Závislá na komunikácii

Príspevok v téme: Závislá na komunikácii
Klarinkka

Ahojte, viete mi dať nejakú radu ako sa odosobniť od virtuálnej komunikácie?
Som introvert a väčšinu času som len doma. Moje kamošky sú poväčšine vydaté, s deťmi alebo žiju inde. No zvyknem aspoň raz za tyzden vybehnúť s niekým von.
Môj problém je však v tom, že mám kopec ľudí a kamarátiek na fb alebo instagrame a tam si zvykneme dopisovať. Zvykneme aj každý deň a vždy sa máme o čom.
ALe ak tak komunikácia sa preruší, tak mňa to začne vytáčať a zožierať a hned si myslím, že sa niečo stalo a oni ma ignorujú. Proste máme tému, niečo riešime a ďalšiu reakciu nato dostanem až o tri, štyri dni. Alebo sa začne s inou témou. A mne to vadí! Lebo proste vídim tých ľudí online, že sú na fb. To akože si nemôžu nájsť 30 sekund na reakciu a odpísanie na správu? A ked nato poukážem, tak sa rozprúdi hádka, že prečo niečo také vyčítam, ked oni majú svoj osobný život alebo nemajú čas. Ja to beriem ako výhovorku. Prečo ja si dokážem vždy nájsť čas, napr. aj ked čakám na autobus a niekto nie? Resp. keby mi dali vedieť, že počuj také tri dni sa ti neozvem neber to v zlom, bola by som spokojná. ALe takto si myslím len to najhoršie. A vždy som ja za tú zlú, ktorá to nechápe. No nechápem!
Mala som super kamošku, ktorú som poznala roky a stretávali sme sa aj v osobnom živote. Narodilo sa jej dieťa, tak tá komunikácia opadla na minimum. Ked som sa jej ozvala s niečím, tak ma odbila že nemá čas lebo dieťa a pritom na fb dokázala presedieť aj pol dňa.
Tak ja neviem, som ja ta vadná? Vždy som sa považovala za flegmu, ale toto ma dokáže tak vytáčať a potom som na tých ľudí čo sa mi ozvú po 3-4 dní nepríjemná a dávam im to pocítiť. Tak ako sa mam odosobniť, ako to neriešiť?
Vďaka :)

Neries to

Vies co ja som kamosovi poslala vtip, kde mas zlizat hlinu z paty(nohy) alebo tvoja mama zomrie.Bol to vtip recnicka otazka a kamos pisal vsetko mozne lren ne odpoved.Tak som sa ho pytala 4x zas o niecom inom taral.Tak uz som sa nasrala a zavolala mu a on ze dufam, ze mi kvoli patam nevolas a nevypacila som z neho odpoved. A len nieco ine kecalTep som uz msla 300.Kamoske som poslala obrovsky balik k narodkam a ze co sa jej pacilo sa pytam.Furt len dakovala ale k veci sa nevyjadrila.Pisala som na skype whatsup telefonicky, len si mlela svoje a odpoved ziadna.Niektori ludia su pripeceni ber to tak, ze im nezapina a nedopaluje

Klarinkka

Moje koníčky sú prevažne na pc/internete takže fb mám otvorený x hodín denne.

A áno aj ja mam skupiny ľudí a ked mi jedna kamoška neodpisuje aj tri dni tak mi to nevadí, ale ked iná kamoška taká bližšia s ktorou som fakt v dennom kontakte sa len tak odmlčí na 4 dni tak mi to vadí a hnevá ma to.

Takaistá - ďakujem ti že existuješ! Cítim sa lepšie, že nie som trápna ktorá to rieši. A hej, najlepšie ked vypíšem aj štyri dlhé správy a reakcia na to jedno slovo alebo kratučka veta alebo uplny ignor a premosti sa na niečo iné a pre mňa to je nedoriešna vec

Začarovaný kruh pre mňa, ja viem že je to banalita ale štve ma to!

Neries to

Beries to uplne na figu, lebo ludia sa delia do 3 skupin- tych kt.mas pri tele, blizky okruh vzdialeny.Do 1.patria s kym sa stykas najviac mama oco najlepsia kamoska, 2.su kamarati surodenci 3.kolegovia znami sesternnice s tymi sa nestykas na osobnej baze. Tak ked zacnes kolegovi i pisat 3x denne temu, jasne ze ho to otravuje odmlci sa alebo ta zablokuje.Ked sesternici, kt.si nevidela 4 roky budes pisat na mesenger 5x do tyzdna tiez ta zablokuje. V tom najblizsom okruhu vacsinou byva mama a najlepsi kamarat, tych mozes otravovat casto, aj ti odpisu, ale ked maju nieco dolezite na praci, tak napisu aj o 5 hodin neskor, ked su v kine vonku s inymi ludmi nemahu cas nonstop peru, su na wecku, s chlapom v posteli.Zalezi, ake naroky mas a frekvenciu vztahu od ludi vyzadujes.Mne sused pise casto nikdy neodpisujem ked sa stretneme pri brane vzdy pokecame chodime sa von kupat a do baru jest a pit dost casto alebo na lavivku, ale obcas jeho spravy ignorujem aj on moje
Ked je to dolezite mu vynadam, co neodpisuje a on ked nieco dolezite potrebuje vola na mobil a nenechava spravy

Kendaa

vymaž socialne siete a funguj na smskach ako pred xy rokmi dozadu! Nebudeš si pisať tak často lebo za sms sa platí. Problem solved!