Periorálna dermatitída- peklo

Príspevok v téme: Periorálna dermatitída- peklo
petra573

Ahojte! Uz asi 5 mesiacov mám periorálnu dermatitídu a už sa s tým veľmi trápim :( najskôr som si myslela že je to akné a tal som použivala rozne masticky na akne ale potom som si uvedomila ze to akne asi nebude. Isla som k dermatologovi a ten mi predpisal kortikoidnu mast- ta najvacsia chyba. A odvtedy sa toho neviem zbavit. Najskôr som použivala antibitotiká, ale tie mi nevyhovali na pleť a teraz beriem zinkove tabletky. Predtým som použivala krem Differin ktory sa mi zdal ze celkom dobre mi to vysusil ale teraz mi kozna predpisala Eryfluid a krem Rozex. Tie uz pouzivam 5 dní ale zatiaľ sa mi to iba zhoršilo, a aj ked viem je ze to normalne ( po differine sa mi to zhorsilo prve dva dni a potom mi to zacalo pomahat) tak sa mi zda ze mi tam znova tie vyrazky pribudaju a ani mi to nevysusuje. Talk neviem co mam robit, ci to mam dalej pouzivat alebo sa vratit k Differinu aj ked ten vyslovne na dermatitidu neni urceny. Mohol by mi niekto pomoct??

KlaudiaC1

hoj, s periorálnou dermatitídou sa už trápim 2 rok. Najhoršie je, že neviem dôvod, neviem od čoho to mám, chcela by som obísť túto chronickú pleťovú chorobu ale zatiaľ sa mi nepodarilo, už som vyskúšala všeto. Teraz budem písať o mojich vlastných skúsenostiach.
Určite si vymenim zubnú pastu, na takú ktorá neobsahuje fluorid.
Umývaj si tvár iba čistou vodou, žiadne toniky, pleťové vody, ani masky, oleje, vôbec nič. Hlavne ŽIADNE krémy z lekárne, ktoré obsahujú kortikiody, budeš mat pocit že ti pomohli tie krémy, masticky, ale keď prestaneš s tým bude ešte horšie ako pred tým.
Mne osobne asi najviac pomohli antibiotika, doxyhexal. A kryoterapia- tekutý dusík čiže liečba chladom. Trošku to bolí, je to nepríjemné... Ale mne to pomohlo.
Pridávam aj fotku, ako vyzerá moja pleť dnes. Antibiotika užívam 4.den, vyzerám oveľa lepšie ako pred tým, červenézapálené flaky sa mi už zmyzli...

Kasia

Joj, veď vyhoď všetky lieky a očisti si organizmus zvnútra. Všetkých nepríjemných ochorení typu exém, akné, dermatitída- to je jedno ako to nazveš, to už nie je podstatné, ale podstatné je, že dá sa toho zbaviť. Mám vlastnú skúsenosť, že prírodnou cestou ide všetko, kdežto lieky len potláčajú príznaky, ktoré však po ich vynechaní prepuknú v ešte väčšej sile.

swistica

Tomas12345 Dakujem za prispevok, no chcela som si obzory rozsirit skor odbornejsimi informaciami na urovni buniek,genetiky, dna atd. To so zapalom si uz pisal v starsom prispevku a toto by ako spojovaci faktor mohlo sediet pre väcsinu koznych ochoreni - akne, ekzem atd. Nevadi. Autorka sa pyta aj tak na nieco ine.

tomas 12345

swistica :

Aj psoriaza aj dermatitída pracuje na takom princípe že vyvolavaju podkožný zápal. Potlačeném zápalu sa teda potlačia príznaky aj psoriazy aj dermatitídy. Síce sa ochorenie nevylieči, ale aspon vymiznú príznaky.

swistica

Extremne som o tychto ochoreniach necitala, no vyzorovo podobne nie su a ani som nepocula, ze by sa pri diagnostike zamieniali. To, ze ide o chronicke,kozne, zapalove ochorenia mi je jasne, no takych je vela. Skor som cakala, ze snat mas odbornejsie informacie - mozno nieco na bunkovej urovni, dna, ci genetike. Nevadi vsak, autorka sa pytala na nieco ine, tak jej tu nemiesajme dalsie ochorenia. Mozno este niekto nieco k teme poradi.

Tomas12345

swistica :

Podobne sú :

1) Oboje sú kožné ochorenia
2) Vzhľadovo sú podobné
3) Oboje sú chronické ochorenia
4) Oboje sú zápalové ochorenia kože

Tomas12345

swistica :

Viem že nemá psoriázu, no psoriáza je podobný typ ochorenia, dokonca niekedy i ťažko rozlisitelny od Perioralnej dermatitidy.