Extrémne mastná pleť

Príspevok v téme: Extrémne mastná pleť
Lusy12

Ahojte, prosim vas o radu. Mam extremne mastnu plet a neviem co s nou. Mam aj akne ale to nie je az take katastrofálne len mierne. Pred polrokom som vysadila antikoncepciu. Pred vysadenim som az takto velmi mastnu plet nikdy nemala. Plet si vycistim a za par minut uz sa lesknem na licach, brade, cele. Kozmeticka pomoze ale len na par dni, potom je to tu zas. Pouzivam kozmetiku La Roche Posay (skusala som aj Biodermu) , cistiaci gel aj kremy skusala som aj proti mastneniu a akne ale aj hydratacny. Nezabera nic :( Make up mi v dobrom stave vydrzi tak 2h ani to nie a potom sa musim kazdu chvilu utieraz vreckovkou :( Rano sa budim doslova ako potreta mastou. Poraďte cokolvek, prosim som zufala.

Anrien

Ahoj ? Trosku dlhsie ale oplati sa precitat. Ja s mastnou pokožkou bojujem od puberty, nikdy mi nic nezaberalo, vzdy som sa leskla uz po 15min po naneseni make-upu (extremne leskla!) Az som nasla system, ktory funguje. Samozrejme nikdy nebudes mat normalnu pokozku ale vies si toto silne mastenie zredukovat. V prvom rade je potrebne cistenie pleti rano, vecer nejakym gelom, avsak ziadny na mastnu plet, tieto pripravky vacsinou obsahuju latky, ktore ti este viac vysusia pokozku (neopuzivaj nic s obsahom alkoholov). Takze lepsie zvolit nejaky hydratacny, alebo na citlivu pokozku. Po umyti VZDY! Aplikujem hydratacny krem (konkretne od la-roche hydraphase intense legere - je lahunky, dobre sa vstrebe) a dajme tomu pol hodinku nato je nutne!!! aplikovat nejaku bazu na zmatnenie (ja pouzivam od biodermy pore refiner). Samostatne jeden ani druhy produkt nikdy nebude fungovat ale dohromady je to uzasna vec. Po kreme sa zacnes lesknut po chvilke, aj keby pouzijes samostatne len nejaku bazu. Dohromady je to, to co funguje. Potom si bud nanesiem makeup alebo nie. Po baze cakam vzdy chvilku tak 5 min kym sa vstrebe. Ajkeby sa uz zacnes lesknut po kreme, kludne nato daj tu bazu, ono to zmatni okamzite. Nakoniec pouzivam transparentny puder (flormar invisible loose powder) Ten pouzijem potom hocikedy pocas dna ked mam pocit, ze sa lesknem. Nez som zacala pouzivat tento postup, tak som sa mohla pudrovavat a papierikmi utierat kazdych 15min a to myslim vazne. Teraz papierik pouzijem raz za cas a pudrujem sa namiesto 40krat denne, tak 4-6krat. Velmi to pomoze, byt tebou by som vyskusala kludne tie iste produkty, ktore pouzivam. A ak by si sa chcela mastenia zbavit uplne, potom uz ide o vnutornu zalezitost. Zmena stravy, vynechat mastne,sladke,mliecne,psenicne....ale uprimne je to tyranie ? Skusala som, pomohlo to ale dlho to clovek nevydrzi ? Dufam, ze som pomohla dalsim dievcatam, ktore sa trapia s mastnou pletou. Keby som toto vedela ovela skor, tak si usetrim trapenia a skusania vsetkeho mozneho aj nemozneho.

Suzie345

Niekedy je naozaj potrebné len skúšať kozmetiku až natrafíš na tú, ktorá ti vyhovuje. Ja som dlho hľadala a najviac mi vyhovuje česká kozmetika iuvenio, je bez farbív a parfémov.

LostVanilla

Okrem kozmetiky ktoru Vám tu odporučia ešte dobre by bolo navšteviť dermatologa. Nikdy neviete to je plätové problémy alebo nie. Skusťe zavolať doktorpro.sk tu su veľmi šikovne lekari

Pivonka37

Ja som veľmi spokojná s prírodnou kozmetikou z iuvenio.com, perfektne dodá pleti to, čo potrebuje. Mala som rozšírené póry, niekedy aj vyrážky a omnoho sa mi pleť zlepšila. Používam od nich aj peeling Restart, ten mi navyše aj vyhladil pleť.

akinom007

Aliva/ mne ensadla vobec....na moju mastnu porovitu plet mne to vsetko upchalo doplacu mi bolo ked som ju isla davat dole plne pory cierne nechtami som to musela vyskrabovat doslova

akinom007

No ja som bola na tom podobne od 10r do 32r. s rozdielom ze akne som nemala ale extrem mastna plet ja som sa za pol hodinu leskla.
Zacala som robit toto:
1. 1x mesacne celorocne chodim na dermabraziu
2. 1x tyzdenne pouzivam bahennu masku od himalaya
3. rano a vecer si umyjem plet antibakterialnym mydlom a nalsende nanesiem serum na mastnu plet od znack MATIS je drahsie cca 58eur a pri dennom pouzivani rano a vecer mi vydrzi 3 mesiace ale je super -nelesknem sa!
make up pouzivam len prilezitostne aj to len v zimnom obdobi cca 1x tyzdenne takze som investovala do sera, kremy nepouzivam serum mi postacuje uplne.

Aliva

na mastnu plet je vlemi dobra čierna zlupovacia maska. Mastn aplet ma sklony s ucpavaniu porov a na to je ta maska ako stvorena.