Caste zmeny nalady-porucha?

Príspevok v téme: Caste zmeny nalady-porucha?
menonepoviem321

dobry den, pisem ohladom rady...mam 25rokov a az teraz som si zacal uvedomovat, ze moj otec ma strasne vykyvy nalad, par dni ma absolutne dobru uzasnu naladu, rad sa rozprava, kazdeho ma rad, vsetko je pre nho super co sa deje naokolo, a potom pride urcite obdobie par dni, kde sa sprava ako totalny ... kazdeho okolo seba vinni za absolutne banalne veci nepodstatne, vsetko je zle, hocio sa mu povie tak musi protirecit, provokuje, buzeruje recami, nic mu neni vhodne, casto krat to vedie to zbytocnej hadky, a potom pride zas par dni ked je vsetko super, a ma najlepsiu naladu na svete...uvedomil som si to az teraz ze to asi nie je normalne, strieda sa to fakt casto. velke vykyvy nalad a spravania sa, moze sa to urcite psychicka porucha? napriklad som sa docital o bipolarnej poruche, moze to byt ono?

1337v2

No takže má nadváhu a aj problémy so srdcom, takže dosť možné aj cholesterol (čo už súvisí aj s tou pečenou ) a pri nadváhe je často problem aj začinajúci matabolicky syndrom, alebo niečo na štýl predcukrovky, takže možno je že ma fakt aj problém s curkom, a zmeny cukru ovplyvňujú aj náladu to pozná dosť ludí, v jeho prípade to môže byť horšie. Každopédne není to jeho vina, osobne si myslím že je problém niekde v tele, sám to tak mám, keď sa cítim fajne, tak žiarim, som veselý a priatelský človek, ale rýchlo sa to vie zmeniť a tiež mám nejaké problémy, ale konkrétne netuším. Psychické problémy môžu byť aj ako následok, následok nejakých problémov v orgánoch, neschopnosť vykonávať nejakú funkciu. Treba zmenu. Čo tie vyšetrenia? Ma nejaké ? Pečeň, hormóny, cukor? Krvný obraz ? Inak čo to znamenie ? To není informácie doležitá ale mna osobne by to zaujímalo, čisto kvôli sebe, kedže sám mám dačo podobné.. či aj to nemôže byť súvis.. možno treba pracovať aj na osobnosti a charaktere.. ale to by mala byť asi samozrejmosť každého posúvať sa v pred ako človek, aspon myslím.

menonepoviem321

mozog je zlozity system, od neho sa mozu rozvijat rozne poruchy osobnosti, je to spojene samozrejme aj s inymi organmi ale tak teraz neviem no, ma nadvahu urcite, a aj nieco so srdcom, to sa mozu odvijat do mozgu a z toho vznikaju poruchy, vsetko je so vsetkym prepojene, nespravny zivotny styl, to ovplyvnuje fungovanie mozgu, ale to uz su psychicke poruchy velmi tazko identifikovatelne , je ich velmi vela, on nieco ma , ale neviem co to moze byt, ako vravim z mega dobrej nalady to spravania, kde psychicky citit ze ublizuje rodine...aj ked nepriamo ale slovami a spravanim a potom zas velmi dobra nalada... a striedavo, je to pyscihcka porucha nejaka, ale z coho vznikaju je velmi tazke zistit dnes

1337v2

Asi sa spýtam celkom blbosť ale aké je znamenie? Není Rak? Neprisudzujem to znameniu len sa pýtam, pretože ja mam dačo podobné a som Rak ale tiež si nemyslím o sebe že za to môže znamenie len ma to tak napadlo, lebo pár tém o znameniach som prečítal a raci su vraj naladoví. Inak ja neviem z čoho to mám... veľa krát sa hovorí že agresívny ludia su "žlčový" žlčový človek, žlč je spojena s pečenou tak sa pýtam nemôže byť problém tám? Ja mám problém so žlčníkom, cítim ako ma bolieva, dakedy ma až pália líca, často po alkohole či náročnejšiom jedle na trávenie.. samozrejme sa snažím s tým niečo robiť, ako je na tom on zdravotne ? Má nejake komplikácie ? S pečenou či trávením ? Prípade aj tie hormony čo boli spomenuté.. ma nejake vyšetrenia ? U mna sa dosť odvíja veľa vecí od jedla ale vôbec netuším aké je vhodne a aké nie, no cítim to, ale velmi ma hnevá že neviem byť stále v tej dobrej nálade alebo aspoň nie v nálade kde si vytváram vnutorne konflitky, kde som podraždený a vedia ma nahnevať aj maličkosti, neviem čo s tým, nemyslím si že som povahou taký, ano som možno náladovejší a citlivejši na vnemi ale nemyslím si že je to mojou povahou ale nejakou príčinou, do určitej miery by som to čisto povahovo chápal ale niekedy fakt totálne hovadinky bez dôvodu ma vedia naštartovať a netuším prečo, sam sa čudujem.

menonepoviem321

cukrovku nema urcite, to neviem co je to zas, ale porucha nejaka to musi byt lebo rozdiely su z asolutne dobrej nalady do zlej nalady kde je kazdy okolo zly, ja takto nechcem dopadnut