Závislosť na PC

Príspevok v téme: Závislosť na PC
stanley

Nie ja, ale môj brat. Nebolo to s ním vždy také, ale ako sme si kúpili net, tak to s ním ide dolu vodou. On má 17 rokov, no na prekvapenie mu škola ide (ale nie ako úplne predtým). No prišiel o všetky záľuby, kamaráti sa s ním rozprávajú len o PC (tí z našej dediny) a iných má asi len v škole a to len tak. Nemá ani frajerku, však ako by sa tam za PC posadila, však? Ak má kamarátov, tak to len tí, ktorí s ním hrajú tú stupídnu hru Counter-Strike a s ktorými si vypráva cez sluchátka a mikrofón. Máme spoločnú izbu a v noci nemá problém hrať tak, že na celý dom vykrikuje z celého hrdla do toho PC, kde sa znervózňuje, keď ho náhodou zabiijú, chudáčik. Sem tam aj niekde buchne na stôl, to je veľmi príjemné, keď napr. ja, alebo obaja s ocom vstávame do roboty (brigády). Ou, zabudol by som, on nikde nepracuje, tak celé dni sedí za PC, aby som bol konkrétny, je to od rána cca. 10 hod, hneď keď vstane a potom, keď prídem o 3-4 ma pustí na hodinku a potom pokračuje do 23, 24, 01hod, NO PROBLEM. Inak ja mám 19 a vidíte. A to ho ja už púšťam skôr, elbo keby nie, tak by sa zbláznil, už keď na ňom vidím, ako chytá absťáky takpovediac, behá tu okolo mňa, kuká mi na monitor, sem tam ma udrie slabo po pleci, alebo si sadne ku mne a kuká, čo píšem, vtedy to vo mne vrie a raz mu dám pesťou! No a pustím ho, lebo to na ňom vidím. Nemá problém utratiť peniaze na tú hru, kde si kupuje všeliaké vylepšenia a tak, možno to poznáte, no a hrá to aj súťažne, no super. Takže hráva 10-12hod KAŽDÝ DEŇ...Je to človek, čo má rozum a ja sa nechystám s ním robiť divy, ale čo by som možno mohol, alebo čo by mohol on?
Ďakujem za komentár...Stanley

Avantasia

stanley, mam presne ten isty problem.presne ten isty do bodky so svojim bratom. niekedy je az agresivny ked ho nechcem pustit na pc.ale aj jeho kvazi kamarati mi pisu na icq nech ho uz pustim.pritom mne treba robit veci do skoly na pc.mam si preto kupit druhy komp?

nejde to len tak dohovorit.on sa urazi zavrie do izby a da si sluchatka.a konec.mama sa snazila ho obmedzit ale chodi domov okolo 7, pol 8 vecer a dovtedy ma kopu casu zahrat si.ja som tiez malo doma,no ked som,tak sa snazim ho spred pc dostat..

buduci golem

treba sa s nim porozpravat a dat mu najavo, ze to prehana.
a stanovit nejake hranice, kolko moze hrat a ze to moze robit len vtedy, ak ma ine povinnosti splnene.
ak dohodu porusi, musia nasledovat nejake sankcie ci obmedzenia.
ale zas na druhej strane, to ho dlho drzat nebude, prejde ho to a zas bude normalny.

mainiki

ahojte... mam taky problem ze kamarat je asi zavisly na hre... bolo tomu tak pred par rokmi a vratilo sa to znova...a ja by som mu chcela hrozne pomoct ale nvm ako...
pls poradte som dost bezradna...

lolek

ja ked pridem domov zo skoly tak si sadam hned za pc, a som na nom az do vecera, bud sa hram sa:mp (San Andreas MultiPlayer) alebo fkuse na nete som. ale zas ked nieco mama poie spravit alebo pomoct doma tak vzdy spravim, len vecer odchadzam od pc ked idem pozerat telku:D, a ulohy si skoro vobec nerobim ale aj tak mam dobre znamky (priemer znamok do 2)a oco furt nadava ze som zavislak a ze nemam pojem o case..ze tu sedim stale len za pc, mama neni az taka prisna. neviem ci je to az take zle u mna...

