Rodina

Príspevok v téme: Rodina
Mikkano

Zdravím. Keďže som tak troška bezradný, potrebujem help.

Na úvod, mám 17 rokov. Som chalan, ktorý si chce ísť za svojimi snami, ktorích možno nie je málo, ale raz si ich určite splním. Mám sestru, a mamu. Tatino zomrel keď som bol ešte veľmi malý. Sestra je už druhým rokom odsťahovaná preč. Chodí nás sem-tám navštiviť. V čom je problém ? Že cítim nesmierné podceňovanie. Ide o to že sa vo všetkom snažím na 100%. Či je to už moje milované fitko, alebo škola. Alebo akákoľvek iná moja záľuba. V škole dosahujem prekvapivo výborné výsledky. Snažím sa tam kde sa dá. A mrzí ma aj to, že nedostanem pochvalu za nič čo urobím, ale akonáhle už jednu vec neurobím (príde mama domov, nie je umytý riad a pod.) tak som najhorší syn pod slnkom. Bývam takmer sám, pretože mamina má priteľa čiže som častokrát sám. Oproti svojich rovesníkov sa cítim divne. Riešim veci ktoré oni riešiť nemusia, robím veci ktoré oni robiť nemusia pretože majú takmer bezstarostný život. Možno si aj tieto problémy vytváram sám, ale nepripadá mi to veľmi vhod keď vám neverí vlastná rodina. Podceňujú vás a myslia si že nič nedokážete. Mne sú tieto reči dôkazom toho že sa mám snažiť ešte viac, a to aj robím. Len ma záraža že rodina by mala stáť pri vás a nie vás za všetko zbuzerovať a podceňovať že niečo nedokážete.

Budem rád za každý váš názor.

Spectre

To co citis matke povedz narovinu: ze ti vadi ako sa k tebe sprava,ze ti vadi ze ta nepochvali, neoceni tvoju snahu a dobre vysledky. Mala by byt na teba pysna, kazda dobra mama by bola urcite pysna. Ak sa to nezmeni tak na nu kasli a rob vsetko ako doteraz, robis to predsa pre seba,svoju spokojnost,radost...buducnost..
Viem ze je tazke fungovat v takom prostredi..u mna to bolo rovnake. Som prostredna. Najstarsia sestra bola pre kazdeho ta najmudrejsia, najmladsia bola vzdy milacik...mna kazdy akosi prehliadal, nepochvalil, kritizoval..aj ked som sa snazila. Rob vsetko pre svoje ciele, nenechaj sa odradit hlupymi recami..

naivny

nie je dolezite, co si myslia o Tebe ini. Dolezite je to, co si naozaj a to vies Ty lepsie. Rozvijaj sa nadalej. Pracuj aj na tom, aby si nebol zavisly na tom, co si kto o Tebe mysli. Je to ich problem, ale kto si Ty, je Tvoj zivot.

Riia

Toto celkom poznam, tiez ma to casto trapilo a aj trapi este obcas. :/ Je to smutne, ked prave od tych, ktori by nam mali byt oporou, sa nam tej opory nedostava, resp. len malinko. Bud na seba hrdy, ako to vsetko sam zvladas a aj bez toho, aby ti ini pomahali. To sa len nauci a do zivota budes pripravenejsi ako niektori tvoji rovesnici, ktori okrem instagramu nic ine neriesia.
A ak sa to s tvojou mamou da, mozno by som sa jej zdoverila, co ta trapi, ze by sa ti mala viac venovat namiesto frajera.. mozno pochopi, mozno nie, za pokus to stoji.