LF Szu alebo LF UK

lopuchova

Ja som ani netusila, ze nejaka SZU existuje a ze sa tam da studovatvdokonca az zubarina. To ti tiez moze pomoct, ze tvoji pacienti o takej vs ani nebudu vediet.
Ak sa ale v cr da vystudovat za 5 rokov sla by som tam. Ked uz studovat 6 rokov, tak nech je to klasicka medicina a nie vila zubnicka :-)

Odkaz

SZU je dosť „zhadzovaná” lekárska fakulta tým, že je najmladšia. No nie je zlá, má pár výhod oproti iným - je to najmenšia LF u nás, čiže tam máš také rodinné prostredie a študenti zubného lekárstva na SZU si veľmi pochvaľujú. Majú modernejšie priestory na výučbu oproti UK. Na UK poznám jedného študenta ZL, a ten je veľmi nespokojný s úrovňou...- To je ale individuálne, ďalší by ti mohli povedať, aká je UK super škola a SZU nanič. Ďalšia „výhoda” SZU je, že tie Podklady na prijímačky sú zo stredoškolského učiva a podľa mňa teda aj o dosť ľahšie než na UK, majú aj menej možností, tuším len 1 správna je. V BA máš v Podkladoch 8 možností, na prijímačkách budeš mať povyberané 4 a správne môžu byť všetky alebo aj žiadna. A to bodovanie je také prísnejšie - za nesprávne označenie/neoznačenie správnej možnosti máš 2 body dolu a za správne označenie len 1 bod.
A neodpovedala si na moju otázku - prečo neskúsiť ČR alebo MT..? Ak sa bojíš fyziky v ČR, tá ťa na škole aj tak neminie... A tej fyziky do ČR nie je tak veľa zasa. A osobne, keby chcem byť zubárka, tak jednoznačne ČR - ušetrený rok života, okrem ineho.
Na SZU neštudujem.
Ak mám ale dať nejakú odpoveď na tvoju otázku, je to vážne úplne jedno. Asi chceš ísť na školu, ktorá má Podklady, aby si mala väčšiu istotu, čo ti neberiem. Tak si vyber tú, ktorej Podklady ti budú viac vyhovovať. Osobne si myslím, že by nebolo od veci skúsiť obidve, predsa len, času budeš mať na to dosť a prinajhoršom by si sa už zamerala len na jednu. A ešte ... UK má lepšie meno, tradíciu, SZU ani nie, to však neznamená, že je horšia. To, aká raz budeš zubárka bude aj tak závisieť len od teba, nie od školy. Držím ti palce.

A k Forum - argumentovať svoje tvrdenie nebudeš (pritom by to bolo užitočné autorke témy), ale hlavne, že sa prídeš vysmievať na totálnej hlúposti. Dúfam, že ti to psychicky pomohlo. :)

Beruska

Odkaz-ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Aj som si myslela že je to blbosť s tým zahraničím ale pre istotu som sa spýtala. Študuješ na szu?

forum

-odkaz, ja viem, ze je zmysluplny, o moje "pototo" nemaj strach, radsej sa straraj o to svoje "nepototo" ; )
-beruska, vyber si LF UK

Odkaz

Je to hlúposť, aj absolvent SZU môže ísť pracovať do zahraničia. To len kedysi tak kolovali dezinformácie..

Zmysluplný príspevok od Forum - Aby si sa nepototo. :)