Závislosť na PC

Príspevok v téme: Závislosť na PC
stanley

Nie ja, ale môj brat. Nebolo to s ním vždy také, ale ako sme si kúpili net, tak to s ním ide dolu vodou. On má 17 rokov, no na prekvapenie mu škola ide (ale nie ako úplne predtým). No prišiel o všetky záľuby, kamaráti sa s ním rozprávajú len o PC (tí z našej dediny) a iných má asi len v škole a to len tak. Nemá ani frajerku, však ako by sa tam za PC posadila, však? Ak má kamarátov, tak to len tí, ktorí s ním hrajú tú stupídnu hru Counter-Strike a s ktorými si vypráva cez sluchátka a mikrofón. Máme spoločnú izbu a v noci nemá problém hrať tak, že na celý dom vykrikuje z celého hrdla do toho PC, kde sa znervózňuje, keď ho náhodou zabiijú, chudáčik. Sem tam aj niekde buchne na stôl, to je veľmi príjemné, keď napr. ja, alebo obaja s ocom vstávame do roboty (brigády). Ou, zabudol by som, on nikde nepracuje, tak celé dni sedí za PC, aby som bol konkrétny, je to od rána cca. 10 hod, hneď keď vstane a potom, keď prídem o 3-4 ma pustí na hodinku a potom pokračuje do 23, 24, 01hod, NO PROBLEM. Inak ja mám 19 a vidíte. A to ho ja už púšťam skôr, elbo keby nie, tak by sa zbláznil, už keď na ňom vidím, ako chytá absťáky takpovediac, behá tu okolo mňa, kuká mi na monitor, sem tam ma udrie slabo po pleci, alebo si sadne ku mne a kuká, čo píšem, vtedy to vo mne vrie a raz mu dám pesťou! No a pustím ho, lebo to na ňom vidím. Nemá problém utratiť peniaze na tú hru, kde si kupuje všeliaké vylepšenia a tak, možno to poznáte, no a hrá to aj súťažne, no super. Takže hráva 10-12hod KAŽDÝ DEŇ...Je to človek, čo má rozum a ja sa nechystám s ním robiť divy, ale čo by som možno mohol, alebo čo by mohol on?
Ďakujem za komentár...Stanley

rajqo

Tiež som pred pár rokmi dosť dlho vysedával na PC... ale teraz chodím do školy + brigádujem takže je na to oveľa menej času :) ale kúpil som si notebook ktorý používam len ja + internet takže ma nikto nemôže vyhodiť :D ale niekedy ho nezapnem aj 2 dni a vôbec mi to nevadí.

tomas3

Tiež som bol taký závislí, keď som bol medzi 14-17 rokom,neviem čím to bolo.Proste keď som prišiel zo školy nič iného pre mňa neexistovale,len škola a počítač.Avšak vplívalo na mňa množstvo vplivou ako moji kamaráti,či prostredie a to bolo veľmi dôležité.Ja by som to opísal tak,že som otvoril oči a vyrástol som a rozhliadol som sa okolo,že existuje aj niečo iné ako počítač a že proste takto nemôžem žiť donekonečna.Ak však nič nepomáha,tak stačí zablokovať počítač či zobrať kábel,nech si len zúri =) Ale ak mám pravdu povedať som vďačný jednému úžasnému dievčaťu,ktoré ma vtiahlo do tejto reality a ktorú mám strašne moc rád.

doni

No ja vam poviem, ja som na kompe 7 hodin denne a kedze nemam komp tak som stale v meste v STORME(gameclub).
Stoji ma to 400sk denne. Je to strasne a neviem s tym prestat odkedy hravam Silkroad MMORPG. Je to strasne, nemam frajerku a v poslednom case sa nebavim o nicom inom ako len o tej hre. Poviem vam neodsudzujte takychto ludi ako som ja a Staynleiho brata. Je to velmi tazke povedat si nie teraz idem von. Neviem co so mnou bude.

