Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

tento skazeny svet

Príspevok v téme: tento skazeny svet
anria 44

vsimol si niekto na akom principe ponovom funguje tento svet ? vyrastala som skromne s nejakymi zasadami ,slusnymi rodicmi .. ze dobro sa dobrom oplaca ,konaj dobro ,budes odmeneny a bla bla bla ........ ale coraz viac sa zacinam zamyslat a okolnosti a ludia dookola ma stale upevnuju v tom ,ze to tak nie je ! ten ktory nema charakter ,sebareflexiu slusnost si zije luxusny zivot bez problemov .. ten co tazko pracuje a ma nejaky charakter zije v chudobe a este neskor dostane aj rakovinu ! poznam kopec zien ,co nehnu prstom ,maju skazeny charakter ziju zivot princezien , tie ktore su slusne dostanu do vienka idiota ktory ich prinajhorsom bije a ponizuje ..... prosim nepiste ,ze to tak nie je ! je to tak ! dalej dnes doba influencerov ,youtuberov a inych povalacov ktory uz v 20 rokoch rozhadzuju priehrste penazi na LUXUsne dovolenky a oblecenie ,ani vzivote nehli prstom ! .. clovek co nieco budoval a cely zivot sa trapil .. zije v dlhu a chorobe ! zacina ma to neskutocne rozculovat .. tento svet mi chce akoze povedat ,ze mam byt bezcharakterna svina aby som sa mala dobre ?? na nebo a peklo neverim !!! tak to tu ani nepiste ! mate taky pocit ako ja ? zatial som vo svojom okoli nezazila vynimku ,ze to tak nie je .

Kalgan1

Dobre rano. Zivot vzdy bol, je a zrejme aj bude nespravodlivy. Vzdy to takto bolo. Len teraz to je viac okate, viac na očiach kvoli internetu, TV a mediam vo vseobecnosti. Treba sa snazit nebyt sam taky.

SofiaElla

anria, tvoj problém spočíva v závisti. Nepozeraj na to, čo druhí majú. Pozeraj na to, čo môžeš mať ty. Zdokonaľuj seba bez závisti, nájdi si reálny cieľ a začni - povedzme študovať alebo sa nauč nejakej manuálnej zručnosti. V týchto prípadoch na veku nezáleží, záleží len na tebe. Ver mi, že sa to dá, a že to dokážeš zvládnuť.

sanny999

SofiaElla súhlasím že môžu ale prečo by sme sa nemohli mať dobre aj doma? Ludia majú aj rodiny a záväzky prečo každý tak veľmi podceňuje tie najpodstatnejšie obyčajné povolania. Ja si myslím že aj na Slovensku si zaslúžime dôstojne žiť . Drahé byty a vysoké ceny dať vieme ale ohodnotiť ľudí ako si zaslúžia to nie .

anria 44

Sofia ella to si pekne napisala /materiálny svet sa prediera cez pôvodné etické a morálne hodnoty k hodnotám, ktoré by pre jedinca ani nemali mať význam, ale, žiaľ - majú/ mam uz nejaky ten vek ,ale nikdy som to okolo seba tak az tesne nevnimala ako teraz ! nikdy som sa nemala zle ..mam pracu ktoru milujem ,zatial zdravie .. pekny byt ... uvediem priklad .. chcela by som ist na dovolenku .. len neviem ci mi to financne vyjde .. potom stretnem 20 rocnu standu co nikde nepracuje co ide na megaluxusnu dovolenku . plne tasky luxusnych handier .. drahe faro ! pytam sa samej seba ?? kde akoze robim chybu ? a nie nie su za nou rodicia .. potom stretnem ,tam a tam a tam ludi ktori si ziju mega luxus .. a neviem odkial na to beru ! pracovat za pasom nepracuju .. ani vo fabrike .. pripadam si ako v matrixe ... lebo som okolo seba toto nikdy nebadala .. posledny rok to vidim na kazdom rohu . dokonca aj znamy ludia ktorych ako tak poznam ! a vobec tomu nerozumiem .. zapnem spravy a ze chudoba na slovensku . prosim kde ?? leda tak stary ludia ktory pracovali cely zivot na tento stat .a mru v chorobach lebo stat im da 200€ dochodok !! tak mi prosim nepiste ,ze som frustrovana zo seba ! ja som vyvalena z tohto novodobeho slovenska okolo mna ! ktory mi kazdym dnom dycha na chrbat ! a neda sa to prehliadat !!! a mile rada by som to prehliadala .. ale neda sa to ! dakujem za citanie . pekny vecer ,

