strach z hnacky

Príspevok v téme: strach z hnacky
bojko29

dobry vecer. mám jednu panicku hrôzu a to z hnačky. nenavidim ten pocit, keď mám hnačku, keď sedim na wc a citim tu hnačku aké to je riedke a nemá to tvar a hlavne je to pre mna veľmi nepríjemne. moj strach z hnačky trvá už skoro 3 roky, keď som bola s triedou na výlete a mala som tam asi 2 alebo viac dni silnú vodnatu hnačku. keď som prišla domov, veľmi som sa jej bala, ale po pár mesiacoch to prešlo. no dnes sa bojim zase po minulajsich zážitkoch. hnačka mi veľmi znepríjemňuje zivot a niekedy si hylak alebo iný liek na hnačku, davam aj keď ju nemam alebo iba má boli brucho, alebo mám iba nejakú predtuchu tej hnačky. neviete ako sa tohto strachu zbaviť? ja viem že hnačka je vec, ktorá väčšinou nie je škodlivá a čistí čreva, a mal ju už aspoň raz každý človek. ale keď to na mna príde, chcem sa rozplakať. od toho zážitku s triedou sa vyhýbam výletom kde sa spi cez noc. ja už neviem čo mám robit... každý den aspoň minimálne 3 krat myslím na hnačku... ja som z toho až na nervy, že niekedy sa bojim tak alebo si to privolávam, že ju dostanem. moja kamarátka nechápe, ako sa toho môžem báť a spolu sa na tom smejeme, ale bohužiaľ keď to príde, tak sa mi chce plakat. ja neviem ako budem s týmto v buducnosti zit, keď budem mat priateľa alebo rodinu, alebo budem byvat niekde inde...prosim nie je tu nejaký človek, ktorý sa tiež tohto boji? alebo nejakého bezvýznamného a absurdného problému? alebo niekto, kto mi vie pomôcť? k psychológom nechcem ist, pretože ja ani neviem, či sa nejaká ľudská bytosť tohto boji. pretože, ja už si prípadam, ako nejaké malé dieťa a pritom budem mat zachvíľku 17... za všetky odpovede a rady, vam predom dakujem.

BJ 2

V prvom rade sa stravuj tak, aby si ju mala minimalne. Doporucujem ti pravidelne sa postit, jedz lanove semena, vela vlakniny, probiotika atd... kyslu kapustu, proste crevnu mikrofloru si udrzuj. Hnacka je chorobny stav, nemas v poriadku creva, a travenie, ked ju mavas. Zdravy clovek hnacku nema vobec, telo sa takto necisti, je to energeticky neefektivne rozlozit v zaludku a potom creva vyprazdnit, takisto straca vela vody. Vzdy musi hnacku nieco vyvolavat.

Solange

A este chcem doplnit, neber Endiex ani Imodium. Ja som bez tychto liekov v kabelke ani nevysla z baraku. Ale nasledne som mala problem s vyprazdnenim. Zacarovany kruh... Tieto veci sa beru len v pripade neinfekcnej hnacky z jedla. Ty mas ale podla mna klasicky problem s neurozou. Ma to vela dievcat v tvojom veku a mnoho ludi aj v neskorsom veku. Ked si vygoodlis syndrom drazdiveho creva, mozno sa dozvies viac.

Solange

Ahoj, toto je psychicky problem. Ked som bola na strednej skole, stalo sa mi to iste. Raz som mala hnacku na party so spokuziakmi, odvtedy som bola konstantne v strese, kedy ju budem znova mat. Zakazdym, ked som mala niekde ist ma to chytilo, bala som sa aj jest. Tento problem v podstate pretrvava dodnes. Niesom sice otrokom vlastneho problemu, uz je to lepsie ale nehovorim, ze sa to obcas neobjavi. Teraz mam o 10 rokov viac ako ty, a viem si to viac zglobalizovat. Poviem si, klud je to len hnacka, kazdy ju obcas ma. Zakladom je nejest restauracne jedlo a potraviny, ktore obsahuju glutaman sodny. Ja jem len jedlo, ktore si navarim sama. Teda snazim sa, nie vzdy sa to da... Celkom to zabera. Vcera som ale jedla svoje jedlo, v praci ma potom vytocil sef a sup na zachod :) Klud neboj sa.. Stava sa to. Bojuj s tym. Neboj sa... povedz si, ze je to prirodzené. Si proste citlivejsia. Creva su priamo prepojene s psychikou cloveka. Skus uzivat vitaminy a viac magnezia :) Magnezium stimuluje citlivost nervovych prenasacov. Ak mas nejaku otazku, kludne sa pytaj.. :)

swistica

mjanik - co konretne tu chces liecit akupunkturou? Ona hnacku nemava, ona sa jej len boji. Akupunktura je uz aj na psychicke problemy?

autorka - podla mna skus psychologa. Obvodna ti da vymenny listok a mas to gratis. Ber to tak, ze si rozsiris svoje obzory a uvidis ako psycholog vobec pracuje.
Ako prevenciu uzivaj probiotika a hnacku pekne zastavia susene cucoriedky. V stave nudze, ak by si ju naozaj dostala - to znamena, ze na wc pojdes minimalne 2x si daj Endiex. Je volne predajny.