"Život pred sebou"

Príspevok v téme: "Život pred sebou"
deathht

Prečo veľa ľudí tak často a radi používajú túto frázu?Napr. trápi sa niekto mladý nad niečím..A vtedy sa použije tato fráza... Zvykne sa to hovoriť aj 30-tnikom 40tnikom..Veď dnes dennodenne zomierajú aj mladí ľudia či už na cestách,pri úrazoch, kvôli chorobe a pod..Osobne tuto frázu nenávidím.Ved nikto nikdy nevie čo sa môže stať a to sa hovorilo aj tým mladým čo zomreli že maju život pred sebou a nemali...Ako ja nemam strach zo smrti ani nič také..Ide oto že už sa nikomu nemôžem ani vyrozprávať z problémov ani nič..Lebo mi povedia túto frázu a že nech sa netrapim nad prkotinami...Veď podľa mňa život žijeme teraz nie? Ako kto môže vedieť kto má život pred sebou a kto napríklad len rok?čo sú ti ľudia nejaki "veštci" či sa snažia hrať na múdrych?

Angelika3

Myslím, že ľudia za túto frázu iba skrývajú sami pred sebou a ostatnými skutočnosť, že každého čaká smrť. Ľudia rozoberajú totálne nepodstatné veci, miesto toho aby sa aspoň zamysleli načo tu vôbec existujú.

clooo

Tiež túto frázu nemám rád, keďže skutočne celý život maju pred sebou len novorodenci, ktorí práve uzreli svetlo sveta. Taký 20-ročný človek má za sebou viac než štvrtinu priemernej dlžky života, u 30-ročného človeka je to viac než tretina. V skutočnosti by tá fráza mala znieť napríklad takto: Máš väčšinu života pred sebou.

Salamistka

Vela veci sa hovori len tak lebo je to vseobecna pravda a rada, ktoru ti zvladne poradit aj polodement ak sa nerozpravas zrovna s vystudovanym psychologom/psychiatrom. Mal by si byt skor rad, ze ti niekto nieco taketo povie lebo si mu neni lahostajny a horsie by bolo, keby ta posle kazdy hned do pi*e.

Zuzulik8

V nasej spolocnosti sa velmi malo ludi nedozije ani 40. Mame tu zdravotnu starostlivost na vysokej urovni a aj ludom s tazkymi genetickymi chorobami zachranuju ci aspon predlzuju zivot. Tito ludia maju potom deti a cely genofond ludstva sa tym padom degeneruje. Preto je dnes tolko vselijakych chorob vratane rakoviny. V dalekej minulosti bola vysoka detska umrtnost ale dospelosti sa dozili len ti najsilnejsi a najzdravsi jedinci. Dnes je ludstvo totalne premnozene, mnohi uz nevedia co so sebou a velka cast populacie je chora.

Funeral Director

Jasne ze nemas strach zo smrti. Pretoze mas vsetko este pred sebou. Alebo si to aspon myslis. Ak by si strach zo smrti nemal pretoze vsetko pred sebou (uz) nemas, nevyvovalalo by to v tebe nenavist voci blbej frazi.

Jax

Cize tvojim zmyslom zivota je co, stazovat sa, riesit prkotiny a riesit este aj take zbytocnosti, ako "fraza ktoru nemam rad"?
Problemy su na to, aby sa riesili. Velmi velka cas problemov su len hluposti v tvojej hlave, ktore najlahsie vyriesis tym, ze ich jednoducho riesit prestanes.
Preto ta fraza. Cim skor pochopis, tym lepsie pre teba.

deathht

dobreuz- a to odkiaľ máš prosím ťa to 1% pred 40?? To si len myslíš..veď len teraz za posledný týždeň prišlo na cestách o život 14 či 15 ľudí...asi nejazdiš autom ani na motorke ..a nie nemá ta fráza zmysel lebo celý život by bolo kebyže žiješ minimálne 75-80rokov...

ananaska- ja tiež mam chuť tych ludi nejak umlčať...to su typy ľudí, ktorým nikdy nikto nezomrel mladý