Periorálna dermatitída- peklo

Príspevok v téme: Periorálna dermatitída- peklo
petra573

Ahojte! Uz asi 5 mesiacov mám periorálnu dermatitídu a už sa s tým veľmi trápim :( najskôr som si myslela že je to akné a tal som použivala rozne masticky na akne ale potom som si uvedomila ze to akne asi nebude. Isla som k dermatologovi a ten mi predpisal kortikoidnu mast- ta najvacsia chyba. A odvtedy sa toho neviem zbavit. Najskôr som použivala antibitotiká, ale tie mi nevyhovali na pleť a teraz beriem zinkove tabletky. Predtým som použivala krem Differin ktory sa mi zdal ze celkom dobre mi to vysusil ale teraz mi kozna predpisala Eryfluid a krem Rozex. Tie uz pouzivam 5 dní ale zatiaľ sa mi to iba zhoršilo, a aj ked viem je ze to normalne ( po differine sa mi to zhorsilo prve dva dni a potom mi to zacalo pomahat) tak sa mi zda ze mi tam znova tie vyrazky pribudaju a ani mi to nevysusuje. Talk neviem co mam robit, ci to mam dalej pouzivat alebo sa vratit k Differinu aj ked ten vyslovne na dermatitidu neni urceny. Mohol by mi niekto pomoct??

swistica

Davnejsie som citala jeden clanok, kde odporucali uplne vynechat akekolvek licenie a krem Vitella ictamo. Ten je aj volne dostupny. Je to masticka so zinkom a bielym ichtamolom.
K tym kremom co mas od koznej tazko nieco napisat. Nevieme preco ti ich vymenila. Tak jej pripadne mozes zavolat a poradit sa.

Tomas12345 - ona nema psoriazu

Tomas12345

Ja som mal dakedy psoriázu na oboch laktoch a zbavil som sa jej tak že som postupene vynechal múčne jedlá, každý druhý den deci mrkvovej stavy, jedenie kvalitných probiotík z jedálne. Skús to, možno to pomôže i tebe.