čo ďalej v živote

Príspevok v téme: čo ďalej v živote
veronika553

ahojte, potrebovala by som poradiť co so zivotom ďalej. mam 21 rokov. otec pil a mama hrala automaty a chodila do zahranicia, cize som s otcom byvala sama. nebil ma ani nic podobne, islo skor o kazdodenny psychicky natlak ked bol opity, zhadzovanie viny na mna za vsetko a pod. momentálne studujem druhy rocnik na VS a neviem co dalej. nikdy som s ucenim nemala probelm, zlomilo sa to vo stvrtom rocniku na SS, ked sme s mamou zacali byvat same (nie dobrovolne, prisli sme o byt) a ja som bola stale sama kedze bola v zahraničí. skolu nechat nechcem kedze ma odbor zaujima a je skoda tych dvoch rokov, ale vidim ze ju nezvladam, nedokážem sa sústrediť na učenie, je mi na nic, citim sa vyhorene a do toho vsetkeho na skole strašne tlacia kedze nabrali vela studentov a chcu to rapidne redukovat. mam aj priatela s ktorym momentalne byvam, ale mam pocit ze nechape co sa so mnou deje. stale mi hovori ze skolu dokoncit musim, ze bez skoly nic nedosiahnem co chapem, ale momentalne to vyvija len dalsi a dalsi tlak. nic ma prosto v zivote nebavi, neviem ani co by som chcela robit. to iste je aj s brigadou na leto, chcela som si teraz v lete odpocinut a necrpat nove sily, citat knihy a pod a z kazdej strany pocuvam (hlavne od priatela) ze by som si mala najst brigadu, ze vsak nebudem zbytocne sediet dona a pod. pritom s financiami problem vobec nie je. hrozne ma ubija ze aj ked mu poviem ako sa citim a co sa deje stale si hutie len svoje. citim ze som v permanentnom strese, stale ma boli brucho, je mi zle, vypadavaju mi vlasy, mam problem s menstruaciou. je toho vela, problemy z detstva a vecne stresy v súčasnosti a do toho neustaly tlak od blizkych. poradte ako sa s tym vysporiadať. dakujem

veronika553

swistica - áno, niečo podobné som už urobila. Viem, že škola je dôležitá pre moju budúcnosť, tak ju nechcem nechať. Taktiež priateľ je pre mňa veľmi dôležitý. Sme spolu už 4 roky, máme spoločnú domácnosť a ľúbime sa. Stretli sme sa, keď som mala to najhoršie obdobie doma a viac menej mi pomohol tým, že tu bol pre mňa. Len od začiatku nejak nevedel pochopiť moju situáciu. Asi je to tým, že je z normálnej kompletnej rodiny a s ničím podobným sa nestretol. Časom teda pochopil čo sa deje, ale niekedy mám pocit, že ma nechápe. Ako napríklad s tou brigádou. Máme to na denno-dennom poriadku. Stále príde nejaká narážka, že ak by som si našla brigádu, bolo by to fajn, odľahčilo by to našu peňaženku (pri tom ako som spomínala, nie je s ňou problém). Len mám pocit, že priveľmi všetko rieši cez peniaze. Bavíme sa o svadbe, tak peniaze. Bavíme sa o deťoch, tak peniaze. A zarába dosť dobre, nežijeme vôbec z úst do úst alebo niečo podobné.

Tomas12345 - minulosť už neriešim vôbec, odkedy som preč od rodičov a z rodného mesta, čo sa toho týka som v pohode, prípadne len ak som s matkou v kontakte, tak sa mi dvihne tlak, ale nie je to tak často. A áno, ide o vysokú školu.

Tomas12345

Minulosť hod za hlavu, aj tak ju nezmeníš a zbytočne ti ničí život v budúcnosti. Co sa školy týka, jedna sa o vysokú školu ? Na stres je fajn magnezium od Jamesona, ale dobrý je i Guajacuran. Každopádne tieto dva sa nemajú kombinovvať tak si vyber jedno z týchto dvoch.

Majka6666

dobreuz: Mozno ju nema na haku, len jej nerozumie.Ale inak s tebou suhlasim, lebo su zeny, ktore placu dobrakovi, ale chodia s iným.Mam taku sestru.Ma priatela, ale ked je problem, tak pise kamosovi.On jej vzdy ochotne pomoze, je sam, zeny ho priliz nechcu, takze tak.Problemy riesi on, ale vztah ma s iným.Mne sa to osobne nepáci.Ale nevidim do toho az tak uplne, takze nesudim.Autorku tiez nesudim, nepoznám.

dobrerano

swistica: on ak potrebuje pomoc tak založenie témy mu nepomôže... on už musí vyhľadať psychiatra (alebo ho naňho musíme zavolať) lebo toto je fakt choré... takého mladého a zakomplexovaného chudáka som na nete ešte nevidel

swistica

Veronika - vypis si zoznam veci, ktore maju vyznam vzhladom na tvoju buducnost. Tych sa drz aj ked sa ti nechce. Skus sa premoct. Oddych by sa ti zisiel, takze kedze pises,ze s peniazmi problem nie je, tak brigadu vobec neries.

dobreuz - mas pocit, ze si svojim prispevkom niekomu poradil? Lebo ja nie. Ak potrebujes pomoc ty sam, preco si nezalozis svoju temu?