Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Manzel a hygiena

Príspevok v téme: Manzel a hygiena
mommy

mam taky problem. Pocas prebalovanie nasho babatko pouzivame vedro s vodou, kde si namocime handricku a potom utrieme zadocek pocas prebalovania, ak je babatko pokakane.
Funguje to velmi dobre, pretoze vedro sa moze prepouzit pocas celeho dna a zbytocne sa neminaju nejake servitky na dodatocne utieranie...
Ale problem nastava, ked ide o vycistenie vedra. Ja ho zvyknem umyvat v kupelni, vacsinou mydlo alebou jarou to vydezinfikujem a premyjem vodou. Avsak moj manzel kludne vezme vedro so spinavou (pouzitou a pokakanou vodou) do kuchyne, kludne si vezme spongiu na umyvanie riadov (drezu) a to spongiou zacne umyvat to zakakane vedro. Samozrejme, pouzije aj jar, ale predstava ako lahko sa mozu preniest bakterie priamo do nasich riadov, kedze to je rovnaka spongia.
Celkovo niekedy mam pocit, ze si pletie kuchynu s kupelnou (napr. aj spinavu vodu z umyvania podlahy vyleje do drezu). Ja chapem, ze clovek by nemal byt citlivka, ale ked ho poprosim, ze nech to deli (kuchyna/kupelna), tak mi len povie, ze to urcite nevadi.
Na druhej strane, velmi by ma mrzelo, keby sa nahodou clovek nakazil nejakou chorobou/bakteriou, lebo staci len raz, ale moze to mat fatalne nasledky.
Vopred dakujem za Vase nazory a pripadne rady, ako to riesit...

noc

dobre ze to napisala sem, aspon vieme, ze ako niektori ziju, co robia. toto je nepredstavitelny nonsens aj ten drez v kuchyni a donho bordel z podlah. este urcite aj ine humus veci robi, urcite si neumyva ruky po toalete, zuby uz mozno ani nema, spodne pradlo furt to iste atd

Tutko

Tak umyvat v jednom vedre pokakany zadok a riady tak to uz je humus high level..Ale manzel pochadza asi z menej kultivovanej rodiny. Teraz citam akurat jednu knihu, kde sa manzel rozviedol so zenou, lebo namiesto cistej utierky pouzila na riad handricku..Obidva pripady su extrem, ale vymienaj tu vodu a hubku, ktoru vyuziva na zadok a riady vyhod do kosa.Teraz predavaju celkom lacno za 0.50 € v Tescu alebo Pepcovi

a_dr1a

Mne už prišlo blbo, keď som čítala, že jedno a to isté vedro s vodou opakovane používate celý deň. Však ta voda je už hneď po prvom použití závadna a nehygienicka a potom ju ešte opakovane používate na hygienu dieťaťa?? V našej rodine ci moje známe vždy používali iba tie vlhčené detské utierky a po použití ich hneď vyhadzovali. Ak to už chceš riešiť s vodou, tak napusti menej vody ktoru hneď po použití vylejete do WC splachnete a dezinfikujete umyjete vedro. Však dieťa nekaka nonstop a vždy použiješ čerstvú vodu s vedrom podľa potreby. Ale v takto špinavej vode ho opakovane umyvas? Voda špinavá nehygienicka a ešte aj smrdiet to musi

rosanda

celé mi to pripadá ako dobrý nápad, mať celý deň tú istú handričku a utierať ňou zadoček dieťaťa? a o umývaní súhlas s predchádzajúcim názorom

Defcon

Technicka pripomienka : mydlo (pokial nie je dettol) a jar uz vobec nie su dezinfekcne..... takze z tohto uhla pohladu ma pravdu manzel. Pokial ten kybel minimalne neprelievate vriacou vodou alebo nepouzivate dezinfekcne pripravky, tak ste humusaci obidvaja

Mirka303

Fuuj to s akym prasatom zijes? Baby ved si zacnite same seba trochu vazit. Zbavte sa tych prasiat a najdite si normalneho chlapa.