Už rok mi je nevoľno !! PROSÍM O RADU

Príspevok v téme: Už rok mi je nevoľno !! PROSÍM O RADU
lucas123

Pekný deň Vám prajem,

chcel by som sa s vami podeliť a taktiež si aj trochu vyliať srdce nakoľko už neviem čo so sebou a lekári sú úplne mimo. Mám 23 rokov, študujem žurnalistiku a tento rok som mal mať štátnice, no od minulého leta 2018 mi je strašne zle od žalúdka na zvracanie - nikdy som však nezvracal. Začal som to riešiť, hneď a to gastroenterológom - hadica spravená, všetky výsledky negatívne, žiaden helikobakter a žalúdok je vraj v poriadku. (poslal ma taktiež na infektológie, kde parazity a podobné veci boli negatívne). Jedine čo mi zistil zo žalúdka je intolerancia na laktózu, sacharidy a diaminooxidázu (histamínová intolerancia). Na základe 50%-nej intolerancie ma poslal na imunológiu, že treba spraviť testy na potravinové alergie a HITku. Išiel som. Po mesiaci čakania na výsledky bolo všetko fajn. HITka sa z krvi nepotvrdila a pár alergií na veci, ktoré ani nekonzumujem. Tak som išiel riešiť ďalej, pretože môj gastro hneď od začiatku nevedel čo so mnou. Tak som išiel riešiť neurológa, pretože ma bolel chrbát aj sa mi hlava točila, búšenie srdca atď. Podotýkam, že stále mi bolo veľmi nevoľno od žalúdka. Doktorka na neurológií povedala, že som posťahovaný ale, že od chrbta mi zle nemôže byť. Dala mi lieky na točky, dorsiflex a klasické lieky na chrbát. Všetkému som dával čas no popritom som sa snažil dokončiť školu, čo bolo MEGA náročné pri mojom stave. Učte sa alebo robte bakalárku či seminárky, keď Vám je stále nevoľno na zvracanie.
Samozrejme, že nič nepomáhalo, zle od žalúdka stále pretrvávalo. Známi mi vybavil dobrého gastra v Šamoríne, ktorý sa ponúkol, že sa na mňa pozrie a keď to bude potrebné tak mi spraví opäť hadicu. Tak sa aj stalo a opäť žalúdok bol úplne v pohode vraj som tam mal len trochu žlče. Takže tu som zasa nepochodil. Nakoľko som z BA a do Šamorína sa mi ťažko chodilo tak som opäť navštívil gastro tu v BA. Stále som nosil vzorky na testy, všetko negatívne. V NOVEMBRI, skoro po 5 mesiacoch ho napadlo, že mi spraví aj on krv + hitku ale, že výsledky budú až po novom roku. Super. Takže v 2019 som si prišiel pre výsledky a hádajte čo? všetko úplne v poriadku. Na jednej strane sa človek teší, no na druhej strane pri dĺhopretrvavajúcich ťažkostiach si už aj praje aby tam niečo bolo a išiel sa liečiť. Keďže pán doktor bol natoľko ochotný, až mi povedal: "veď vygooglite si a ja už neviem čo s vami.". ďakujem veľmi pekne teda. Keďže som nevedel čo ďalej tak mi obvodný lekár povedal, že nech skúsim psychiatričku. To ma celkom zarazilo pretože mi to neprišlo ako psychický problém ale ok, išiel som. Samozrejme, že objednanie trvá mesiac. Do vtedy človek môže aj skapať. Ale dobre. Jediné čo mi pomáhalo bol Degan alebo Torekan, len tieto lieky sa nemôžu brať stále. Konečne som sa dočkal psychiatričky s ktorou som sa porozprával a na koniec mi dala antidepresíva - sertralin. Čudoval som sa pretože, ako som už spomínal, psychicky som sa cítil fajn. Hovorím si fajn tak vyskúšam lebo moja mama mala podobný problém ako ja, že jej bolo stále zle, len ona to mala z depresie. Tak teda som začal užívať Sertalin a ani po mesiaci som necítil zlepšenie. U druhej návštevy psychiatričky mi bola dávna zvýšená a ešte sa ma opýtala či mám v poriadku štítnu žľazu. Veru to ma nenapadlo, nie som lekár, som jej povedal. Tak na základe tohto som išiel k obvodnému, ktorý mi zobral krv a hodnota TSH bola zvýšená. Fajn, no teraz sa dostať ešte k endokrinológovi. Všade ma odmietli, na kramároch mi povedali, že pokiaľ nebývam na kramároch tak ma nezoberú. Toto sa môže diať asi iba na Slovensku. Nakoniec som si našiel súkromnú, samozrejme, že za poplatok ale tá ma zobrala do týždňa. Sono ukázalo, že je akoby "zdeformovaná trochu" a krv ukázala aj to, že TSH je opäť zvýšene a moja štítna žľaza sa bráni proti sebe samej. Takže som dostal Eutirox 25mg, ráno, ktorý teraz beriem už asi druhý mesiac.

Ešte také rýchle zhrnutie. Nevoľnosť prichádza hocikedy. Hneď po zobudení, niekedy po jedle, niekedy keď len tak idem von alebo nakúpiť potraviny. Sú dni kedy mi je úplne dobre ale potom sa to zasa vráti. Príklad dvakrát zjem napr. chleba s niečim a po tretíkrát mi je z toho istého zle. Ospalosť, únava, vyčerpanosť, búšenie srdca a nevoľnosť ma natoľko začali obmedzovať, že som sa rozhodol štúdium prerušiť. Nechodím ani na brigády, ani von pretože, buď mi je zle alebo sa bojím ísť niekam aby mi náhodou neprišlo zle. Je to veľmi nepríjemné, asi si to viete veľmi dobre predstaviť.

