Doktorka mi oznámila, že mám helikobaktera a nasadila mi dosť drastickú liečbu ATB. To by som ako-tak vydržala, lenže začínajú sa mi objavovať nepríjemné ženské problémy, bolí ma to celé zospodu, trošku páli, svrbí. Začalo po 4 dňoch od užívania atb, ešte mám 3 dni, ale neviem, ako to vydržím.
Žienky, poradte, ako si mám pomôcť. Beriem aj probiotiká, predtým som mala zhoršené výsledky z cytológie, trošku sa to upravilo, a mám strach, že mi tá chémia zas všetko zhorší.
Ozvite sa, dakujem.
...Aby z antibiotík neboli gynek. problémy
Blbosti tu poniektorí píšete. Sú ATB, z ktorých mykozu dostávajú aj malé dievčatká.
Asi tak, ktora nemava caste mykozy, nedostane ich ani po uzivani antibiotik. Ktora zena ma s tym problem dostane zarucene po douzivani antibiotik mykozu, nech robi cokolve-hovorim z vlastnej skusenosti.
Ja ked musim mat atb. vzdy si kupim probiotika ktore uzivam naozaj pravidlene este aj mesiac -dva po antibiotikach, zaroven si s antibiotikami kupim do posvy lactobacilove cipky napr Vagilact a pocas liecby atb. si to kazdy vecer davam, stravu mam v celku dobru so sladkym to extra neprehanam napriek tomu po antibiotikach ma mykoza nikdy neminie. A taktiez sa raz do roka nedokazem vyhnut antibiotikam. Nakolko tradicne vo Februari tak brutal ochoriem ze 40-ky teploty ytzden v kuse, 3-tyzdnovy kasel, zapal PND, hrdlo-streptokok. Proste roky od detsva az po dospelost kazdy februar cely prelezim.
to s lekárkou a tá by ti mala povedať, či budeš v liečbe pokračovať alebo ti lieky vymení.
len netreba zbytocne skusat jedno cez druhe, lebo potom nebude vediet, ze co vlastne ti pomohlo :)
ĎAKUJEM, vyskúšam.
hm. Mne sa pri tomto osvedčilo užívanie enzýmov. Tie sú fajn aj preto, že zvyšujú účinok tých antibiotík, čo je si myslím benefit.
Čo ti padne tiež vhod :) Len tiež je potrebné ich užívanie dlhodobejšie, aby to malo zmysel ;)
Probiotika... Oreganovy olej.... A lokálne počas ATB aj po do užívaní aspoň týždeň laktobacily do pošvy.... Treba skúsiť aj keď osobne čokoľvek robím dostanem po ATB mykozu zarucene