Problém, ktorý mi komplikuje život

Príspevok v téme: Problém, ktorý mi komplikuje život
Nada3r

Ahojte..Snad sa tu nájde niekto kto mi poradi,lebo uz som naozaj zufala.Mam zdravotný problém.Tyka sa močenia.Za deň chodim na wc minimálne raz za hodinu,zato nutkanie na močenie mam vždy.Bola som stym u urológa,vzal mi vzorku moču,všetko negatívne.Spravil mi sono,aj pozrel sa mi do mechura ale nič vážne tam nevidel len nejaké zacervenanie.Som zufala.Skonštatoval to na hyperaktivny močový mechúr a predpisal mi tabletky.Uzivam ich 2 tyzdne ,ale zatiaľ nepocitujem zlepšenie žiadne.Este ich mam na asi tak 15 dní a potom mam ist na kontrolu.Lenze príde mi divne ,že zatiaľ neucinkuju.Neviem čo mám robiť.Mam vyskušat nejaký výživový doplnok?Neviem čo vôbec veriť nejakým liekom.Tento problém mi dosť komplikuje život,lebo takmer nikam nemôžem chodiť kvoli tomu.Je to veľmi obtiažne,naozaj neprajem to nikomu..Ma stym niekto skusenost,alebo nejaky váš znamy?:/ Čo mam robiť?:/ (Mam 18 rokov, nežijem ani sexualne tak nechápem scoho tie potiaže môžem mať)

ahjajjaj

ja som toto isté mala pred 2 rokmi, u urologa som nebola, kúpila som si test na moč, negatívny, cvičila som- a stále cvičím cviky na posilnenie panvového dna, a napriek tomu chodím každú 1,5 hodinu na toaletu, v noci 2-3 krát. A s najväčšou pravdepodobnosťou mám sklerózu multiplex, to teraz práve riešim.

ZdravyUsudok

Ahoj, neviem co ti pisali ini ale skusim sa spytat
- ako vela pijes tekutin? Ked pijavas casto a rada ze nemas problem s hydrataciou, tak to moze byt tym. Cim viac pijeme tym viac mocime. Normalne ...
- kolko toho vymocis? Je to normalne mocenie alebo len tak ze potrochu napriek tomu ze nutkanie na mocenie je
- cukor v krvi si mala vysetreny? Caste mocenie je jeden z priznakov cukrovky
- nepribrala si v poslednej dobe? Zeny s nadvahou najma ak priberu nahle na vahe za kratke obdovie naraz maju caste mocenie si zober tehotne zeny v poslednych mesiacoh tehotenstva, tie maju aj problem s unikom mocu pretoze pribudajuce kila vyvolavaju enormny tlak na oblast mocoveho mechura.
Moja rada, skus Kegelove cviky na posilnenie panvoveho dna. Mozno ho mas ochabnute. Sportujes? Ak nie tak bude to mozno aj tym?
A moze tom byt ako sama pises aj stresom, pretoze pri strese stupa tlak, a so stupajucim tlakom telo da do pohybu hormon aldosteron, ktory sluzi na odvodnenie organizmu aby sa tlak znizil.

ahjajjaj

ahoj, možno som posadnutá sm, ale hyperaktívny močový mechúr je jedným z príznakov. Často úplne prvým.

Kalgan1

Nada3r: bola a kazdy rok chodi ma komolet preventivku. Proste jej mocovy mechur je hyperaktivny :D ale ako povedala Veronika234, tak ist kazdu hod a pol ma WC neni az take hrozne. Kazdy mocovy mechur je ini. Niekto nejde na WC aj 5 hod...

Veronika234

Dostatok tekutín je základ. Neprekracovat, ale dodržiavať. Ale inak školský autobus, to stojíme každú hodinu aj pol. Takže močenie počas dňa každú hodinu aj pol je v poriadku. Nie je problém ani v meste. V každej reštaurácii majú toaletu, jednoducho si tam das niečo a ideš na WC. Na 2 hodinovom divadelnom predstavení býva toaleta cez prestávku plná. A to väčšina bola pred začiatkom. A človek ak je nervózny, aj vtedy častejšie moci.

Nada3r

Kalgan- a bola mama na vyšetrení u urológa,gynekologa a pod? Ono až taká zdravá neje aj keď sa to tebe zdá..

Kalgan1

Mamka je uplne v pohode. Len ked chodi von, tak vela nepije (pre srandistov mam namysli nealko), aby nechodila tak casto na WC. Ale tak pije ak zeleny caj, biely caj, kavu a pod a aj to je dost mocopudne. Ale proste si na to zvykla, ze chodi častejšie ako ostatni a tiez je uplne zdrava.

To s tou psychikov som myslel tak, ze mozno naozaj len mozno to, ze furt myslis ma WC a "treba ti" aj ked realne ptm na WC nevyjde ani kvapka, moze/nemusi mat nejaku psychologicky pricinu, napr nejaka neuroza alebo podobne. Ako keď ma napr niekto nutkanie si stale umyvat ruky, lebo sa nevie zbavit utkvelej predstavy, ze stale je spinavy a vsade su bakterie atd. Ale to len hadam.
Len ak by si uz mala pocit, ze sa ides z toho zblaznit, mozno by nebolo od veci vyskusat bid nejake dychacie cvicenia na ukludnenie mysle, alebo v krajnom pripade ist k psychologovi a len sa ho na to spytat...

Nada3r

Kalgan- a tvoja mamina sa lieči nato nejak? Obličky mam v poriadku,mam ich vyšetrené.Ako myslíš že psychika?teda aku to môže mať psychickú príčinu?