Flaky na rukach - vnutorna strana lakta, cervene svrbive

Príspevok v téme: Flaky na rukach - vnutorna strana lakta, cervene svrbive
Evelyn89

Dobrý deň,

urobili sa mi svrbive cervene flaky na rukach, da sa povedat ze takmer symetricky v rovnakej oblasti na oboch (nie dlane ani chrbat ruky!). Prikladam foto, moj mobil vsak tu cervenu farbu automaticky retusuje, fotky nezodpovedaju preto skutocnosti, ale aspon priblizne :-/ stretol sa uz niekto s rovnakym problemo Na alergologickych testoch som bola na jesen min.roku, vsetko negativne ani som nebyvala na nic alergicka doteraz. Nebola som ani na slnku v priebehu vikendu, ani v prirode. Od nedele ma uz druhy den boli hrdlo a horsie sa mi dycha, mala som zvysenu teplotu, uzivala som Bromhexin, ACC long a Sinupret. Poradte prosim ako postupovat a ci je naozaj nutne vyhladat lekara alebo moze prosim poradit odbornik. Poznate niekto podobne flaky, z coho byvaju? Dakujem.

ibb.co
ibb.co
ibb.co

Tomas12345

Veľmi mi to pripomína Timea versicolor ktoré mám i ja na chrbte. Ide o červené fľaky ktoré sa môžu vyskytnúť kdekoľvek na tele, zvykne to svrbit a ja osobne to mam paralelné na ľavej a pravej časti chrbta. Ide o plesňové ochorenie, pomáha na to skin cap šampón a krém ktorý možno kúpiť v lekárni bez predpisu.

www.natural-health-news.com

alergicku

reakciu ti vyvoláva údené a všetky potraviny, po kt. ťa tá časť začne svrbieť. Tu to vidno lepšie - máš to aj cez členok, t.z. že tam patria aj orgány panvy. Členok je opuchnutý, takže to budú problémy s obličkami. Lekár to istí.

Dodaa2222

No budem musiet vybehnut... pijem len cistu vodu, ovocie jem raz za den jeden grep alebo melon si dam sladkosti raz za den nejaku zjem niekedy ani to nie , lieky neberiem ziadne mozno raz za mesiac na bolest hlavy a sladke stavy to vobec... neni som moc na sladke ... akurat som si vsimla ze ked som nieco zjedla tak ma to zacala svrbiet a udene sa mi zda ... aj to nie pri vsetkom udenom....

alergicku

mala by si zájsť aspoň na krvné testy. Ak dobre vidím, máš to v zóne, ktorá zodpovedá orgánom brucha. Červené sfarbenie kože je známkou hyperaktivity obehového a vylučovacieho systému, nadmernej konzumácie tekutín, cukru, sladkosti, ovocia, ovocných štiav, sladených nápojov, chemických látok, liekov...

Dodaa2222

U doktora som s tym nebola..kedze neni absolutne cas a ani to nic nerobi tak len na nete pozeram ze co by to mohlo byt... ale budem musiet ked pojdu decka do skolky... tak isto to stmavne ako aj pri teplej vode...

alergicku

@ Evelyn, pozor, alergická reakcia je viac ako len nežiaduci účinok. Je to reakcia imunitného systému a nie vždy môže skončiť takou slabou odozvou ako si mala prvýkrát. Nzc.

@ Doda, čo ti povedal lekár? Vylúčil zápal kože? Ako reaguje ten fľak na studenú vodu?

Dodaa2222

Ja mam zas iny problem na nohe ,neviete co by to mohlo byt ? Nepali ma to nesvrbi nestipe nerobi to nic len sa to zvacsilo mam to tam uz asi dva roky .. a zvykne to byt az take do fialova hlavne ked sa sprchujem a ako kevy z teplej vody sa mi to sfialovelo ..

Evelyn89

alergicku, ano, bude to s tou najvacsou moznou pravdepodobnostou vedlajsi ucinok niektoreho/niektorych z liekov. Vysadila som od dnes obeda vsetky tieto volnopredajne produkty na dychacie cesty a neberiem nic z toho. Dakujem za vsetky rady, informacie a tipy :-)