Chudoba ako dôvod prečo nechcem dieťa

Príspevok v téme: Chudoba ako dôvod prečo nechcem dieťa
Socka

Ahojte. Chýba mi polrok do tridsiatky a som v podstate socka. Mám rád, keď sa veci hovoria rovno tak ako aj sú. Mám slaboplatenú prácu, nie som priebojná a pracovný trh mi nikdy nič nehovoril. Vždy som prácu vnímala len ako prostriedok k peniazom a doslova nechápem ľudí, ktorí sa v práci vyžívajú a naplňuje ich. Pre mňa sú takí ľudia ako mimozemšťania. No a keďže moje nasadenie do každej práce je viacmenej vlažné a časom ma aj to opustí, nikdy dlho nevydržím v práci a striedam zamestnania, prípadne si potrebný čas odpracujem aby som mohla čerpať podporu.
Nie som ani žiadna kráska. Dávnejšie, vlastne toto si začínam uvedomovať asi tak tri roky, že to, že niekedy som po dieťati túžila, predstavovala si ako ho budem učiť rôzne veci, chodiť na rodičko, motivovať ho a zrazu "dievča, však ty sa nevieš ani sama o seba postarať" už ma to opúšťa.
Mne všetko príde v obchode neskutočne drahé, vlastne nikdy moje nákupy nie sú väčšie ako pätnásť euro. Napadne ma, že by som mala ešte menej ako mám teraz, finančne. A ešte niečo: Neznášam deti do takých piatich rokov. Ja by som chcela aby hneď vedeli aspoň trochu fungovať samostatne a hlavne komunikovať. Mne sa deti ani nepáčia ako bábätká, vyzerá to nechutne a vôbec to nepripomína človeka. Aj keď som v predstavách o svojom dieťati, vždy si ho predstavujem už aspoň ako osem ročného človeka.
No a ešte toto: Ja by som asi skolabovala ak by som mala syna. Vôbec nemám rada malých chlapcov. Chalani ako deti sú strašne detský, to mi na nich ide na nervy, tá ich detskosť niekedy aj v puberte. Syna fakt nechcem. Vždy som v predstavách len s dcérou, ale už ma aj táto predstava opúšťa.
Mne to jednoducho vychádza na to, aby som dieťa nemala, že mne sa len tak tak dá fungovať samej.
Nepotrebujem aby ste mi tu niečo písali, možno som sa len potrebovala takto verejne vyrozprávať. Pá.

Pag

Este nie si na tom najhorsie, lebo este nemas syndrom amputovanych ruk, este si nim nezacala trpiet, ale co nie je, moze byt.

dicci

guga12 tiež som sa nad tým pozastavila, pani asi nemá radosť vôbec z ničoho. To veru nie je pekný život. To že nemá rada prácu a často ju strieda by som tak tragicky nebrala, veľa ľudí chodí do práce pretože musia z niečoho žiť, nie preto, že prácu milujú. Nie každý potrebuje kariéru a pracovný postup. Potom je ale dôležité mať nejaké koníčky, robiť niečo zmysluplné čo nás bude napĺňať aby sme život neprežívali ale žili. Po deťoch tiež netúžia všetci, a je to na rozhodnutí každého z nás, či chceme založiť rodinu, či nie. Osobne si myslím, že je lepšie radšej dieťa nemať, pokiaľ viem, že ho neuživím.

Guga12

Ten kto vymyslel túto tému nechce deti, ale ani sa z ničoho na svete sa neteší. Ani z práce, ani z priateľa, žiadne koníčky nemá, čo by ju nejak napĺňali šťastím. Do života, kde sa niekto ničomu na svete nedokáže tešiť, nepatria ani deti. Takže nech takýto človek ani nesexuje.
Zviera v zoologickej záhrade, ktoré je celý život vo väzení, má radosť, keď dostane jesť, alebo keď sa mu prihovoria. Ale toto tu nič.

slobodnemaciatko

Tvoj problem nie je chudoba. Nevydrzis na jednom mieste, vydrzala by si pri jednom cloveku, clovieciku?
Zaujimava nelogika, niekto, kto ma v podstate averziu na deti uvazuje, ci mat, alebo nemat dieta. Asi si si to potrebovala, len napisat.

Kalgan1

Radsej nemaj deti a vsetci budu spokojni. Sama si si v prispevku odpovedala, preco by si ich mat nemala. Zi si radsej po svojom.

lucymanakova

jdkjs áno, si chudák, ale nie preto, že pracuješ v tescu za pokladňou, ale preto, že sa zaňho považuješ Ty sám. Že horší od Teba sú robotníci a upratovačky? Môj zlatý takýto hlúpy názor mať tak sa asi zastrelím. Sama som pracovala akok robotníčka vo výrobe, a ver tomu, že som zarobila viac ako Ty v tescu. A Ty sa ešte čuduješ, že ťa ženy nechcú? Nečudujem sa im, ale nie preto, že málo zarábaš, ale pre Tvoj charakter, pre Tvoju negativitu a názory. Čo na tom, že si nedokončil školu? Dokončiť ju môžeš, každý môže keď má chuť a vôľu. Lenže Ty zrejme nemáš ani chuť a ani vôľu, uvedom si, že na Slovensku má čo robiť vysokoškolák aby si našiel dobrú prácu, a veľa vysokoškolákov skončí v Kauflande alebo v Tescu. A nesťažujú sa, sú radi, že majú prácu. A keď si v práci tak nešťastný, prečo nejdeš do zahraničia? Si mladý, tak zdvihni zadok a choď! Pre svoje šťastie musíš niečo urobiť, nie len sedieť a nadávať ako je všetko zlé.

veronika234

z príspevku vidno, že dôvodom prečo nemať dieťa je u autorky nielen chudoba ale aj zakomplexovanosť a predsudky.
Ak by si mala chlapa na vzťah, tak aj ten chlap bol kedysi malým dieťaťom. Ty si bola tiež bábätkom a komunikovala si plačom. Ale to všetko sú logické argumenty, ktoré proti komplexom a degradovanému postoju k životu neobstoja.
želám ti mať prácu, v ktorej by si sa cítila dobre.