Ahojte! Mam priatela, velmi ho lubim a nechcem sa ho vzdat. Trapi ma to, ze je rozvedeny. Nema sice deti a dokonca ma vybaveny aj cirkevny sud, mna ale trapi, ze ak by som s nim ostala pre neho by to uz nebolo prve manzelstvo a myslim ze by to uz nemal take krasne ako so svojou byvalou. Bol s nou 11 rokov. Teraz uz neudrziavaju kontakt, deti nemali a on uz minulost uplne odstrcil a chce zacat odznova. Ak viete, poradtte mi, aby som sa prestala trapit a rozmyslat nad tym ake to mal on vsetko pekne so svojou byvalou predtym ako sa rozviedli. Inak ja mam 21, on 32, ale vekovy rozdiel ma netrapi. Vopred vdaka. Je pravda, ze my mame krasny vztah az na toto moje trapenie, ked si vsetko predstavujem.
Moj rozvedeny priatel
Len si to poriadne premysli, ešte si mladá a aj podľa mňa je dosť zavčasu na nejaký vážny vzťah a ešte keď ide aj o dosť staršieho partnera, ktorý už má niečo prežité.
:)) Dakujem za vsetky odpovede, mate pravdu.
k teme, kolko trvalo manzelstvo? 11 rokov je asi aj s chodenim
mas len 21, mas cas premyslat nad vaznostou vztahu, je to prilis skoro, mala by si si uzivat slobodu, vztahy, volnost, venovat sa sebe, zaujmom
Nie, neplodnost ani vstup do sekty a najdenie ineho partnera nie su pre cirkev dovodom na anulovanie manzelstva. Urcite si pozri rozvodovu dokumentaciu, aby si neskor nebola neprijemne prekvapena.
Laska je laska!
ono to bolo krasne dva a pol roka, kym ona nevstupila do nejakej sekkty a nenasla si tam muza, za ktoreho je teraz uz vydata. Ale nemusite mi uz radit. Ja ho milujem, aj on mna a toto mi v podstate nestoji za to trapit sa
Čo ak bola jeho prvá manželka tá ktorá požiadala o rozvod, z dôvodu že bol napríklad jeden z nich neplodný... (aj keď neviem, či toto by bolo odôvodniteľným argumentom pre cirkevný súd povoliť rozvod, z mojej strany sú to len také úvahy...)
Prispievateľka analka: nuž, v tomto ti asi bude ťažko radiť, lebo ak ti tvoj priateľ nedáva nejaký dôvod na to aby si mala tieto pocity a nemáš dôvod ho v niečom podozrievať, tak je tvoj problém čisto len v tvojej hlave. Mne by to napríklad nevadilo. Však aj Puškárová je Švajdovou druhou manželkou (a to on mal ešte z prvého manželstva aj deti) a pokiaľ viem, tak sú stále spolu (a ak sa niečo zmenilo, tak to neviem lebo bulvár aktívne nesledujem).
Podla nicku som cakala inu zapletku, no mozno sa debata este rozvinie.
Ak to teda nie je fake, tak by si sa urcite mala informovat na dovody rozvodu a ked hovoris o cirkevnom sude, tak ziadaj k nahliadnutiu aj dokumenty. Jednak cirkev sobas len tak neanuluje, cize museli byt zavazne dovody a jednak ked dokazal odhodit jedenastrocny vztah, nebude mat problem to urobit zase.
dobreuz, dobre som sa zasmiala, analka, mas postreh