kubasko

aj ja travim vela casu pri PC a hraval som CS-ko tiez vela hodin denne niekedy aj 10-12 hodin iba pri pc , uz sa to trochu zlepsilo ale aj tak travim vela casu za pc chodim neskoro spavat CS aj tak nehram uz iba hudba rozne fora o pc zase hudba potom je tu CRYSIS , to teraz hravam ale to nie moc a zase zacinam trosku s Cs kom ale to iba obcas si pustim na pl hodinku a mam dost , ale ja to zase to sedenie vybyjem a to tak ze hravam ladovy hokej tak ked mame treningy kazdy den tak pc je pre mna relax a teras vacsinou sedavam pri pc ked pridem so skoly to je asi tak o 3 nachystam sa a o 5 som pri pc aj do 1 -2 rana a tak to ide stale

robo23

mam 16 a mam urcitu zavislost. hram world of warcraft dva roky, naexpil som 70 priesta na oficialnom serveri - pocas toho som zistil kopu veci, ktore vo mne prebudili urcite, no nazvem to pocity. odzaciatku som hral warcraft vela, ale nejak mi to nedochadzalo az kym som nezacal hrat na ofiku a tam som zistil, ze existuju x-krat horsie pripady ako ja. toto su moje tretie prazdniny po sebe, ktore prezivam denne 12 hodin za pocitacom. dost ma to hneva, rad by som robil nieco ine ale absolutne si to neviem predstavit. vacsina ludi hovori ze ked su ludia zavisly na PC hrach, tak su agresivny a podobne. no, toho som sa bal ale u mna je to nejako obratene, ja som prestal vnimat svet, ignorujem co sa da, pristupujem k veciam pasivne... \"do kelu ja posledne 3 roky nezijem, ja len prezivam\" okolie na mna dlabe, co sa mi pomerne paci ale uz ma to unavuje, chcem zazit nieco nove. este ze mam gitaru :) ale okrem toho - koncim s warcraftom, mazem vsetko, mazem posledne 2 roky. je nacase sa zmenit, tak drzte palec

robo23

mam 16 a mam urcitu zavislost. hram world of warcraft dva roky, naexpil som 70 priesta na oficialnom serveri - pocas toho som zistil kopu veci, ktore vo mne prebudili urcite, no nazvem to pocity. odzaciatku som hral warcraft vela, ale nejak mi to nedochadzalo az kym som nezacal hrat na ofiku a tam som zistil, ze existuju x-krat horsie pripady ako ja. toto su moje tretie prazdniny po sebe, ktore prezivam denne 12 hodin za pocitacom. dost ma to hneva, rad by som robil nieco ine ale absolutne si to neviem predstavit. vacsina ludi hovori ze ked su ludia zavisly na PC hrach, tak su agresivny a podobne. no, toho som sa bal ale u mna je to nejako obratene, ja som prestal vnimat svet, ignorujem co sa da, pristupujem k veciam pasivne... \"do kelu ja posledne 3 roky nezijem, ja len prezivam\" okolie na mna dlabe, co sa mi pomerne paci ale uz ma to unavuje, chcem zazit nieco nove. este ze mam gitaru :) ale okrem toho - koncim s warcraftom, mazem vsetko, mazem posledne 2 roky. je nacase sa zmenit, tak drzte palec

radca

No asi sa obcas treba j zahrat, ale netreba to prehanat, lebo to skodi zdraviu. Odhliadnuc od toho, ze ked bude starsi zisti, ze nic ine nevie.

lilla1111

ja mam podobny problem zacinam byt zavisla,pri pocitaci travim vsetok volny cas stratila som priatela po 1,5 rocnom vztahu a teraz stracam dalsieho za hlupy pocitac ktory ma nexe pustit...v triede prestavam komunikovat so spoluziakmi mam len sluchatka v usiach a v ruke telefon a hrou a doma pokec a icq...sama citim ze mi stoho sibe ale neviem sa vyhrabat von :-(((