Ahojte, ľudia. Išli by ste do vzťahu s osobou, ktorá by mala nejaký hendikep? Napr. že by daný človek bol na vozíčku, chodil by, no bola by to krivá chôdza, bol by slepý, hluchý...Ktorý hendikep by ste "zvládli" a ktorý by vás odradil? Ak by ste takého človeka nechceli, čo by bol dôvod? Skúste dať nejakú všeobecnejšiu odpoveď, nie iba áno/nie. Ďakujem. :)
Vzťah s hendikepovanou osobou
Za mna skor asi nie. Chodim rada na turistiku a s vozickarom by to nebolo mozne. Neviem si predstavit zit so slepcom co to obnasa a s hluchym ako by sme komunikovali. Nevylucujem uplne moznost ze ak by som nejakeho osobne poznala a zaujala by ma jeho osobnost a vedela by som ako s nim zit zeby som nazor prehodnotila. Ale fakt neviem, ziadneho takehoto cloveka nepoznam takze takto skor nie.
ja by som ti naozaj rad odpisal, ale dal si tak vseobecnu otazku, na ktoru nie je jednoznacna odpoved. Keby si napisal nejaku konkretnu situaciu, tam uz by to bolo lahsie. Inak sa dockas len irelevantnych odpovedi, ktore ti budu dobre akurat na vies co.. A druha vec- kym si niekto tu situaciu nevyskusa na vlastnej kozi, kazda veta bude len domnienka, v horsom pripade kecy a blaboly. Lebo darmo bude niekto tvrdit, ze mu nevadi mat vozickara za partnera, ale je mnoho vozickarov, ktorych treba kupat, obliekat, davat na zachod.. a na to sa nie kazdy odhodla. Cize jedna vec su reci, druha skutky. A viem presne, o com hovorim. Mam znameho, ktory je od narodenia ochrnuty, nevie sa sam obliect, ist na zachod, do sprchy, nevie sa sam oholit ani si umyt zuby. Ale mentalne je uplne zdravy. A predsa uz ma cez 30 a ziadnu si nevie najst, lebo sa nenasla zatial ziadna, ktora by podstupila staranie sa o takmer nevladneho muza.
bud konkretnejsi, co ta zaujima, aky mas problem. nebudem vypisovat do vetra.
upozornenie: Som si istý, že na nete možno nájsť strašne veľa podobne zameraných diskusií- chodili by ste s tučným/chudým/svalnatým/pekným/ryšavým...rozumieš. A myslím, že každý, kto by sa v tej kategórií našiel, by nejakú negatívnu odpoveď nebral na seba, napokon, ide o názor a navyše anonymný. Možné je všetko, no pochybujem, že by niekto s nadváhou a krivým nosom chytal depky z toho, že by si na nete prečítal, že chlapa s nadváhou a krivým nosom by žiadna nechcela. A napokon, môžem tu aj ja dostať 10, 100 ba aj 1000 negatívnych odpovedí a tiež to neznamená, že by som utekal plakať do vankúša, takže ak chceš, môžem aj ja povedať, že založením tejto témy idem s "kožou na trh".
Potom beries na seba plnu zodpovednost, ze nejaka osoba bude plakat do vankusa a mozno i horsie, ak tu niekto napise ze s vozickarom by nic nechcel mat. Neviem ci si hendikepovany, ale urcite si zly.
upozornenie: Nuž, ide o anonymné fórum a túto anonymitu si tu hodlám udržať, no pokiaľ zakladám takúto tému, má nejaký súvis so mnou. Ako účastník diskusie sa skús k tejto téme vyjadriť, zaujíma ma každý názor. :)
A ty naco toto riesis? Mas s tym problem, ci ide len o teoreticku otazku? Ak mas problem, tak sa rozpis konkretnejsie. Ak ide len o teoretizovanie, tak naco je to dobre? Nevies kto tu co popuse a kto si to nasledne vygoogli. Ty si budes doma opalovat sunky a niekto sa bude doma trapit.
Navrhujem, ze pokial autor nespresni problem, tak sa nevyjadrujme. Zase tu budu len hadky.