Ahojte,
poprosim vas o rady, lebo uz som velmi zufala.. mam 25 rokov a mojim problemom je ze uz niekolko tyzdnov nemozem spat. kazdu noc prespim tak max 3 hodiny, co je pre mna absolutne nepostacujuce.. odraza sa to na mojom fyzickom aj psychickom zdravi, som nervozna, vybusna, v strese, oslabena imunita, katastrofalna plet, napuchnute viecka... skusala som lieky na spanie, aj z lekarne, aj prirodne... tie mi pomohli zaspat ale okolo 2-3 rana som uz aj po nich hore a zaspat uz nedokazem.. je mi z toho hrozne a nic ani nikto (ani lekar) mi nedokazu pomoct.. prosim ak mate niekto skusenost poradte mi, lebo si takto len skracujem zivot... Vdaka
Nespavost - prosim pomoc, som zufala
skús akupunktúru-malo by to ísť
Zakladatelka temy to asi vzdala, na nic neopoveda..
Ahoj Tomáš, prečo mierne studenú sprchu pred spaním?
neklesaj na duchu...nepotesim ta, ja som sa nevyspal uz 2,5 roka a mam rovnake priznaky ako ty.
niekedy sice spim aj 5 hodin, ale aj tak som unaveny. a koli tomu si skoro nic nepamatam. chvilu mi bolo katastrofalne a bol som koli tomu nezamestnany.
zacalo ti to z nicoho? alebo tomu predchadzala nejaka udalost?
mne to zacalo potom, ako som bral vela antibiotik a uplne mi to rozbilo travenie(mal som nestravenu potravu v stolici). trochu mi pomohla fekalna transplantacia, ale este aj tak mam velke problemy so spanim.
zda sa mi, ze si z toho nervozna. to je velmi kontaproduktivne a este ti to zhorsuje spanok.
ak tomu spravne chapem, tak so zaspanim vecer nemas problem? iba s tym nocnym zobudenim a potom uz nezaspis.
na nete je kopu tipov, ako zlepsit spanok-napr pravidelne ist spat, nejest a nesportovat vecer, nejest sacharidove jedla vecer,...pohladaj na nete.
skus sa zamysliet, ci to nahodou z niecoho nemas-nova praca, povinnosti, stres,....a skus to zmenit.
z vlastnej skusenosti viem, zeked po melatonine nespis tych odporucanych 8 hod tak sa citis ako po opici..
ja ti skusim poradit melatonin je to spankovy hormon v tabletkach ktory vlastne v istej miere produkuje aj telo a je zodpovedny za spanok ak sa ti vytvara malo tohto hormonu tak mozes mat problem so spankom ale pricin moze bit neurekom a cvicenie nikdy nie vecer pred spankom to cloveka len nabudi ak to je psichickeho razu treba na sebe odsledovat co ta najviac upokojuje a nato sa pred spankom sustredit niekto je aj citlivy na kofejin aj ked ho vypije vela hodin pred spankom.
daj si do poriadku pečeň
Sport vobec nepomaha, este to zhorsi, lebo sa znicis a aj ked si unaveny, ty nemôžeš spat, vedie to k bolestiam a este viac si rozbity..
ja naopak spim stale. skus vela sportu, nech sa unavis.