Takže je to už skoro ROK čo sa takto trápim a nikto mi nevie pomôcť, nikto s lekárov už nevie čo má so mnou robiť.
Prosím Vás máte niekto podobný problém ako ja? ako ste to riešili? bola to HITka? Čo vám pomohlo?
- skúšal som už rôzne veci ako aloe vera, kokosovú vodu a nič :(
Neviem si predstaviť takto už viac fungovať.

Zzen

Ahoj Lucas, ako je to s odstupom času? Pozerám, že si písal v roku 2019... Je ti už lepšie? Zistili ti niečo? Mám podobné problémy, rada by som vedela, ako ti je teraz..

Tomass 12345

ghudecova004 :

Popíš tvoj jedálniček čo jedávaš na ranajky, obedy, večere.

Skus jest dane jedlo pomalsie, nezjedz ho za 15 minut ale rozkuskuj si ho na malinké kusky, a každý kusok jedz po 15 minutach a dané jedlo zjedz za 2-3 hodiny.

Jedz redkovky (pomahaju traveniu), uzivaj probiotika a pi vylucne teplu 37 stupnovu vodu ktora nezatazuje zaludok ale prospieva tráveniu.

ghudecova004

Dobrý večer, chcela by som sa s vami podeliť o moje dlhotrvajúce problémy a som už maximálne zúfalá.
Už 5 mesiacov mi je denno-denne na zvracanie, výrazne bolesti nemám.
Doktor mi robil potrebné vyšetrenia, stolica, krv v poriadku ale v moči mi našli zápal a doktorka usúdila, že mám cystitídu (zápal močových ciest) na ktorý mi dala antibiotiká.
Myslela som si, že to má spojitosť s tou nevoľnosťou no aj napriek liekom ktoré beriem mi je stále zle.
Za tých 5 mesiacov sa ešte nestalo, žeby mi jeden deň bolo dobre.
Som z toho už zúfalá, vie mi niekto poradiť alebo má niekto to iste?

hartak

pretomas12345,reagujem ,je tam karma a velmi silna,dalej,ma tam temn. duše,je ich v tejto chvili 13,novy zakon v tomto čase a podani,do7%pravdy,stary zakon,do3% pravdy,ktora to je?,nik to nevie, ani farari,ani biskupi,ani kardinali, a ani papež,žiju si v tomto svetskom honose a blahobyte,a ty na samom vrchu sa z nas smeju,aky sme sprosty,ovladaju nas a manipuluju,sme čiste ,dokonale stado,bol som v nom,v tom stade,ale cez bolest a utrpenie svojej dcery som pochopil,bolo to len a len na mne,nemusel som,ale som chcel! Viera a uprimne presvedčenie,v to,že im pan Ježiš pomože, pomohla a pomaha dalšim,ktory to myslia uprimne a veria v to,veril som v to aj ja,použil som srdce a nie rozum,ten je totiž to vo vela pripadoch zmätočny,...ty ktory su nad nami,a ver že su,pozoruju,nezasahuju,ale cez uprimne,len uprimne prosby pomôžu,...tam a vtedy, totižto žiadna hra neplati !!!...ešte pre momentik,ak môžem,reagujem,činska medicina v pravom podani a svojej podstate je velmi dobra,ale ak to niekto dostal do ruk,a po čase sa to zvrhlo len na biznys,tak to prestava mat učinky,prestava to fungovat,treba hladat a precitovat,...v to čo, som napisal,či tomu niekto veri alebo nie,je len na ňom,...pozdravujem vas,kračam dalej,vdaka za aspon maličku pozornost....

momentik

lucas, skusil si uz vsetko mozne, skus este tradicnu cinsku medicinu, nech ta prezrie cinsky lekar, oni robia celostnu medicinu, nie ze osobitne zaludok, osobitne psychika...skus to.
znamej je takto zle od zaludka a ta ma panicku poruchu aj berie lieky. u teba to moze byt samozrejme ine.

Tomas12345

hartak :

Žiadna karmicka záťaž! Skôr za to môžu zlý duchovia, oni spôsobujú psychické ale i fyzické choroby. Nový zákon nám opisuje ako boli títo ľudia vyliečený, a to skrze vieru v Ježiša Krista.

hartak

pre lucas123,citim tu tažobu,neda mi nereagovat,..je tam silna karmicka zataž,ženska linia rodu,...taha sa to z davnej minulosti,...nepresviedčam,je to len na tebe,želam všetko dobre...

Alica81

To isté sa stalo aj mne a začalo mi to ako som nastúpila na výšku a hádaj čo, bol to "len" stres. Bola som aj na pohotovosti, vyšetreniach aj v nemocnici na týždeň a som zrdavá ako rybka akurát, že sa tam necítim. Skús sa menej zaťažovať, dopriať si voľno, robiť len to čo ťa baví a čo chceš robiť a venovať sa koníčkom. Vypustiť ľudí, ktorí ti prekážajú a užívať si život. Je to zadarmo, žiadne riziko a možno ti to pomôže tak, ako aj mne. :)