Nie ja, ale môj brat. Nebolo to s ním vždy také, ale ako sme si kúpili net, tak to s ním ide dolu vodou. On má 17 rokov, no na prekvapenie mu škola ide (ale nie ako úplne predtým). No prišiel o všetky záľuby, kamaráti sa s ním rozprávajú len o PC (tí z našej dediny) a iných má asi len v škole a to len tak. Nemá ani frajerku, však ako by sa tam za PC posadila, však? Ak má kamarátov, tak to len tí, ktorí s ním hrajú tú stupídnu hru Counter-Strike a s ktorými si vypráva cez sluchátka a mikrofón. Máme spoločnú izbu a v noci nemá problém hrať tak, že na celý dom vykrikuje z celého hrdla do toho PC, kde sa znervózňuje, keď ho náhodou zabiijú, chudáčik. Sem tam aj niekde buchne na stôl, to je veľmi príjemné, keď napr. ja, alebo obaja s ocom vstávame do roboty (brigády). Ou, zabudol by som, on nikde nepracuje, tak celé dni sedí za PC, aby som bol konkrétny, je to od rána cca. 10 hod, hneď keď vstane a potom, keď prídem o 3-4 ma pustí na hodinku a potom pokračuje do 23, 24, 01hod, NO PROBLEM. Inak ja mám 19 a vidíte. A to ho ja už púšťam skôr, elbo keby nie, tak by sa zbláznil, už keď na ňom vidím, ako chytá absťáky takpovediac, behá tu okolo mňa, kuká mi na monitor, sem tam ma udrie slabo po pleci, alebo si sadne ku mne a kuká, čo píšem, vtedy to vo mne vrie a raz mu dám pesťou! No a pustím ho, lebo to na ňom vidím. Nemá problém utratiť peniaze na tú hru, kde si kupuje všeliaké vylepšenia a tak, možno to poznáte, no a hrá to aj súťažne, no super. Takže hráva 10-12hod KAŽDÝ DEŇ...Je to človek, čo má rozum a ja sa nechystám s ním robiť divy, ale čo by som možno mohol, alebo čo by mohol on?
Ďakujem za komentár...Stanley
Závislosť na PC
Ja uz tiez neviem co dalej uz neviem ako dlho ma to drzii ale ako sa nad tym zamyslim tak zo 5 rokou isto ! Kupili sme pc uz vtedy som pri tom stale sedela jedine co ma obmedzovalo bolo to ze som ho mala v obyvacke a tam vkuse pozeraly rodicia ze co robim tak to bolo nuda ! Nakoniec som ho dala do svojej izby ( do tmavej izby pretoze tak to mam najradsej ) sedim tu cely den hned ako stanem zapnem pc a chatujem nikto nechape co robim cele dny ! V poslednom case sa mi zacal veeelmi kazit a ked ho sekne neda sa hned zapnut treba pockat ( ma uz nieaky svoj vek ) za tu pol hodinku co cakam kym ho zapne si obhriziem cele nechty a idem hned k telke ! Ta ma nebavi tak iedm za za pc ktory este stale nejde tak mam riadne nervy hadzem mysku o stenu byjem po klavesnici proste nervy ! Za tie roky co sme kupili pc som veela pribrala lebo len jem a sedim neni to uz normalne a strastne ma to hneva ako nahle vyndem von chcem sa vratit k pc a aspon tam sa nikto namna nepozera ako vypadam lebo uz aj v skole vkuseze nieak si pribrala a neviem co ! Takze mne uz zavislost zobrala vsetko co som mala ! Od noveho roka chcem zmenu a dufam ze sa mi podarivyhrat nad zavislostou !!!!! Drzte mi palce :)
ked si zapnem cs a idem hrat a stale mi davaju hlavy zabijaju ma tak ma to hned omrzi :D neviem co je na tom navykove :D
Cele som si to precital a az mi doslo zle z niektorych. Ludia su cudni. Toto je uplne chore, byt pol dna na PC, nevediet co je realita a este byt aj agresivny. Robte so sebou nieco. Začnite jebávať napríklad. Blázni
Ked dospeju, prestane ich CS bavit, lebo je to fatalna nuda :)
Ani fyzika tam nepracuje tak ako ma..
To uz radsej hrat airsoft, aspon sa tam clovek vybeha.. Ten CS je strata casu, ak ti to nezaraba na zivobytie, co pre 9999 z 10000 ludi nezaraba.
Nehovorim ze zabit tym hodinu denne je zle, ak to pomoze odreagovat sa, ale hrat hodiny den co den, to je vela.
Sam som tak hraval, ale ked som zistil ze existuje aj nieco ine ako len 1010111010101, a to nieco je realita, tak som na CS uz ani nepozrel :D
Lebo som uz lama v tom teraz, ale davnejsie som bol jeden z najlepsich hracov vobec :P
Mne napriklad zobrali rodicia monitor od PC na 3 tyzdne, to bola nuda :D teraz mam tolko pocitacov ako jedna mala herna, ale jedine co mi zohrievaju je miestnost a elektromer, nic ine.. ziadny hrejivy pocit v srdci sa nekona :D
Hold, asi zavidim hracom CS, ako sa dokazu odtrhnut od reality :)
JE TO UPLNE NORMALNE!SU AJ STARSI CHALANI KTORY TAK HRAJU,NEBOJ PREJDE TO ZACNE HRAT NIECO INSIE:D...COUNTER STRIJE JE VYSKO NAVYKOVA HRA !
No ja závislí nie som ale raz som mal zákaz na PC na mesiac a to bolo už fakt dosť aj na mňa. Rodičia mi schovávali myš :D HE HE HE. Ja som s nimi vybabral. Kúpil som si druhú a keď boli v práci tak už som hral. Mesiac prešiel myšku vrátili a ja som sa len smial. Taká perlička k tejto téme.
Majte sa.
Aj ja hrám wow ale určite nie 12 hodín denne alebo koľko, maximálne tak 4 hodinky denne, nehrám na officu, to je moc drahé a podľa mňa je od veci platiť si za závislosť. Toť vše.
Ja hram wow niekedy az 12 hod v kuse no prestavky na zachod a po jedlo neda sa to prestat hrat ked nehram tak mi je zle trasu sa mi rukya citim taky blby pocit v zaludku a ze o nieco prichadzam, proste ciste priznaky zavislosti, ked to takto pojde dalej tak zosaliem a viem ze tak skoro to nevipnem lebo nemozem.:(
ze sa takýto ľudia pripravujú o skutočnú krásu života? že sa z nich stanú úplne vymetené mozgy, budú si myslieť že "zabiť niekoho je úpln e normálne, veď to má uložené".... útek pred problémami do virtuálneho sveta nie je riešenie na nič....
Som zavislak ako hrom ani poriadne nejem ani nespim. Je to nuda, hry vam poskytnu dostatocnu zabavu a nemusite riesit \"ten svet tam vonku\". Myslim si, ze ak chce byt clovek sam a vie, ze sa o samote nudi hry budu pre neho jasna volba. Nechapem co sa do toho ludia navazaju. Ved je to kazdeho osobna vec. A co je inac natom take zle?