Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nič som nedokázala,

Príspevok v téme: Nič som nedokázala,
beznadejna

Ahojte. Mám 29 rokov, som obyčajná predavačka. Od maturity som to nikam nedotiahla, celkovo mám taký pocit, že som vždy bola v myslení trochu pozadu ako iní ľudia. Zatiaľ čo iní už na škole vedeli čo chcú dosiahnuť, ja som sa flákala a o budúcnosti vôbec nerozmýšľala. Neštudovala som ďalej, preto som aj skončila tak, ako som skončila. V poslednej dobe ma to trápi viac a viac. Všade naokolo sú samí úspešní ľudia, vyštudovaný, majúci super zamestnanie s rozprávkovým platom, zrovna včera som na modrom koniku čítala akúsi diskusiu ohľadne platov na SR a nestačila som sa diviť aké cifry tam lietali, poniektoré zarábajú 2 000 - 4 000 eur a tým, čo písali že majú 600- 700 eur arogantne odpísali, že sa mali lepšie učiť. Samozrejme im to prajem, prajem každému nech sa má dobre, ale bojím sa toho, že navždy zostanem len tá predavačka. Najhoršie je, že stangnujem, že mám síce plány že chcem byť viac ako len predavačka, ale tak ako sa dokážem nabudiť a motivovať tak sa dokážem aj demotivovať a nakoniec to vzdám, so slovami, že je to aj tak zbytočné, že som už stará. hlavne ma dokážu demotivovať niektoré mamičky na modrom koníku. Preto píšem sem. Čo by ste robili na mojom mieste? Ako sa mám motivovať? Celkovo ma trápi ten pohľad ľudí, že práca predavačky je podradná, práca vo výrobe je podradná... nikdy sa mi žiadna práca nezdala podradná, ale ľudia sú veľmi krutí.

BohjeLaska

Nesnaž sa zapáčiť ľuďom snaž sa zapáčiť Bohu. On je Ten, ktorý za to stojí, ktorý Ťa miloval ešte predtým než si sa narodila, ktorý zomrel aby si Ty mohla žiť. Netúž po ľudskom uznaní, ale po tom Božom. Pozri sa v akom zlom svete žijeme, toľko zla, nenávisti a závisti sa množí... nekráčaj tade aj Ty. To je široká cesta o ktorej hovoril Ježiš, ale tá cesta vedie do pekla. Kráčaj po úzkej ceste, ktorá vedie do života. Množstvo ľudí kráča, bohužiaľ, po tej širokej ceste a väčšina ľudí pôjde do pekla. Nebudeš to mať v živote ľahké ak sa vydáš tou úzkou, ale na konci Ťa čaká raj a večný život v Božej prítomnosti. Nenáhaňaj sa za peniazmi, materiálnymi vecami, úspechom ktorý dnes máš a zajtra oň môžeš prísť. Nie je dôležité kde pracuješ, aké máš vzdelanie, koľko máš peňazí.. nemusíš nič dokazovať ľuďom. Dôležité je, aby si bola spravodlivá, aby si robila veci, ktoré sa Bohu páčia a vyhýbala sa hriechu. Na ničom inom nezáleží, nič z toho čo ľudia na zemi hromadia si na druhý svet neodnesú... ani kariéru, ani peniaze, ani auto, dom, jachtu, kabellky, topánky, hodinky... nič z toho. Ale ak ľuďom odpúšťas, miluješ ich, miluješ svojich nepriateľov, miluješ ľudí ktorí Ti ubližujú, neohováraš, preukazuješ lásku a milosť, pomáhaš blížnym... máš poklady v nebi.

breicha

ja som pocula ze ludia pracujuci vo vyrobe su socky najhrubsieho zrna. takto sa vyjadril jeden diskutujuci na fb. a vies co? ja pracujem za pasom a vobec sa za to nehanbim. nech sa hanbi ten, co toto dokaze vypustit z ust. kazdy clovek je hodny ucty. kasli na ludi a vyhybaj sa ludom ktori takto zmyslaju a bude ti lepsie. a najlepsie ked nebudes ani pisat na fora, lebo aj tu sa najdu podobne zmyslajuci jedinci.

