Nechcem deti. Som chudobná a nechcem si dvadsať rokov odopierať.

Príspevok v téme: Nechcem deti. Som chudobná a nechcem si dvadsať rokov odopierať.
Wandalina

Poviem to tak ako je. Sme klasický priemerný, teda podpriemerne žijúci pár (žena 29-ročná, chlap 28-ročný) na východnom Slovensku, ktorý je spolu tri roky a žije v starom dome, ale našťastie nie je viazaný žiadnou hypotékou. Ale padá nám to tu už na hlavu, takže sa bude v krátkej budúcnosti rekonštruovať. Dohromady zarobíme asi 900€ a uvažujeme, že nechceme mať deti.
Na deti treba chuť, čas, náladu, financie, zázemie.
My ledva vyžijeme takto. Ja si sem hanbím priviesť aj kamarátku, nie to ešte dieťa. Chcem rodinu, ale chcem ju len s partnerom. V robote sa zoderiem, prídem unavená, nemala by som energiu sa dieťaťu venovať a kedy si oddýchnem? Pre fyzicky ťažšie pracujúcich a slabo zarábajúcich je dieťa luxusom.
Partner to vidí rovnako. Paradox je, že obaja sme v mladšom veku dieťa chceli, no zmenilo sa to. Mňa naivita prešla. Prosím vás nepíšte mi tu reči o presťahovaní sa do Bratislavy, nemôže celé Slovensko existovať v Bratislave. Sme dedinské typy a nám je na východe dobre. Taktiež nechcem žiť na mieste, kde je to preplnené.
Podľa mňa, keď žena dieťa nechce, tak je lepšie ho nemať, lebo inak trpí aj to dieťa, žiadne dieťa nechce byť nechcené.

jetonatebe

akoze ok ze ste dedinske typy, ale to su vyhovorky aby ste nemuseli dvyhnut svoje lenive rite a vyjsť z komfortnej zony,
v zahranici su aj male mestečká, ktore nie su preplnene, čo tak isť do zahranicia na nejaky ten polrok, su zamestnania kde hladaju páry aspon by ste našetrili peniaze na rekonštrukciu domu a potom by ste sa nemuseli hanbiť tam priniesť navštevu...alebo pre chlapov je dost práce na stavbach, klasť podlahy, a neviem ake mozne roboty v zahranici , alebo take zbery ovocia, zeleniny...

katikaluz14

Elona-podľa mňa by to takto aj malo byť.Predsa len doviesť dieťa do nezabezpečeného života je nezodpovednosť.

captcharobot

si chudobná ale za to ROZUMNÁ! :) A to je veľké plus, lebo si jedna 100000 chudobných. Väčšina chudobných si len narobí deti bez ohľadu na to či si ich môžu alebo nemôžu dovoliť.. s tým ich primitívnym prístupom k životu že "nejak bolo nejak bude"

Najviac ma na tom štve, že musia trpieť deti, ktorých sa nikto nepýtal či sa chcú narodiť chudobní ale musia to potom celý život znášať :/ A tých ľudí čo nemajú čo jesť a robia si deti by som bez ľútosti dal pozatvárať a sterilizovať

Elona

Ja by som dieta chcela, ale kedze nam s manzelom nedali hypoteku, co sme vôbec necakali, dieta mat nebudeme. Priviest ho chcem len do svojho byvania, inak nikdy, tato podmienka je nemenna.

KikiRiki

Myslím, že to je v pohode, je to Vaše rozhodnutie, nie je Vašou povinnosťou mať deti. Skôr Ťa chválim, že si rozumná a zodpovedná, že keď ledva vyžijete Vy dvaja, nebudete si robiť deti. To je zodpovedné a správne.

petronneta

chápem to, čo píšeš, len to nie, prečo to sem píšeš. Pýtali sme sa Ťa, prečo nechceš dieťa, že máš potrebu nám to vysvetľovať? Samozrejme, odpovede pri takýchto blbých a zbytočných témach, ktoré boli založené len do počtu a sú fakeom, nepoznám.
Kebyže ja nechcem dieťa, nezakladám tému o neexistujúcom dieťati. Načo?

Zuzulik8

Ak dieta nechcete tak ho nemajte, to je v poriadku. Je to vase rozhodnutie a aky na to mate dovod je vasa vec. Len tak na okraj, v minulosti zili ludia este ovela skromnejsie a chudobnejsie a deti mali. Plienky mali latkove a prali ich, nemali tecucu vodu, pracku, pralo sa v rukach a kupali sa prinajlepsom raz za tyzden cela rodina v jednej vani v tej istej vode. Na dedine je rozhodne vyhoda ze sa tam da co to dopestovat aj nejake zvierata sa daju chovat ale to sa uz nikomu nechce. Ja by som sa nikdy nehanbila pozvat si domov kamaratku ci niekoho len preto ze zijem skromne, barak mozno potrebuje opravy ale je tam cisto tak preco nie. Tiez som skor chudobna ale nikdy by ma nenapadlo hanbit sa za to.

xPoruchax

Podľa mňa je úplne v poriadku, ak takto uvažujes. Ak sa na dieťa necitite a ste s tým obaja stotozneni, tak sa nedajte zmanipulovať okolím že už máte najvyšší čas mat dieťa. Toto je presne ten zodpovedný prístup - nemám pre dieťa vytvorené dobre podmienky, nerobím si ho. Dnešní mladí nemajú poriadne ani kde bývať a už rodia jedno za druhým, lebo "sa to už patrí", už majú vek na dieťa, majú dlhoročného partnera, lebo rodiča túžia vyplniť svoj voľný čas starostlivosťou o vnucence a podobne sracky. Vobec ako keby neuvažovali že teraz žijú z výplaty do výplaty a dieťa to sú jednoucho ďalšie výdavky, plus jeden z partnerov pôjde na matersku.. Kopec ludi si takto porobí deti, len z čistej lásky s tým, že veď nejako sa už vychova. (!!!??!!!) To dieťa potom trpí, lebo kvôli nedostatku v rodine (financií, lásky) sa zvyknú partneri často hádať a malinke dieťa si často myslí že je príčinou (vlastne aj je) všetkých nedorozumení medzi rodičmi. Mne by bolo strašne ľúto, ak by som videla ze moje dieťa po niečom túži a nemôžem mu to dat, áno jasne, deti netreba rozmaznávať až príliš, ale myslím tým napríklad aj nejaké krúžky, koníčky a podobne kde sa môže a túži rozvíjať v niečom. Trpela by som ja aj dieťa. Sama som v detstve nemala a nemohla mať úrcite veci dopriate, potom som bola v triede trochu taky outsider, ukazovali si na mňa, z čoho som mala potom kadejaké psychické bloky a poruchy. Viem ze rodiča robili najviac čo mohli, ale tiež bolo nezodpovedné pri mojom pocati nepoužit kondóm alebo niečo iné :D Není nutnosť sa nasilu množiť... Mne tiež veľa ľudí keca do toho aké je super byť mamou, ako sa mi zmení svet.. Ale keď po tom fakt netúžim? Nerozumiem, prečo má každý potrebu mi do toho kecať, lebo vraj už mi tikaju biologické hodiny.. Ja zatiaľ žiadne tikať nepočujem. Asi nefungujú... :D