Mám anorexiu ?

Príspevok v téme: Mám anorexiu ?
Lll7

Ahojte
Mám 13 rokov som vysoká 163cm a vážim 43kg
A asi mám anorexiu.
Za posledné 3-4mesiace som schudla 4-5kg.
V škole som nejedala asi pol roka , a doma jedávam čo najmenej . Keď si to nevšimnú moji rodičia tak nejem aj viac ako 24 hodín ( to sa stane aspoň raz do mesiaca ) .
Napíšte mi prosim vás či je moja váha normálna alebo že čo je to so mňou .
Ďakujem

ahjajjaj

Tomas, určite máš pravdu v tom, že keď má človek správnu váhu, a príde ťažká choroba, nevadí, ak aj schudne, kým pri takej váhe, ako má naivny a jeho sestra bude strata aj menšieho množstva kilogramov alarmujúca. Napriek tomu je to pre dieťa v dospievaní normálne, že raz narastie, potom sa v raste na trochu zastaví, vtedy priberie, potom znova rýchlo narastie, a normálna postava sa znova zmení na chudú. Ja to vidím na mojej 13 ročnej dcére, ktorá má podobnú váhu aj výšku a je tam viac takých dievčat v triede. Moja dcéra má len 39 kíl a 160 cm, ale v poslednom čase začala výraznejšie viac jesť, čomu sa teším.
Čo sa týka naivného, Ty si písal dačo o štítnej žľaze, to sa Ti liekmi upravila tá hladina hormónov, či to máš ako?
A písal si dačo aj o alergiách, nemôžeš mať na nejaké potraviny?
Teda neviem, či takéto potravinové alergie môžu spôsobovať to, že si chudý.
Ak sa cítiš inak dobre, mohol by si aspoň cvičiť a naberať svaly.

naivny

ona sa jeduje, keď z nej všetko v jej dĺžkovej detskej veľkosti padá a treba s tým ísť ku krajčírke. A nič nemaskuje, veď jedávame spolu, ťažko si viem predstaviť o anorektičke, že by zjedla kakaový koláč na raňajky a vypila šálku kakaa. A na obed ak je nejaké jej obľúbené jedlo, tak chce aj dupľu.
Keď oslavovala meniny, všímal som si, koľko je ona, a koľko jej 2 kamarátky. Jedna kamarátka zjedla toľko čo sestra: 1 obložený chlebík a po nejakom čase, čo sa hrali, kúsok torty, a tá druhá zjedla 3 chlebíky a potom kúsok torty. Jedna jej kamarátka vyzerá tak ako sestra zhruba, a tá druhá akoby im bola mamou a pritom sú rovesníčky.

tomas 12345

naivny :

Anorektici už majú svoje spôsoby ako zamaskovať že nejedia normálne, v tomto sú oni vychytralí.

A počul si od nej nejaké sťažnosti na svoju postavu že by sa cítila byť chudá, v podvahe?

naivny

keby mala sestra anorexiu, všimli by sme si, že neje. A pritom jedáva normálne, len menej ako dospelý človek. No a keď niečo nezje, to vie celá rodina, a ona má vtedy niečo náhradné miesto toho. Nezje napr. k špenátu vajíčko v žiadnej podobe, a ani špenát, tak jej sa urobí niečo iné. Nezje rybu, tak sa jej dá vyprážaný syr. Tak, nemal som ešte do činenia s anorektičkou, ale to by bola asi posadnutá tým, že je tučná. Kým sestra mi pred obedom hovorí, že je už hladná, a kedy už bude obed, a tiež ráno jej býva zle od hladu, takže nevydrží spať dlho, vstáva skôr, a raňajkuje skôr, lebo že od hladu nevie spať.

Tomas 12345

LII7 :

A aj začínaš priberať na váhe ?

naivny :

To koľko máš ty a tvoja sestra kilogramov nijako nemeni na fakte že autorkina váha je alarmujúca. Aj ty máš dosť nízko váhu, no tvoja sestra je čo sa hmotnostnosti týka už na úrovne ťažkej anorexie!
Neviem teda dokedy chces mať na sebe ružové okuliare a falošné si nahovárať že je vaša váha v poriadku.....

Medzi podvahou a zdravím je úzka spojitosť, pričom platí že ak vychudnutý človek chytí počas života nejakú chronicku chorobu, jeho prognóza je veľmi zlá. Pri týchto chorobách sa zvykne chudnúť a preto je lepšie mať normálnu váhu a dovoliť si nejaké to kilo v prípade choroby zhodiť, ako byť na hranici anorexie a podvahu a pri o trošku väčšom schudnuti už začni zlyhávať orgány.

Ak ješ normálne a nevieš pribrať potom musíš mať nejakú chorobu ktorá ti zabraňuje pribrať.

naivny

Tomas12345: mám 185 cm a vážim horko-ťažko 65 kíl, počas školského roka zvyknem schudnúť tie 2-3 kilá.
sestra má necelých 13 rokov, meria 164 cm a váži 40 kíl. Ani jedného z nás rodičia neberú na psychiatriu. Je pravda, že ja na raňajky zjem 2 rohlíky, sestra iba jeden. Z rodiny jedávam najviac ja a sestra zje asi polovicu dospelej porcie. Jedávame 4 x denne. Obidvom nám rodičia dávajú vitamíny B komplex forte, aby nám chutilo jesť, ale nemáme s jedením problém, teda ja nie, sestra nezje niektoré veci, je prieberčivejšia. Ja zjem napríklad 3 párky na večeru s 1,5 rohlíkmi, sestra iba jeden párok s jedným rohlíkom.

LII7

Ahojte
Niesom na žiadnej psichiatrii ani som nebola
Len od vtedy som nepozerala tuto stránku ...
Už sa to zlepšilo už jem
A neni to take zle ako to bolo pred tým ...

Tomas12345

ahjajjaj :

A možno ju už zobrali na psychiatriu. Cudujem sa jej rodičom že s nou do času napísania tohto príspevku ešte neboli za psychiatrom, však to musí byť patrné že jej váha nie je normálna. Možno že si to konečne už teraz cez leto všimli, ked ludia chodia často krát len v plavkách a tam sa už nedá zakryť očividná podváha. Cez zimné mesiace to možno autorka ešte zakrývala oblečením.