mam taky problem. Pocas prebalovanie nasho babatko pouzivame vedro s vodou, kde si namocime handricku a potom utrieme zadocek pocas prebalovania, ak je babatko pokakane.
Funguje to velmi dobre, pretoze vedro sa moze prepouzit pocas celeho dna a zbytocne sa neminaju nejake servitky na dodatocne utieranie...
Ale problem nastava, ked ide o vycistenie vedra. Ja ho zvyknem umyvat v kupelni, vacsinou mydlo alebou jarou to vydezinfikujem a premyjem vodou. Avsak moj manzel kludne vezme vedro so spinavou (pouzitou a pokakanou vodou) do kuchyne, kludne si vezme spongiu na umyvanie riadov (drezu) a to spongiou zacne umyvat to zakakane vedro. Samozrejme, pouzije aj jar, ale predstava ako lahko sa mozu preniest bakterie priamo do nasich riadov, kedze to je rovnaka spongia.
Celkovo niekedy mam pocit, ze si pletie kuchynu s kupelnou (napr. aj spinavu vodu z umyvania podlahy vyleje do drezu). Ja chapem, ze clovek by nemal byt citlivka, ale ked ho poprosim, ze nech to deli (kuchyna/kupelna), tak mi len povie, ze to urcite nevadi.
Na druhej strane, velmi by ma mrzelo, keby sa nahodou clovek nakazil nejakou chorobou/bakteriou, lebo staci len raz, ale moze to mat fatalne nasledky.
Vopred dakujem za Vase nazory a pripadne rady, ako to riesit...
Manzel a hygiena
Vy mate cely den v lavory osranu vodu a namacate do toho dieta opatovne pocas celeho dna stale do tej istej osranej smradlavej spinavej hnedej vody?! A sa cudujes, ze tvoj muz umyva osrane vedro hubkou na riad???
Takze vsetky riady mate kontaminovane exkrementami. V podstate jete zo zachoda...
Vedro, hubky a handry rovni zahod, riady a drez umy dezinfekcnym pripravkom na zachody a potom jarou. Jar je na mastnotu a vonu nedezinfikuje, detto mydlo.
Dietatu cistite zadok jednorazovymi obruskami alebo namocenymi kuchynskymi obruskami/hajzlakom a umyvajte tecucou vodou. Je to hygienicke a nebude mat zapareniny.
My sme so to robili takto
Utierky vlhcene sme pouzili na hrube vrstvy stolice maleho, a spinavy zadocek sme umyli pod prudom tecucej teplej vody v umyvadle v kupelni. Ale tie vlhcene utierky musis pouzit!
Aspon dve-tri na hrubu stolicu a pouzite utierky sme zabalili do pouzitej plienky hned.
Ziadne vedro stojatej vody. Ved ty poyom utieras dupu s kontaminovanou vodou?!
keď sa dieťa pokakalo, zakaždým som napustila do lavóra vodu, a frotírovým vrecúškom som dieťa umyla, potom ešte raz mydlom, a potom čistou vodou. Obsah lavóra som okamžite po prebalení vyliala do záchoda, lavór umyla saponátom a tým vrecúškom, ktoré som potom vyprala a dala sušiť. Keď sa vyvárali plienky, alebo dačo, pridala som tam aj to vrecúško, ale mala som nakúpených viacej vrecúšok a neviem presne v akom časovom intervale som ich vymieňala, ale dosť často.
dúfam, že to isté vedro používate na všetko od prenášania čistej bielizne z práčky cez umývanie podláh až po spomínané umývanie zadkov...
hygiena úplne jak v stredoveku je to, čo popisuješ, že sa deje u vás doma...neuveriteľné, že sa to deje v strednej Európe v 21.storočí.
Mimochodom, čím a ako často umývate záchod? Snáď nie tou istou špongiou :)
splachnut mu zadocek mozes aj pod tecucou vodou
Mommy - to, aby si zbytočne nevyničila pár balíkov jednorazových utierok Ti je prednejšie pred hygienou dieťaťa?
Pre mňa je u tohto príspevku rovnako nechutné, čo robí Tvoj manžel ale že utierate dieťaťu intímne miesta so špinavou vodou je maximálne nehygienické a na zamyslenie sa. Robíš to skrz zero wastu?
Prosím Ťa zamysli sa racionálne nad tým, čo Ti ľudia píšu a radšej si napúšťaj menej vody, ktorú budeš meniť a dieťa budete umývať s čistou vodou.
Nehnevaj sa ale tvoj manzel jw riadne prasa ..
Bleee ..to sa az zle cita ..
Ja súhlasím s tým čo písala Adria... Keď namočíte handričku s ktorou poutierate pokakaný zadok do kýbľa s vodou a necháte to tam vymáčať sa celý deň, tak podľa mňa už aj samotná tá voda je nehygienická na ďalšie umývanie. A manželovi možno pusť nejaké prednášky z biológie. Alebo ho proste poprosiť, nech rešpektuje tvoje prianie, aby to tak nerobil, prípadne sa dohodnite že ten kybeľ budeš umývať iba ty.
No podľa mňa to teda nie je ok, ak to on nevie urobiť, že to nechápe tak to umývaj iba ty