Ako zariadit 2izbovy byt

Príspevok v téme: Ako zariadit 2izbovy byt
jahodka12345

Zostala som sama s 2 detmi-12 a 2r. Stahujeme sa z domu do maleho 2i bytu. Doteraz malo kazde z deti svoju detsku izbu no kedze to teraz nebude mozne, neviem ako zariadit byt. Dat deti spolu do jednej izby a ja budem mat tu druhu ako spalnu, alebo mladsie dieta bude v izbe so mnou a starsiemu nechat izbu pre seba? Poschodova postel pre deti alebo samostatne postele? Prosim, ak su tu maminky ktore maju podobnu situaciu, ako ste to zariadili? Popripade ak mate nejake napady...budem vdacna.

Jax

Poschodova postel, mensie dieta dole. Ak vie spat same bez teba, nemas co riesit. Ak nevie, cim skor naucit.
Sukromie budu mat prave v tom, ze maju vlastnu izbu a kazde vlastnu postel.
Co sa ucenia tyka, potreby starsieho budu mat prednost a mladsie to treba aj vysvetlit, ze ked sa uci nevyrusujeme a hrame sa inde...

veronika234

to je, že potom by si väčšie dieťa muselo robiť úlohy vtedy a tam, kde sa to menšie hrá. Tak by som to zmiešala. Deti by spali spolu v jednej izbe a ty zvlášť v druhej. Väčšie by malo u teba v izbe písací stôl a školské potreby. aby malo nejaké súkromie od malého.

petronneta

Záleží od viacerých faktorov. Jeden je ten, kedy chodí 12 ročné spať, a či 2 ročné neruší, že sa ešte svieti, potom aj to, či sú deti rôzneho pohlavia, alebo jedného. 12 ročné potrebuje robiť úlohy a môže mať také veci, na ktoré by 2 ročné siahať nemalo. Nepíšeš ani aký vzťah majú deti navzájom. Jednou z možností by mohla byť univerzálna spálňa pre 3 osoby a denná izba s písacím stolom a hračkami.

Bubliii

To som prave chcela napisat, Defcon. Ze keby mala moznost ist do vacsieho, asi by tak urobila. Podla veku mladsieho dietata je asi na RD a to jej hypoteku nedaju.
K autorke: myslim, ze nateraz sa budete musiet uskromnit. Ked nastupis do prace, potom mozes zacat rozmyslat nad prestahovanim, ale mozno to ani nebude nutne. Za nejakych 6-7rokov moze ist tvoje starsie dieta na VS alebo do prace, proste osamostatnit sa a uz budete mat v byte volnejsie, rsp. cela tvoja bytova otazka moze vyzerat uplne inak.. Dovtedy by som asi volila moznost ja+2rocne spolu v obyvke a tinedzer nech ma volnu izbu (sukromie, ucenie atd.). Ved uvidis, ako to bude vsetkym trom klapat. Drzim palce. Ak chces, pozri fora typu modrastrecha, niekedy si tam ludia radia v podobnych temach.

Defcon

Abcb, zadavatelka urcila problem. Maly 2-izbovy byt a dve deti.... isto necaka radu, ze si ma kupit vacsi byt. Predpokladam, ze uvedeny byt je strop jej moznosti. To jej rovno mozeme poradit aby sa vydala za vlastnika vacsej nehnutelnosti.-)

simiona

A to nehovorím o istej známej, ktorá dostala lukratívnu ponuku a lepší plat v inom meste, tiež na Slovensku, tomu by mala zabezpečené aj lepšie ubytovanie a školy pre deti. Odmietla iba pre to, lebo deti, 4 a 11 povedali, že oni nikam nechcú ísť.

simiona

Áno, podľa mňa je to normálne. Rodičia majú byť tí, čo určujú pravidlá. Za mojich čias, čo povedali rodičia, to bolo sväté. Ale vidím, že v dnešnej dobe to tak nefunguje. Vidím bežne napr. na ulici, ako matka hodinu prosíka, doslova prosíka svoje malé 4-ročné dieťa, aby už išli domov. Rodičia sa akoby báli svojich detí. Keď sme my boli deti, len sa povedalo, ide sa domov a išlo sa.

Abcb

Aké rozmaznávanie? Podľa teba je v poriadku strčiť 12-ročné decko do izby s 2-ročným?? Každý človek potrebuje mať svoju izbu, svoje súkromie, tak je podľa mňa riešením kúpiť 3-izbový byt a nie rozmýšľať, ako sa napchať do 2-izbového.

simiona

Úplne súhlasím, Defcon. Jedna izba kombinácia obývačka/spálňa a druhá izba ako detská izba.

Ja mám bratranca a sesternicu a obaja mali ako deti aj v puberte spoločnú detskú izbu, potom bola v byte obývačka a spálňa. Čiže trojizbový byt aj aj tak bola detská len jedna izba. A sú rodiny, kde je ich toľko, že spia aj 5 v jednej izbe, lebo majú 1-izbový byt. Súkromie majú akurát v kúpeľni. Prípadne majú rozkladaciu posteľ v kuchyni.

Mi to strašne pripadá, že v dnešnej dobe deti príliš rozmaznávate. Napr. boli by dvaja chlapci, tak rodičia pôjdu spať na chodbu, aby mali chlapci každý sám izbu?

Architeekt

Jednu izbu rozdelit v strede zabudovanymi postelami, taka stena z preglejky, ze L a potom opacne L aby to dolu nadvazovalo, rozdelis tak aj malu izbu a deti maju svoj priestor a ty obyvacka s roztahovacim gaucom. Problem bude, ked si decka najdu frajerov (frajerky) a budu si ich vodit domov.