Prosím o radu intolerancia, alergia

Príspevok v téme: Prosím o radu intolerancia, alergia
Eva26

Dobrý deň, prosím všetkých o radu. Pred niekoľkými mesiacmi som začala mať problémy s dýchaním, tlakom do hlavy, takým akoby ohlúpnutím ako keď si vypijete, tuhnutie chrbtice, bolesťami končatín, svalovými zášklbmy, krútením hlavy, problémy so zrakom, pobehala som očné, ušné, ct hlavy, mr mozgu, test na tetániu, všetko negatívne. Trvá to 5 mesiacov som už strašne zúfala. Už mi bolo povedané že to môže byť psychika ale nezdá sa mi to kôli tomu zraku mám oči zakaléne nejakými čiastočkami často sa mi zahmlieva zrak dokonca mi vypadol na pol hodinu časť obrazu. Objednala som sa k súkromnej očnej ale čakám. A tiež mi tam nejdú tie bolesti klbov a nervov, napr. nervu od zadku dole do nohy. klby na prstoch, palcoch, ramena atď.

Začala som si na tom všetkým rozmýšľať a prišla som na jedno. 1.x keď som dostala kolaps som pila deň pred tým pivo, 2.x nealkoholické pivo, 3.x kofolu, 4.x trošku vína asi deci do 15 minút som nemohla dýchať, 5. redbull to isté ohlúpnutie nemožnosť dýchať, teplota 37,4, 6. dnes sa mi stalo že som vypila jeden štamprlík likéru uplne slabeho čerešňového nebolo ani alkohol cítiť, do par minut ohlupnutie nemožnosť dýchať, bolesť hlavy, krútenie hlavy, stuhol mi krk niekedy ako keby ani necítim chuť ako keby som mala popálený jazyk

Prosím veľmi pekne o radu čo majú tieto nápoje spoločné ja neviem na to prísť, cukor??? ale veď nedá sa mať intoleranciu na cukor a prečo mám kolaps len po nápojoch lebo prejdu do tela hneď???

asi rok sa mi upcháva denne nos s dola nemožnosť sa vysmrkať, a celý život a pred týmto čo sa mi začalo diať ma neustále nafukovalo ak by mi vedel niekto pomôcť.... prosím

sme fit

Súhlasím s Tomášom. Ja mám alergie aj HIT. Môže to mať veľa rôznych prejavov. Iste by som na tvojom mieste šla na imunológiu. Ak ti tam nič nezistia tak ešte na gastro - nemusíš mať HIT alebo len to, môžeš mať aj iné intolerancie.
Zároveň to čo opisuješ vyzerá, že to môže byť z nejakej nedoliečenej infekcie. Skús sa aj to na tej imunológii opýtať, možno som veľa, nie som DR :) ale mám dlhé roky zdravotné problémy a všeličím som si prešla, ja by som to po mojich predchádzajúcich skúsenostiach iste urobila :)

Tomas12345

Eva26 :

Co sú oznhačené v tom zozname číslom 2 a 3 tým sa vyhýbaj. Jedlá označené 1 tie môžeš skúsiť zjesť, ale jedz ich v menších dávkach, vypozoruj si na sebe ako na teba pôsobia.

Eva26

Tomáš, ďakujem. Defcon myslíš že som taká hlúpa? :D ide o to že potrebujem vedieť príčinu aby som vedela vynechať aj iné veci čo mi robia zle len jemnejšie

Tomas12345

Eva26 :

Po nápojoch reaguješ tak zle zrejme preto že v alkoholických nápojoch sa ten histamín vyskytuje vo väčšej miere než v jedle.

Z redbullu ti mohlo byť zle vzhladom na jeho obsah kyseliny citronovej. Síce niektorým ľudom nerobí problem, ale iným ludom s histaminovou intoleranciou problém urobiť môže. Tiež kofeín, ktorý je v malých dávkach zväčša dobre tolerovaný ale vo vysokých dávkach nie je.

Sosovica nie je dobre tolerovaná a kvasný ocot v šošovicovej polievke je ešte horšie tolerovaný. Tu máš tabulku potravín na základe ich obsahu histamínu.

www.mastzellaktivierung.info

Eva26

a inak určite :D keby som mala v krvi alkohol by ma brali vážne, 1.x čo sa mi to stalo a nemohla som dýchať som radšej ani do nemocnice nešla lebo som vedela že som deň pred tým pila alkohol (pivo) a myslela som si že mi je zle z toho :D ale neprešlo to už 5 mesiacov,

Eva26

myslím že reagujem aj na potraviny lebo zle mi býva často a neviem z čoho, ide o to že po nápoji sa mi to ukáže to par minút dokonca aj po šošovicovej polievke sa mi to stalo, zatiaľ čo keď niečo zjem asi to dlhšie trva a už som to nepripisovala jedlu len som nevedela čo sa deje

Tomas12345

Tiež si myslím že máš histamínovú intoleranciu.

Defcon :

Histamínovu intoleranciu jej zistia z krvi a to aj bez toho aby si musela dávať štamprlík alkoholu. Na čo na sebe testovať alkohol ked jej to očividne robí zle ?

Defcon

Doporucim si pred nemocnicou slahnut jedno pivo a ist si sadnut pred urgent.... az to na teba pride , tak zabuchat na urgent