Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

PN pomôžete mi?

Príspevok v téme: PN pomôžete mi?
Tinmonda

Ahojte. Chcela by som sa opýtať,.. ukončila som strednú školu v druhom ročníku, kvôli zdravotným problémom.( Moje diagnózy sú atypická mentálna anorexia a sec.socialna fóbia). Som evidovaná na úrade práce, ale keďže mám zdravotne problemy, navrhli mi PN. Na PN som už niekoľko mesiacov, môj stav, ktorý trvá už 2 roky sa nezmenil.Doktorka mi stále hovorí aby som chodila viac medzi ľudí, a mám skúšať. Zamestnať sa nemôžem, lebo jednoducho, nevydržala by som tam. Skúšala som to a nešlo to. Brigádu som ukončila. A tak sa chcem opýtať: keďže nemám žiadneho zamestnávateľa, a ani nepoberam žiadne peniaze (okrem ZŤP), viete mi povedať, aké by boli následky, keby mi prišla kontrola, a nebola by som doma?

swistica

O tom, ako sa spravat pocas PN - dodrziavanie liecebneho rezimu, vychadzky, sankcie je uvedene priamo na stranke institucie, ktora sa problematikou zaobera - a to je Socialna poistovna
www.socpoist.sk

okamzite

Podľa § 227 ods. 2 písm. e) zákona NR SR č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov určenú povinnosť dodržiavať liečebný režim určený ošetrujúcim lekárom počas trvania dočasnej pracovnej neschopnosti je povinný každý jeden poistenec, či berie alebo neberie nemocenské dávky.
Ak zamestnávateľ alebo poverený pracovník SP nenájde poistenca na mieste riskuje ukončenie PN, pracovného pomeru, pokutu etc., etc. : )

swistica

autorka - toto pisu na stranke socialnej poistovne:

"Ak Sociálna poisťovňa vyhodnotí podozrenie ako porušenie liečebného režimu, poistenec stratí nárok na výplatu nemocenského odo dňa porušenia liečebného režimu do skončenia dočasnej pracovnej neschopnosti, najdlhšie však v rozsahu 30 dní odo dňa porušenia liečebného režimu určeného lekárom."

Cize z toho mi vychadza, ze PN bude dalej pokracovat, akurat pacient nedostane peniaze (ktore ty aj tak nemas).

okamzite

swistica, tak ja ti neviem, odkial si tie informacie cerpala, ale to sa vztahuje len na prípady, ked sa jedna o pacienta BEZ VYCHADZOK, je osamely a nema mu kto nakupit zakladne potraviny a lieky : )

swistica

okamzite - no ja mam taketo informacie:

Za porušenie liečebného režimu sa nepovažuje, ak v odôvodnenom prípade sa dočasne práceneschopný vzdiali z obydlia mimo povolených vychádzok za účelom návštevy lekára alebo zabezpečenia základných životných potrieb (napr. nákup potravín, liekov), ak nemá inú možnosť z dôvodu osamelosti a nemôže si ich zabezpečiť v čase povolenej vychádzky z objektívnych dôvodov.

Tinmonda

Enriko nie nezvládala som to ani v škole, ani v robote, ani v obchodoch.. proste nikde. Keď som chodila na základnú, s týmto som vôbec nemala problém. Začalo to na strednej. Mala som aj individuálny študijný plán. No ani to som nezvládala. A to, že ty vieš normálne fungovať je pekné, ale to neznamená, že to vedia aj ostatní. Keby som na tom nebola tak zle, tak by som tú školu neukončila.

okamzite

swistica ak sa nepreukaze papierom, ze bola u lekara alebo nepotvrdi jej to osetrujuci lekar, ukoncia jej pn. nakupy neberu do uvahy a ja nemusim pisat vsetko. si tu predsa ty aj ini, kt. mozu moj prispevok doplnit : )

enriko

a to si nezvládala chodiť do školy sedieť a čušať v lavici?
su deti ktoré boli , su šikanovane, trpia a chodia do školy, vzdelanie je doležité! ako si predstavuješ buducnosť?
ja som mala v triede spolužiačku, ktorá chodila aj k psychiatrovi, chodila do školy rezala sa, bola anorektička ale do školy chodila
je to silou vole, máš pocit že rodičia su povinny ťa živiť, oni predpokladam že chodia makať do práce a ešte aj ty im budeš na krku
aj ja mam sociofobiu a fungujem , treba sa snažiť, a ako ti povedala doktorka treba chodiť čím viac medzi ludí,