Som zúfala a neviem čo robiť, tak sa chcem spýtať či už sa s niečím takým niekto z vás stretol. Minulý rok som už počas zimy začala držať extrémnu diétu. V lete minulého roku mi bola diagnostikovaná mentálna anorexia, schudla som za krátke obdobie z 65 kg na 48 kg pri výške 169 cm. Vypadali mi vlasy, stratila som menštruáciu, keď som odpadla a skončila v nemocnici som si povedala že takto žiť nechcem. Začala som navštevovať terapeuta a pomaly sa z toho dostávala. Lenže tým, že som hladovala tak samozrejme hneď ako som začala normálnejšie jesť (a to nejem pečivo, sladké, zemiaky ani ryžu ale zeleninu meso, zdravé tuky, vajcia a tak) začala som extrémne rýchlo priberať. A to cvičím štyri krát do týždňa 60min a i napriek tomu moja Váha neustále rastie, oblečenie mi je malé a absolutne netuším čo s tým. Či vyhladať nejakého poradcu výživy a ak tak s kým máte skúsenosti v okolí Žiliny. V piatok chcem ísť ešte na odber a vyšetrenia k lekárke. Plus menštruáciu stále nemám.
Extrémne rýchle priberanie
Jojo efekt, nepísala si, koľko máš váhu teraz. Stolica je v poriadku?
Bmi je v akom stave? Od toho by som sa odrazila :)
konzultovala by som to s lekarmi, lebo toto neni pre organizmus dobre!!
a akú maš momentálne váhu? Máš nadváhu alebo čo keď hovoríš o priberaní tak je rozdiel ked priberáš z 48 kil na tvoju optimálnu váhu čo môže byt kludne aj tých 60-65kg.. to potom sa priberá rýchlo aby malo telo optimálnu váhu.. ak už ale máš nejakých 70-80kg a stále priberáš potom máš problém.. čo si nemyslím že tak máš.. skôr si myslím že ti z 48 na 60 stupla váha rýchlo a potom sa to zastaví.. však ty si musela byť podvyživená, sama píšeš že si nemala menštruáciu a vypadané vlasy... Jasne že sa nezmestíš do vecí s tvojou normálnou váhou do veci kde si bola podvyživená.. Zistí si kolko kalorii potrebuje tvoj bazálny metabolizmus a ešte do toho pridaj pohyb a nejedz viac kalorií, ak máš teda tých 70+ a stále priberáš..
Pravda, asi len vydržať a cvičiť, snáď sa to nejak stabilizuje. Ďakujem
podla mna toto je prirodzena reakcia tela na to cim si preslo, treba si nastavit stravu a zacat sa hybat kazdy den :):)
Pravda = urážka?
jojoefekt - skontroluj si podla BMI svoju vahu. Mozno mas stale podvahu a telo sa stale dostava do normy. Porad sa s lekarom podla mna, mozno bude vediet odporucit i toho vyzivoveho poradcu.
Trolla co ti tu pisal si nevsimaj, on uraza v 80 % tem.
Tak rada - choď tvrdo makať do posilky a začni ovládať svoju psychiku.
Potreboval si si kopnúť ? :) Kde som napísala, že sa prejedám. A druhá vec, každému sa môže stať, že okolnosti ho privedú do niečoho, čo nechce a nad čím neuvažuje. Mňa by tiež nenapadlo pred pár rokmi, že budem s niečím takýmto bojovať, stalo sa, preto ťa poprosím, nežiadam o žiadne súdy ani nezmyselnú kritiku, ale naozaj o rady, tak si choď niekam inam :) Ďakujem