pernicek

to mu dokazes pomoct jednoducho prosto mu skryvaj mys, klavesnicu od pocitaca a davaj mu ju denne len na par hodin tak nebude mat pristup na pocitac

stanley

wictor, to je úplne v pohode, aspoň vidím, že nieje sám...no on nám zatiaľ takto "nenadáva" ale ktovie, ˇ)co príde...no akúrát ho oco teraz vyhodil od PC, mal CS šichtu na 7hod, aaaaa je pokoj..no on nemá problém, vieš, oco ide do nočnej, spí vo vedľajšej izbe a on huláka z plného hrdla do mikrofónu...ja som ho počul o 3 izby ďalej..och dohovoriť mu? Nie nie...to je jeho zábavka a že nemá kamošov? hmm...ak potrebujú niečo s PC, tak sa nájdu, ale viete...každý ho už v dedine ohovára..včera som bol na disco a tam tiež padla tá téma...ale dávam mu ešte čas....možno dostane rozum, ale ak máte nejaké rady Vy, tak sa kľudne ozbite...díki

wictor

Ja mám presne taký istý problém! Mám bráchu ktorý je o 4 roky starší ako ja. Ja mám mimochodom 16. Máme celkom spoločné záujmy. Hlavne tie hry. Priznám sa že aj ja trávim dosť času pri compe a hrám...nie cs ale warcraft.....a niekedy hrám dosť dlho no teraz už o dosť menej keď sú prázdniny ale to čo robí môj brat pri compe tak to je presne to čo si spomínal Stanley. Teraz sú momentálne letné prázdniny. Skoro polovica Augusta. Ja chodím dosť často niekde von športovať alebo len tak sa vyvetrať, nadýchať sa, vyvenčiť, ale on proste prišiel z výšky domov na začiatku Júla a z bytu nevyšiel ani jeden deň dobrovoľne. bol akurát so mnou a s rodičmi v Tatrách pri rodine aj to na 3 dni a mal tam aj notebook, ale aspoň bez netu:D No a bol ešte asi 2 krát v susednom meste.....proste on nevie asi čo to je ísť s kamošmi von alebo ísť na kupálisko.....Rodičia sú zúfalí. Už sme mu dohovárali ale nič on má svoju teóriu a dokonca nám oznámil toto: "Ja mám viac rozumu ako vy všetci 3-ja dokopy":( ako myslel mňa, mamu a otca.A presne ako si spomínal, pustí ma keď sa ide najesť alebo na záchod asi tak na 15 min. a už zazerá a keď mu je dlho tak už sa ozve: "Noooo pohni" Ako fakt neviem čo s tým chcel by som aby sa to zmenilo...Viem že je už asi závislí ale musí sa niečo dať s tým robiť. Viem že som moc neporadil Stanley ale musel som to povedať niekomu.

ehmka

Moja mama to riesila tak ze mi
1. zmenila heslo na pc a na pocitac som mohla ist s jej suhlasom a ked mi ho ona napisala ;d
alebo mozes mu zobrat kabel od monitora a ked prides mu ho das .. toto mi tiez robili ale najlepsia je pevna vôla )

stanley

On je v pohode so známkami, len friends nemá a tak...nechodí von na bike, nič nehrá..viete Prejde ho to? Deň od dňa to drví a drví a neprestáva, ani keď mu rodičia, že by fakt mohol aj doma pomôcť..viete, ja prídem z brigády domov a pomôžem, čo treba a on je celý deň za PC od rána, stiahnuté rolety, sluchátka na ušiach a poď ho...kým som toto napísal tak ma párkrát prišiel pozrieť, čo to takého robím, a dal mi svojsky nakavo, že chalpče, mal by si ísť, toto je môj pľac, už nevydržím....ale nikdy to nepovedal, ale viem, že na to myslí...dá sa mu nejako pomôcť tak, aby nebolo zle? Lebo keď sa mu rodičia vyhrážali, že PC pôjde preč, tak povedal, že potom nebude chodiť do školy..hmmmmmm Ako na neho?

ehmka

no ja som tym tiez trpela. Hlavne pocas solskych dni :) znamky sa mi uplne zhorsili lebo som stale sedela za netom:/ ... niekedy dlhsie ako 12 hod :) ale teraz je to uz ok :D uz som z toho vyrastla a staci mi 1hodinka denne :)