Meniny

Príspevok v téme: Meniny
Menina

Ahojte ,len taká otázočka ,ako by ste reagovali keby Vám vás priateľ nezagratuloval k meninám ? Ja z toho pred ním nejakú vedu nerobím ,správam sa normálne ako doteraz ,viem ,že on na to jednoducho nie je ,ale tak aspoň ruku podať a dať pusu mohol ,nie ? Nezažila som to ešte sú to moje prvé meniny s ním a teda zatiaľ ich úspešne odignoroval ,asi je to hlúposť a nemala by som to takto riešiť ,či ? Ale ja mám zvyk vždy napísať ,popriať ,netreba dary ,ale človeku zapriat aspoň. Podotýkam ,že vie ,že ich mám :)

Peri

Tiež súhlasím s príspevkami, že komunikácia je vo vzťahu základ. Nech už sa jedná o čokoľvek. Vzťah nie je len to, čo je vidieť, ale z väčšej časti aj to, čo človek prežíva vo svojom vnútri. Ak sú spolu dvaja rozumní, vyspelí ľudia, určite sa dokážu porozprávať o všetkom a zároveň pochopiť pocity druhého bez nejakého odsúdenia. Kašlať na to, že partnerovi by nevadilo, že mu napríklad nezablahoželám na jeho meniny. Ale mňa samotnú to trápi, zaoberám sa s tým vo svojej hlave. Nemôžem to len tak ignorovať. Vzniká tu teda nejaký rozdiel, čo je pre jedného normálne a bežné (pravdepodobne) a pre toho druhého nová, negatívna skúsenosť. Môžeš čakať, čo bude o rok a rozmýšlať nad každým ďalším sviatkom ako to nakoniec dopadne. Ale omnoho rozumnejšie je mu o svojich pocitoch pekne v kľude povedať, skúsiť zistiť, prečo nemal potrebu ti zablahoželať a hneď sa budeš cítiť lepšie :-) vďaka tomu ho spoznáš zase očosi viac a už budeš vedieť, čo máš a čo nemáš očakávať nabudúce a to isté aj on :-)

Milagros

Ja ta chapem ze nechces byt za hysterku ja som to tak tiez brala kym som pochopila ze najdolezitejsia vo vztahu je komunikacia. Lebo teba to tazi zostane ti rana v srdci, budes neista ci si spomenie vobec na iny sviatok a ci ti potrasie rukou na meniny aspon o rok a pritom ti to mozno nejak rozumne vysvetli. Ked sa partnera nieco normalne spytas bez zvysovania hlasu a nadavok tak nie si predsa hysterka.

ahjajjaj

ahoj, menina, ja Ti blahoželám!
Raz som zabudla na manželove narodeniny, a dostal gratuláciu od sporiteľne, že tak a tak na výročie a toto hento. Pýtala som sa ho, aký list dostal a on, že aha sporiteľňa mi blahoželá....
no, dorazilo ma, že ja som si ani nespomenula...
stalo sa to raz v živote.
Takže vyčkaj do Vianoc, či do Mikuláša...či aj vtedy zabudne...

Zasa ja

Oslavovať sme to ani nemuseli ,ale teda aspoň ruku podať ,keď už vedel ,že to robia aj iný tak to mohol ....

Zasa ja

Ťažko povedať ,či to v rodine mali takto zaužívané ,nikdy som sa nespytala a hlavne vedel ,že ich mám veď videl ľudí čo mi ruky podávali a volali,nerozumiem a možno sa aj spýtam ,zatiaľ som nechcela byt za hysterku tak som držala hubu :)

Milagros

Mozno je fakt z rodiny kde to ignorovali aj ked ked videl ze ini ti gratuluju pokial nie je uplny autista mohlo ho to trknut. Ale navrhujem porozpravat sa s nim, spytaj sa ho ci v jeho rodine meniny neoslavuju a povedz mu ze ta mrzelo ze to ignoroval. Pokial ta ma rad tak na ziadne dalsie uz nikdy nezabudne.