Zub múdrosti

Anica

Ahojte, ďakujem všetkým za rady. Nakoniec som ten termín zrušila, lebo naozaj nemám náladu behať na dovolenke po lekároch a sedieť na izbe v bolestiach. Uvidíme, ako to nakoniec dopadne.

madgala

joj to si nenechavaj trhat pred dovolenkou, nevies ako sa ti to bude hodit keby nastal nejaky problem tak zubar bude daleko, tam si za to potom pekne zaplatis. daj si to presunut az po dovolenke

swistica

Ja by som pred dovolenkou neriskovala. Ak by sa aj vsetko hojilo bez problemov, tak budes mat obmezene pohybove aktivity (otrasy) a budes jest tekutejsiu stravu.
Ambulanciu iste niekto preberie, takze nech ta rovno zubarka objedna k novemu lekarovi. Navyse je lepsie, ak zuby trha chlap, ktory ma väcsiu fyzicku silu.

Xaxa14

A všeobecne sa odporúčať dat si trhat zuby mudrosti na jar a na jeseň kedy nie su tane teplotné extremy, najlepsie sa potom hoja rany. V lete vo vysokych horúčavách je to najmenej ideálne, takze pokial to nie je nevyhnutné dat si napr jesenny termin

Xaxa14

A samozrejme bolelo to aj po tych troch dňoch, len vtedy to bolo najintenzivnejsie. A hlavne odpuchlo mi to medzi 4-5 dnom. Je pravda ze kazdy to ma individuálne, mna tiez utesovali ľudia z okolia ze oni to skoro ani necitili ked im trhali zub mudrosti, ja som si myslela potom ze to bude nic, podcenila som to a potom som kazdu chvilu len strpala a dufala kedy sa mi konečne polepsi aby som aspon dokazala normalne usta otvoriť a najest sa bez bolesti a potom ten opuch na tvári, aby som sa nehanbila medzi ludi vyjsť.

Xaxa14

Určite netrhat tak tesne pred dovolenkou. Jednak si ju ani neuzijes, človek ma byt doma v klude, oddychovať. Mozes mat silný opuch, a tiež bolesti. Ked nastanu komplikacie, horucka kam pojdes s tym k lekárovi? Neriskovala by som to a určite si to posunula na neskor. Mne ked trhali zub múdrosti bolo to peklo, tri dni neustále bolesti, výrazný opuch vyzerala som strasne, vysoká horúčka. Nemohla som poriadne jest a este som utekala k zubárovi po antibiotíka lebo som to mala zapálené. Po tejto skúsenosti viem ze na dovolenku by som sa rozhodne po zakroku nechystala. Minimálne tyzden treba byť v kľude nech sa to zahojí.

Anica

Och, jo .... Veď práve sa obávam toho, že čo budem potom robiť. Pokazím dovolenku celej rodine. No asi sa na to vykašlem a budem to riešiť po dovolenke. Hádam nájdem zubára, čo mi ho vytrhne.

Gloriaa12

Moja skúsenosť s hornými bola dobra, do 5 minut boli vonku ziadne komplikácie.
Na druhej strane, dolna osmičke mala kaz, pri trhani sa zub nalomi vylamal sa na časti a trvalo to hodinu. S tym ze ja som chodila 4 dni na čistenie rany.
Fakt by som neodporučala uz len kvoli tomu teplu slnku na dovolenke a aj jedlu ktore si mozes dopriať... a ak nastanu komplikácie nedajbože co urobis v cudzine?

Anica

Ahoj, ide o horný zub múdrosti. Nemal by byť komplikovaný, len tam mám kaz a zubárka zhodnotila, že je najlepšie ho vytrhnúť. Jednu hornú osmičku mi už kedysi dávnejšie vytrhli na pohotovosti a nemala som žiadny problém, len neviem prečo mám teraz z toho strach. Myslíte, že za päť dní sa to teda riadne nezahojí?

mato123

Ak ta to neboli urcite netrhaj. Kazdemu sa to inak hoji. Ja napriklad som mal na druhy den teploty musela mi dat antibiotika.