Aika

Ako si moze v dnesnej dobe dospely clovek mysliet, ze s vysokou skolou sa bude mat lepsie? Ved polovica ludi, ktori maju vysokoskolske vzdelanie, by o nom pred niekolkymi rokmi mohla len snivat. Dnes na VS zoberu kadekoho. A vela ludi nenajde uplatnenie v odbore, to su vacsinou ti, ktori studuju somariny.
Ja pevne verim, ze si coskoro ludia prestanu mysliet, ze mat VS znamena byt viac.
Prestan sa porovnavat s inymi a bude ti lepsie.

beznadejna

Ďakujem ste zlati, mňa dosť trápi koľko ľudí ma považuje za neúspešnú osobu, vraj robím podradnú prácu a smejú sa mi. A cítim to aj v rodine, že si ma nevážia kvôli tomu, že nemám školu a prácu hodnú obdivu. Veď aj cudzí ľudia keď čítam diskusie a komentáre k ľuďom ako sú predavačky či robotníci ako pohŕdavo sa o nich vyjadrujú akoby sme si vôbec nezaslúžili žiť. To je tak zlé, že nei som orientovaná na kariéru? Naozaj musíme všetci "niečo dokázať"? Som už z toho zmätená.

upozornenie

Ved ty si na tom dobre. Zarabas rovnako ako VS vzdelany clovek so znalostou cudzich jazykov. Nemusela si sa 5 r. tvrdo ucit, tvoji rodicia usetrili kopec penazi a ked prides po praci domov,pustis robotu z hlavy. Ak chces na tom nieco zmenit, tak kludne, len aby si potom nebola prekvapena, ze plat mas mozno este nizsi. Vsak nakoniec platy sa uz zverejnuju, tak sa pozri sama.

jumbacisko

Ahoj, ale veď nie je neskoro, však študovať môžeš aj teraz. Daj si prihlášku na VŠ a začni. Len to bude chcieť čas a vytrvalosť. A silnú vôľu. Len si nevyber nejakú sociálnu prácu alebo dejiny umenia...držím palce. :)

tatianaKK

Nikdy nie je neskoro na zmenu. Mas 29 ved si mlada, mas cely zivot pred sebou. Kludne mozes zacat studovat, vyber si skolu aku chces a studuj, aj ked len externe. Ved dnes studuju nielen 30-nici, ale aj 40-nici, vela ludi sa rozhodlo zmenit pracu a zameranie. Len treba zacat, rozhybat sa a ono to pojde. Hladaj moznosti ako sa to da a nie vyhovorky preco sa to neda. Si v najlepsom veku, nemas dovod citit sa menejcenna. Ludia su zakomplexovany, budu ta odradzat ale ty sa nenechaj odradit. Pokial si spokojna s pracou predavacky, vsetko je v najlepsom poriadku, nic zle na tom nie je. Ludia ktori si nevazia druhych si nezasluzia aby si ich niekto vazil. Bohuzial taka je doba, dnes musis byt uspesny, krasny, cielavedomy.. a neviem este aky, na ludi je vyvijany tlak rozneho druhu a je len na nas ci sa nechame prevalcovat alebo zostaneme samy sebou a sebavedomi napriek tomu ze nezapadame do akehosi vzorca.

tralilala

A prečo si to o sebe myslíš? Máš takú hodnotu, akú ju dáš sebe Ty sama, nie druhí. Kariéra a peniaze nie sú jediný cieľ v živote, život je o inom a nie večným naháňaním sa za niečím, čo Ti štastie aj tak neprinesie. Ľudí, akých spomínaš, si nevšímaj, pravdepodobne sú nešťastní a nie sú spokojní aj keď majú dobrú prácu a peniaze. Ty si ži svoj život. Mimochodom aj na tomto fóre sa nájdu hlupáci, viď komentár podo mnou.