Ako sa citite v praci?

Príspevok v téme: Ako sa citite v praci?
Adria098

Neviem v noci spávať, vkuse sa budím, doma som vždy bez nálady, dokonca ani cez víkend sa neviem uvoľniť, je mi zle len pri pomyslení, že musím ísť znova do práce. Padajú mi vlasy, celá som vyhádzaná, vkuse hnačky zo stresu.. ja to už jednoducho nezvládam. Kým ale nemám inú prácu tak odísť nemôžem, lebo momentálne by som nemala nárok na dávky v nezamestnanosti a s priateľom máme spoločnú domácnosť a z jedného platu by bol problém to utiahnuť. A ako sa v praci citite vy?

naivny

som student a su prazdniny. robim pre jedneho zakaznika uz dlhsiu dobu a naucil som sa tam vlastne vsetko. Hej, plati ma, ale uz to nie je to ze sa vyvijam. Normalne dobre mi padlo, ked si ma niekto na nete nasiel a objednal si nieco ine, co je vyzva a mohol som trochu robit ine... aj ked zakaznikovi som hovoril, ze v lete mu budem robit 30-40 hodin tyzdenne, a kym zo zaciatku som mu robieval aj 55 hodin za tyzden v lete, teraz je aj tych 30 vela, lebo ma to uz tak nebavi.

stopotroctvu

Nekonecnikk
Mas cistu pravdu, je to novodobe otroctvo, lebo Musis, musis ..ale malokto rad chodi do prace a robi co ho bavi malokto a kto taku ma je najstastnejsi clovek pod slnkom. Lebo v praci stravime velku cast svojho zivota.
A preto je tolko ludi chorych na rakovinu a degenerativne choroby a autoimunitne ochorenia lebo neziju zivot aky chcu ale aky musia.
To sa im vrati, ich telo im to vrati, lebo ak nieje dusa spokojna nebude ani telo zdrave.
Musime vstavat do prace, musime ribit co nechceme, musime musime musime

TBenedick

Nekonečník veľa si drngáš a vyhorel- vyschol ti mozog. Ale neber si príklad z takého ocina že si to hodil.

Nekonecnik

Tak to bude stres a vyhoretie. Ja sa ráno zobudím po 8 hodinovom kvalitnom spánku unavený, s chuťou si to hodiť, donútim sa vstať a ísť do práce, kde bývam niekedy unavený, ale ináč sa cítim dobre. Ale vo všeobecnosti neuznávam princíp "chodiť do práce" len za účelom získania peňazí. Je to pre mňa novodobé otroctvo, pretože nás to neustále viaže k štátu a ten zlyhal. Človek by mal robiť čo ho baví a mal by byť za to adekvátne ohodnotení. Žijeme v systéme, ktorí sme si vytvorili a podporujeme ho. Napr. práca na smeny je pre mňa zločin proti ludskosti.

ahjajjaj

odskúšala som už rôzne práce a všade to bolo zhruba rovnaké. Zo začiatku radosť, potom prišlo horšie obdobie. Teraz som zo zdravotných dôvodov len na polovičnom úväzku a ťažko si viem predstaviť, že by som mala pracovať na celý.... lebo ma to až tak veľmi zas nebaví a nevidím veľký zmysel v činnosti, ktorú robím. Teda veľa námahy za minimálny úspech- a nechápem konateľa, načo ma potom potrebuje.
V predošlej práci to zo začiatku tak nebolo ale vo vedení celej agendy nastali také vážne chyby, že to nakoniec znovu viedlo k enormnej námahe s minimálnym úspechom.