Anémia

Príspevok v téme: Anémia
anemicka

Ahojte, chcem sa Vás spýtať, dá sa nejak inak zistiť, napríklad domácim testom, či som chudokrvná? Nechce sa mi chodiť k lekárovi, lekárov neznášam, nikdy som tam nechodila, nebývam vobec chorá, som zdravá ako ryba, naposledy som bola u lekára keď som bola školáčka a aj to preto, lebo som musela napr. kocka cukru a podobne. Problém je, že som stále unavená, aj po krátkej prechádzke sa unavím, nemám energiu, možem spať ako dlho chcem, ráno sa zobudím unavená. Viem, že v zdravotnej karte mám napísané, že som sa narodila s anémiou. Dá sa to nejak prírodne liečiť?
Ďakujem vopred za rady, ste zlatí xxx

Okt

ozoon - tak to mas toho viac, je to potom jasne tu anemiu mas z kolititidy, tam asi len velmi prisnu dietu dodrziavat, ja si invalidku nemozemdovolit mam hypoteku, na ulici by mi bolo horsie, takze len budem dufat, ze sa nejak dam dokopy

ozoon

Okt
Do prace nechodim , nevladzem , najaky cas som pracoval skoro rok , ale vzdal som to. Som na ciastocnom invalidnom , mal som infarkt a toho casu mam aj UC z toho sa mi straca krv.

mysli

Len ty pekne na preventivku chod, nezabije ta jeden den u lekara.
Ked skolabujes na ulici odvezie ta rychla a budes lezat v nemocnici mesiac kym ta daju dokopy.
S tym nieje sranda najma aj mas kazdy mesiac kramy.
Ak sa ti tvoria kutiky, herpesy, mas blede usta, zadychavas sa, si unavena, ospala, slaba, mas zavraty, bolesti hlavy, casto nachladena ..vsetko su to priznaky nedostatku zeleza ..nemusia sa u kazdeho objavit naraz ..kazde telo reaguje na nedostatok zeleza svojsky.

Okt

ozoon - tak to sa musis asi pekne slabo citit :( a nevypatrali ti, ci to je z nevstrebavania zeleza, alebo mas nejake skryte krvne straty? crevo, zaludok, vred? ja som priserne unavena, z prace chodim na totalku, pracujes?

ozoon

Okt
Ja mam anemiu HGB 90 zelezo iba 2,6 uz viac ako rok mi stale klesaju hodnoty. Kazdy mesiac ma nahanaju na odber krvy , ale infuziu zeleza mi nedaju vraj to blokuje poistovna az ked budes mat hranicne hodnoty az potom ti troska zeleza daju do zily. Inak stale na tabletkach zeleza , momentalnu uzivam globifer forte ale nic moc nevstrebava sa mi , akurat stoji 1 balenie 20 ecok.

Okt

jeden odber za nezabije, ja sa citim velmi unavena, sama som si pretoopýtala testy na zelezo pri preventivke, ma byt minimalne 12 a ja mam 5 nieco, tak teraz beriem zelezo, radsej to ries, lebo je to vycerpavajuce takto zit

Tomas12345

Ak nechceš ísť za svojim doktorom, daj si spraviť krvné výsledky ako samoplatca. Dajú ti taký papier s položkami a ty si zaškrtneš položky ktoré chceš aby ti vyšetrili. Sestrička ti zoberie krv a máš vybavené. Tvoj doktor ani nebude vedieť že si si niekde v nejakom labáku dávala brať krv.

anemicka

djbubo trosku odveci ten Tvoj prispevok ale nevadi :-) Pracovat pracujem, z coho myslis ze zijem, so vzduchu? Preventivku som este nikdy v praci neabsolvovala, neviem kde Ty robis ked pises ze vsade su preventivky. A neboj, stazovat sa nebudem. Maj krasny zvysok dna :-)