Nemám rada ľudí, nie som šťastná

Príspevok v téme: Nemám rada ľudí, nie som šťastná
Alena_HC

Prajem krásny deň všetkým. Potrebovala by som sa niekomu zdôveriť, tak to skúsim takto anonymne. Trápia ma depresie, pocit zbytočnosti, nemám rada ľudí, v živote mi veľmi veľa ľudí ublížilo, už od detstva mi bolo ubližované. Ako malá som bola pár krát sex. zneužitá, neviem či to môže mať niečo spoločné s tým, aká som dnes. Matka sa to dozvedela až po 20 rokoch, ale nikdy so mnou o tom nehovorila. Nikdy som nebola priebojná, vždy som bola extrémne hanblivá, nesmelá, ťažko som nadväzovala priateľstvá, v škole som bola neobľúbená, tichá, vždy som bola pre niekoho terč posmeškov. Vždy som si ale našla 1-2 spriaznené duše, ktoré boli ako ja, neobľúbené. Pokračovalo to aj na strednej, a samozrejme aj v práci. V pracovnom kolektíve sa vždy našiel niekto kto ma nemusel, kto mi ubližoval, akoby sa to so mnou ťahalo už odmala. Momentálne som 2 roky bez práce, nie som schopná nájsť si prácu, mám obrovský stres a strach z toho, že mi tam budú ubližovať, že nezapadnem do kolektívu a znova budem tá o ktorej budu rozprávať, smiať sa z nej. Som veľmi hanblivá, mám strach sa prejaviť, akoby som bola väzňom vo vlastnom tele, ak mi rozumiete. Bojím sa chodiť medzi ľudí, nemám rada ľudí, bojím sa ich, hanbím sa pred nimi. Ak sa náhodou dostanem do situácie, že sa na mňa niekto díva alebo ma pozoruje mám pocit hanby, začnem sa potiť a triasť. Mám priateľa, on nevie o tom, čo prežívam, pred ním sa pretvarujem, že som v pohode, ale nie som. Nechcem aby sa trápil kvôli mne. Vlastne iba sem píšem to čo ma trápi, nikto iný o týchto mojich problémoch nevie. Chcem sa posunúť dopredu, chcem si nájsť prácu, ale neviem ako ďalej, neviem čo robiť, strach akoby ma brzdil.

swistica

sepotes - ako si dosiahol toto stadium? Mal si ludi rad vzdy, alebo sa nieco stalo a ty si zmenil nazor na ludsku spolocnost?

ModraObloha

Odporúčam každému na tomto fore nereagovať na tieto nizke bytosti ktoré zrejme majú ešte horšie problémy ako väčšina tohoto fóra.. a ak je to jedna a tá ista osoba tak je mi ta lúto.

K téme.. popravde ja trochu tú tvoju socialnu fóbiu chápem, nemám ju až tak rozvinutú ale tiež mam občas problém ísť medzi ľudí... mám problémy s mozgovou hmlou, na nej sa cítim ako uplny neschopák a preto sa to u mna nejak rozvinulo, nízke sebavedomie, sebadôvera, viera vo vlastné sily a vo svoju osobu, to mi chýba, uvedomujem si to no získať to ide tažie... ono rady chod medzi ludí atď ta lahko hovoria.. ja to chápem... a vobec to není take ako si to predstavuje väčšina čo to nezažila.. strach z ludí.. nedôvera v seba.. predstavte si že máte nejak v podvedomí o sebe mienku že ste neschopný, (zle veci... ) a teraz prídete niekde a náhodou sa vám ešte niekto vysmeje alebo vynadá .. však taký človek si to tak velmi zoberie k srdcu a verí tomu že sa tak uzavrie že návrat bude neskutočne tažký... nema žiadnu odolnosť na narážky na svoju osobu pretože sám o sebe si myslí negatívne veci, základ je začať pracovať na sebe.. trošku si začať veriť, mať sa viac rád/rada, občas sa pochválit, kedže maš priatela tak by ti mohol aj on pomôcť.. psycholog by nebol zlý ale musiš sa sama rozhodnút a nesmie ta nik nútiť.. hlavne sa treba trošku akceptovať, nabyť sebavedomie, mať sa rada, pochváliť sa, skús robiť niečo čo ti ide.. čo ti trošku zlepší náladu, napríklad ak dobre varíš tak navar a pochvál sa .. nech ta pochváli aj priatel a postupne sa dopracovať na uroven že budeš schopna chodiť častejšie do spoločnosti (kde je menej ludí) atď.. Inak keď nepracuješ 2 roky ako to máš? Si na urade práce ? alebo invalidný? Ak si na invalidnom tak máš nejake psychické diagnozy ? Prepáč že sa takto pýtam, sám nepracujem, z časti z rovnakého dôvodu ako ty ale ja mam aj iné problémy, ale zdravotku platím zo svojho preto sa pýtam ako to maš vyriešené ty. Každopádne nič si neber z rečí miestnych blbcov ktorí su stratené existencie a prajem ti nech sa pomaličky ale isto dáš do poriadku a budeš štastná a spokojná.

HC_NHL

To si nevšímaj Benedik to tvoja úchylka to si chod vytrepat.Určite si nekompletný alebo aspoň to hovoria tvoji známy.

Alena_HC

pre swistica: ďakujem pekne za podporu, veru, chcem aby to už konečne skončilo, preto vlastne píšem sem, takto anonymne, nechcem aby niekto vedel čím prechádzam, hanbila by som sa ešte viac.

pre pravyliaud: Ďakujem za pomoc, skúsim tam napísať. ďakujem