nutne musíš začať hľadať Boha - inak stratíš dušu! - to je to najviac čo možno stratiť

myslím na teba v modlitbách..

Pag

+Jean, ty sa nad tym netrap. Uz je dobre a bude len dobre. Vsetci budu happy. A co sa tyka krizi, tak budeme si musiet viac pomahat, aj financne (bude to boliet, viem), aby sme prezili:-)

Pag

Tak aspon ja Ta potesim, lebo ja som chcel byt aspon dnes stastny, uz ked je tento svet taka mlaka, ze som zacal meditovat v lotosovom kvete a co sa mi stalo? Co? Len pre Tvoje potesie? Zakliesnili sa mi nohy v tom lotosovom kvete a teraz tu sedim v izbicke a musim nieco vymysliet, nikto nie je doma, tiez pre Tvoje potesenie a pobavenie, neviem, ci na stastie alebo nanestastie mam po ruke blizko pilku na zelezo. Tvar mam bielu ako stena, ako lotos, ako muka, ako krieda, ako sneh. Neviem, neviem, uff, asi to dam, nie nedam, dam, nedam. Das to! Bud chlap! Dobre, bro, dam to. Jedna noha hore dole! PODSTATNE JE PREZIT (prislovie motylov) Cau bella. Je je to vazne:-( Je to hroznee:-( Mama!!! Mama!!! Mliecko!!! Nie, do riti!!! Kde som??? Nie!!! Kde si??? Belby!!!!!!

Thesameproblem

Mna rodina netyrala,nejake zle veci mam za sebou asi coaj vela ludi ale mam to co ty,tiez neprajem ludom. Teda vychadza mi z toho,ze je nieco v nas,co to sposobuje a okolnosti mozu to zvyraznit.Ja s tym bojujem,nedavno som si bola ista,ze uz nebudem priat zle,ale potom to prislo znovu a tak to ide stale.