SofiaElla

sanny - ešte upresním. Tí manuálne pracujúci môže ísť dnes slobodne pracovať do zahraničia, kde zarobia aspoň 3x viac. Ja som napríklad žila dlhodobo v zahraničí a popritom som začala študovať. Aj také možnosti sú. Netreba byť hneď extrémne frustrovaný a myslieť si, že možnosť neexistuje. Možnosť je vždy.

sanny999

ahoj Anria je to uplna pravda. Tato doba je uplne na hlavu. Ludia co tazko pracuju a dru maju par slivak minimum volneho casu a hviezdicky, youtuberi a neviem ake osoby zarabaju tisice eur , maju luxusne novostavby, drahe auta ,dovolenky , kazdu chvilu plasticke operacie a pisu a roztrubuju ako sa dobre zije. Bohuzial sa uplne stotoznujem s tvojim príspevkom :( je to strasne ake su dnes hodnoty ze normalny pracujjuci clovek je tu chudak co nic neznamena a nic si nemoze dovolit jedine tak na dlhy . A este tieto novodobe celebrity povedia ze strihanie videa a cestovanie a natacanie je strasne tazka praca. A co maju povedat priemerny pracujuci rodicia deti niekde na 3 smeny co nevedia ci je den alebo noc a makaju cely zivot ako otroci???

SofiaElla

anria, je pochopiteľné, čo ťa ťaží a rozčuľuje. Máš pravdu, ten materiálny svet sa prediera cez pôvodné etické a morálne hodnoty k hodnotám, ktoré by pre jedinca ani nemali mať význam, ale, žiaľ - majú. Nie je však všetko škaredé a čierne. Dnešná doba praje najviac bohatým a vplyvným - to je už dlhší fenomén - a na Slovensku sme si ho dlhodobo volili.
Treba však rozmýšľať aj nad tým, že človek dnes dokáže oveľa viac, než si myslí - a možno je to aj tvoj prípad. Zahraničie, štúdium, práca, kvalifikácia, dobročinnosť - máš toľko možností.
Vieš, mnohí sme nespokojní a nadávame na dnešnú situáciu, ale treba sa v prvom rade naučiť niečo s tým urobiť.
Nenapísala si, čo konkrétne ťaží teba (teda okrem všeobecnej situácie vo svete), takže som rovnako všeobecne odpovedala, ale verím, že sa to u teba zmení k lepšiemu.

anria 44

ja nie som frustrovana zo seba :) ale zo sveta .. to je rozdiel ... ja som na tomto svete rada ..... nechapem naco odpisujes ,ked nerozumies -

daniela2

Ahoj Anria, zdá sa mi, že prežívaš chvíle, keď nie si práve zadobre so životom.
Mám vlastný väčší dvojizbový byt, vlastné auto, nedávno som sa vydala, s manželom sme spolu šťastní.
Na dvojizbový byt som makala dva roky v Nemecku na dvojitý úväzok. Starala som sa o staršiu pani dva týždne do mesiaca, vo dne v noci.
Potom som mala 2 týždne voľna. Namiesto voľna som sa starala o 312 km ďalej o jedného starého pána vo dne, v noci.
Keď som sa vrátila z Nemecka, začala som pracovať v nemenovanej firme, kde zarábam okolo 1200 v čistom a z nasporených peňazí som si kúpila byt. Zamilovala som sa do jedného muža, s ktorým som potom nejaký čas žila. Keď ma druhýkrát udrel, lebo "chytil nervy", pobalila som mu na druhý deň, kým bol v práci veci, zaniesla jeho mame, vymenila zámok na dverách a blokla ho na telefóne.
Človek si má byť vedomý svojej hodnoty- tak muž ako aj žena. Nevhodných partnerov treba zo života vylúčiť. Rozhodne nikde v ničom nebyť obeťou... človek si pozíciu obete zmýšľaním, aké máš, doslova priťahuje a s tým aj rôzne choroby.
Brat môjho manžela je youtuber - povaľač podľa Tvojích slov. Vieš, koľko času ho vyjde príprava jedného 10 minútového videa? Asi 6-7 hodín.
A to okrem toho pracuje a chodí dvakrát do týždňa na kurz a pripravuje sa na štátnice z angličtiny. Ja mu z celého srdca doprajem, aby bol v youtube úspešný, a aby na tom zarobil a zapísala som sa na odber, aj keď sa ma jeho téma netýka a dávam like každému novému videu. Ak na tom niekedy zarobí, vydrel si to tvrdou prácou!