...Aby z antibiotík neboli gynek. problémy

Príspevok v téme: ...Aby z antibiotík neboli gynek. problémy
Mojka 12354

Doktorka mi oznámila, že mám helikobaktera a nasadila mi dosť drastickú liečbu ATB. To by som ako-tak vydržala, lenže začínajú sa mi objavovať nepríjemné ženské problémy, bolí ma to celé zospodu, trošku páli, svrbí. Začalo po 4 dňoch od užívania atb, ešte mám 3 dni, ale neviem, ako to vydržím.
Žienky, poradte, ako si mám pomôcť. Beriem aj probiotiká, predtým som mala zhoršené výsledky z cytológie, trošku sa to upravilo, a mám strach, že mi tá chémia zas všetko zhorší.
Ozvite sa, dakujem.

linduss84

Norvana so zenskymi problemami treba bez debaty vyhladat zenskeho lekara to je prva vec. A potom k tomu co ti on povie, on naordinuje som ja brala Wobenzym, lebo ten ta prave ochrani pred tym aby sa ti tie nevratili.
Ze nemusis sa toho obavat. Peklo to je, lebo to je problem, ktory ked prepukne tak sa toho za jeden den zbavit jednoznacne neda a dolezite je potom aj davkovanie tych enzymov ;)

norvana

radinus vies mi pomoct, ze teda ako z toho von, ako predchadzat problemom a vsetko okolo toho?
ked teda mas aj ty skusenost aspon teda mam taky pocit, z toho, co si pisala a rada si dam poradit od niekoho kto vie co je to za peklo :/

radinus022

norvana myslím, že je to normálne, že myslíme na prevenciu, keď už sme si tými problémami prešli. Predsa ja napríklad nechcem sa už trápiť s gyn problémami, lebo ma to veľmi ovplyvňovalo po mnohých stránkach :/

norvana

kolacikova ty si gyn problemom celila akoze v minulosti viackrat?
preto teraz to riesis takto prevenciou, ze aby si sa tomu vyhla, ci ako to mam chapat?

kolacikova

..vcelka to áno, preto aj ja proste myslím dnes už na prevenciu, na to aby som si imunitu každý deň posilňovala..aby som problémom nemusela čeliť..aby som sa im vyhla..

vcelka

tak na kúpalisku alebo aj v zime na plavárni sa dá ľahko niečo chytiť, najmä ak naša imunita je nejako narušená, že neni úplne v poriadku :/ preto je na mieste celý rok posilňovať imunitu ;)

Domka24

Keď často je problémom aj to, že máme oslabenú imunitu a nemusíme o tom ani len vedieť...že si to nejako neuvedomíme a potom sme oveľa náchylnejší na takéto problémy...že na zápal...na mykózu a podobné problémy, ktorým myslím, že by sa každý rád v živote vyhol...

BlbeATB

Ja nezvyknem mavat ani mykozy ani nezvyknem uzivat ATB ale ked mi naposledy nasadil zubar dost silne ATB lebo som mala zapalene dasno, tak som hned potom chytila taku mykozu, ze som sa musela liecit aj z nej nasledne, masticky a cipky dovnutra. A to som mala dovtedy len raz skusenost s mykozou z kupaliska co som chytila daco tak uz som sice vedela o co ide ale predtym ako mi dali tie ATB tak ma nieco take ani nenapadlo lebo sa mi to nikdy nestalo tak ma to zaskocilo potom, ked som sa nasledne po zuboch musela liecit zasa z druhej veci.

radinus022

dorbé je popri antibiotikách si nasadiť aj napríklad Wobenzym, ten obsahuje enzýmy, ktoré sú pri liečbe antibiotikami prospešné.
Pretože zvyšujú účinok antibiotík, ale zároveň aj posilňujú imunitu, čo potrebujeme v takej situácii :)

crocinka

zena nie je to tak, mam s tym vlastnu skusenost a vsetko to zalezi aj od toho v akom stave je samotna imunita, od toho vela zalezi, aj ked mnoho ludi si to nechce priznat ;)