Mam problém,ktorý má začína trápiť.Som zlá a závistlivá.Hlavne voči ľuďom,ktorých poznám.Ked vidím pár,hneď začnem v duchu nadávať a priať zle.Nechcem taká byť.Hoci by som nikdy nikomu neublížila (nesom schopná ublížiť ani muche),zato priať zle veci to mi ide.:(
Možno preto som taká,lebo som nikdy nezažila lásku, nemám kamarátky ani kamarátov.Mala som v minulosti dve kamarátky. S jednou kamarátkou,som sa prestala stýkať odkedy má priateľa.Proste jej to neprajem.S druhou má takisto nebaví chodiť von,lebo vkuse rozpráva len o sebe a vyzerá to tak že ja ju vôbec nezaujimam..Normálne niekedy prajem iným smrť.(Tým koho poznám).Napríklad keď čítam o nejakej autonehode, viac mi je ľúto cudzich ľudí,ktorých nepoznám.Keby sa stane niečo zle niekomu koho poznám napr.starym rodičom,tetam proste vzdialenejšej rodine ani to somnou nehne.Mam pocit, že im to niekedy prajem.Nenavidim ich. A hlavne nenávidím všetky šťastné páry,lebo mne láska nieje dopriata a musím žiť so samotou.Samu seba zbožňujem a vždy si kúpim nejakú drobnosť,oblečenie,sladkosť na potešenie.Najviac ma štve,že som schopná priať smrť.Ako som už spomenula,nikdy som nikomu nijak neublížila,ani by som toho nebola schopná.Vo svojej podstate možno niesom zlý človek,len mám tuto negatívnu stránku osobnosti.Da sa tej nenávisti, ktorú cítim voči ľuďom a voči láske zbaviť?Je natom niekto podobne?Mám čerstvých 19 rokov..
Zlé,neprajné dievča
Prestan uz rozmyslat a zacni konat ved to je v kazdom motivacnom videe vsade. Nic ti neprinesie tolko radosti ako nasledovat svoje sny a tuzby srdca. Ok, mozno este tuzby inych partii.
Ja ti vôbec neviem poradiť lebo teba to zjavne trápi, mňa by to netrápilo, tešil by som sa tomu.
Dnes je všetko len o peniazoch, a väčšina závisti pramení z toho..
Keď máš peniaze, máš domy, autá, peknú frajerku...
Ľudia su zlí (aj ja som), ty si zjavne dobrý... nerieš ich.
Aaaaale prosim ta, ie len ty si taka kazdy druhy slovak taky je a najma zeny su take, niesi jedina .. Tomu ver!
Zneske na slovensku su skoro vsetky take zavidia vsetko mozne, pracu, peniaze, muzov, platy,
Malooktora je taka co nezavidi ...
Bibo2, ja aj ked som nic nemal, nikdy som druhym nezavidel, skor som si vsimal ako to robia a inspiroval sa. Teraz ked mam mi rodina zavidi a nebavi sa so mnou. Co mam podla teba robit, kedze pocitujes tiez zavist? Potrebujem radu od teba. Nefrajerim, ale ked mam na luxusny dom a auto tak co mam byvat v garsinke a jazdit mhd? Alebo im mam dat prachy? Co myslis?
A nemyslím si že by sa dala takáto nenávisť, závisť a neprajnosť nejak vyliečiť psychológom alebo tak... Je to jednoducho povaha...
Dá sa to eliminovať iba tým že budem mať viac ako tí ľudia ktorým závidím a potom ich budem mať na háku a nebudem sa nimi zaoberať.
Som zo západu, mám 28.
Na Slovensku je aj tak väčšina ľudí len chodiaci odpad takže takým ľudom netreba priať nič dobré.
Ale ja na sebe aspoň makám aby časom ľudia závideli mne a nie ja im.
Závisť je len o tom že buď závidíš ty im alebo oni tebe. Čím si vyššie, tým menej ľudom závidíš a viacej ľudí závidí tebe.
mas aj nejakych kamaratov?
Normalka,kazdy slovak je taky.
Nemas rada druhých lebo nemas rada nieco na sebe, napriek tomu, ze si myslis mozno, ze samu seba rada mas. V prvom rade sa treba nz minulosti poucit, zabudnut na nepodstatne a ísť ďalej a nemotat sa v zacarovanom kruhu neustáleho obviňovania ostatnych. Mozno ti veľa ľudí ublížilo nejako, ok, za to nemozes, ale mozes uz zato ako sa s tym vyrovnanas. Ci sa vzchopis, zdvihnes hlavu a pôjdeš dalej, alebo sa nechas utopiť v nenavisti. Treba hlavne poupratat u seba doma, vo vnutri a potom sa snazit upratovať vo svojom okoli. Skus viac robit aktivity, ktore ta bavia, sprav veci, ktore si dlho odkladala, začiatky su tazke a musis sa premahat, ale casom v tom budes stále lepsia a lepšia. Zbav sa toxickych ludi bo svojom zivote a prestan riesit druhych ludi a sustred sa na to, co by si mohla spravit aj male dnes, zajtra, za mesiac atd. Jeden krok za druhym. Necakaj vysledky hneď. Nic v živote nie je hned. Nuz a keď budes viac vyrovnana sama so sebou a viac mysliet na sucasnost a buducnost a nie na minulosť, tak mozno sa budes aj inak pozerat na ludi, resp. ich nebudeš riešiť alebo aspon nie nenávidieť...
Ale tak ja len hadam. Napokon, kazdy mame svoje dôvody...
Bibo2-odkial si a koľko máš rokov?